Cilibiu Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Sunt incepator si am primit ajutor de la un user de pe acest forum pana acum, dar din cauza timpului prea ocupat nu prea poate sa ma ajute cu totul, il inteleg este baiat "om" de nota zece! "nickrvl"Vreau sa imi afiseze pe un display cu 7 segmente si 6 digi, adik afisarile sa fie de forma "LOAD" "BASS" etc , care sunt comandate de un buton push!Deci un buton push comanda MC-ul la randul lui afiseaza pe display sa zic "LOAD", imi trebuie doar pentrua fisare nu si comanda prorpiuzisa pentru cea ce imi trebuie!Miam bagat nasul prin unele proiecte de incepator dar leam priceput repede.Aici ce nu stiu cu acesti "digi" , mai exact comenzie pentru acestia, nu stiu daca am zis pe intelesul tuturor dar as fi multumit daca as avea un manual pentru comenzi!Daca vreti pun si o poza cu schema care o vreau pentru acest display! Link spre comentariu
JQ Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 sincer nu am inteles prea bine ce vrei sa faci, un afisaj cu 6 display-uri digitale fiecare avand 7 segmente? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Februarie 5, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2010 Da, daca este vorba vorba de aceasi chestie, deci sunt 6 displayuri care au 7-segmente-LED!La asta ma refer! Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 Deseneaza ce vrei sa faci ( pentru ca nu stii nici electronica , nici limba romana , fara suparare !! ) ca sa te putem ajuta ! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Februarie 6, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2010 Deseneaza ce vrei sa faci ( pentru ca nu stii nici electronica , nici limba romana , fara suparare !! ) ca sa te putem ajuta !Daca vrei sa ajuti, ajuta fara sa-l faci sa se simta prost! Cum ai zis tu mai sus, imi vine sa las totul balta, eu vreau ajutor si primesc reprosuri cum scriu si ca nu stiu electronica, daca asta crezi tine pentru tine, pe mine nu ma intereseaza!Ajuta daca vrei, daca nu lasal pe altul si tineti reprosurile pentru tine Link spre comentariu
JQ Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 Critica e constructiva, nu trebuie sa descurajeze. In primul rand, pentru intelegerea functionarii unui singur display digital e un tutorial foarte bun aici http://extremeelectronics.co.in/avr-tut ... -displays/ In momentul cand vrei sa comanzi mai multe apar unele probleme hardware: a)-consumul de curent superior celui ce poate fi dat de microcontroller; b)-utilizarea unui numar limitat de pini; Cum pentru toate exista o solutie, niste rezolvari (nu unice) pentru problemele de mai sus sunt: a)-utilizarea unor tranzistoare care comandate de microcontroller sa asigurea alimentarea direct din sursa; b)- utilizarea acelorasi porturi ale microcontrollerului pentru comandarea segmentelor, insa foarte rapid pentru ca ochiul uman sa aiba impresia ca lucreaza concomitent , desi in realitate nu e asa. E vorba despre Multiplexare. si asta e foarte frumos prezentat aici; http://extremeelectronics.co.in/avr-tut ... s-part-ii/ Link spre comentariu
Cilibiu Postat Februarie 6, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2010 Am inceput sa fac proiecte simple, blink led, si alte comenzi mai simple, stiu cum functioneaza dar nu stiu comenzile.Deci un pic de ajutor in mare!De exemplu dupa ce am facut sa imi aprinda 5 leduri vreau sa se reseteze porturile si sa ia urmatoare comanda sa aprinda alte 2 leduri!Asta iar ma chinui si nu gasesc! Link spre comentariu
JQ Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 //pai e simplu. //1)- initializezi portul ca iesire(luam portul B ca exemplu);#include #include #include int main(void){ DDRB |=0b11111111;PORTB |=0b00000000;//2)-setezi bitii care vrei sa fie "high" :DPORTB |=0b00000011;//3)-pui un "delay" de 1 sec ( la 1Mhz);_delay_ms(250);_delay_ms(250);_delay_ms(250);_delay_ms(250);//4)-setezi urmatorii biti "high" (am luat si eu aleatoriu alti 2 biti)PORTB |=0b11000000;//5)-inca un delay_delay_ms(250);_delay_ms(250);_delay_ms(250);_delay_ms(250);}//si asa mai departe. daca vrei sa se repete de un anumit numar de ori sau la infinit pui un "for" Link spre comentariu
Cilibiu Postat Februarie 6, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2010 Pana la urma am gasit ce nu mergea, am creat o schema cu 2 digit 7 segment, si am facut sa apara pe rand un "c" mic si un "7" pe cel de al 2 digit,leam facut sa se aprinda pe rand, dar acum vreau sa le fac sa stea aprinse amandoua, adik pe display sa arate "c7"Asta cum fac?Proiectul e mai jos, daca puteti adauga acesti multiplixor la comenzile care leam dat, sa se vada abele si daca se poate sa scrieti si comanda pentru un buton extern, adik cand apas un buton sa apara pe display "c7"!Ca ma tot documentez dupa "help" de la bascom dar to nu gasesc ce vreau, adik nu inteleg si nu stiu care ar fi termeni sa caut ca sa imi fie mai usor! Link spre comentariu
JQ Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 Scuze, dar in bascom nu ma pricep, insa daca ai ajuns pana aici e foarte bine. Adica urmatorul pas e simplu.Cum spuneam, ai o comanda care afiseaza "C" si una care afiseaza "7". Sa fie afisate in acelasi timp nu e posibil, insa se pot afisa foarte repede una dupa alta , astfel incat impresia e ca sunt afisate concomitent. Adica introdu un "for" sau "while" in care sa se afiseze mai intai "C" apoi "7". De obicei se pune si un"delay" de vreo 50ms (nu-i o valoare stabilita) intre cele 2 afisari. Ar trebui sa mearga. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Februarie 6, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2010 Nu am inteles la ce te referi , intre afisari am 100ms pus, daca pun sub numi afiseaza mai nimic, unde trebuie sa pun for sau while?Codul e mai jos!$regfile = "m8def.dat"'$regfile = "attiny2313.dat"$crystal = 8000000Config Portb.0 = OutputConfig Portb.1 = OutputConfig Portb.2 = OutputConfig Portb.3 = OutputConfig Portb.4 = OutputConfig Portb.5 = OutputConfig Portb.6 = OutputConfig Portc.0 = OutputConfig Portc.1 = OutputDdrb = &B1111111Ddrc = &C11DoSet Portb.0Set Portb.1Set Portb.2Set Portc.0Waitms 100Reset Portb.0Reset Portb.1Reset Portb.2Reset Portc.0Set Portb.3Set Portb.6Set Portb.5Set Portc.1Waitms 100Reset Portb.3Reset Portb.5Reset Portb.6Reset Portc.1LoopEnd Link spre comentariu
vasile eugen Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 pt cilibiu si eu sunt la inceput de drum cu afisarea pe display cu led,dar sunt saituri de unde se poate lua exemple: http://avrprojects.info/avr-projects/ iar in sectiunea ATMEL ce acest forum este un topic deschis cu mai multe saituri,numai ca este putin mai greu pina desprisprinzi ce ai nevoie.Da asa imi este si mie ,si eu ma cam chinuesc ,dar daca stai mai mult poti sustrage idei din exemple: viewtopic.php?f=37&t=44196 Link spre comentariu
JQ Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 aceasta portiune de cod pune-o intr-un "for"Set Portb.0Set Portb.1Set Portb.2Set Portc.0Wait 100Reset Portb.0Reset Portb.1Reset Portb.2Reset Portc.0Set Portb.3Set Portb.6Set Portb.5Set Portc.1Wait 100Reset Portb.3Reset Portb.5Reset Portb.6Reset Portc.1 Link spre comentariu
Cilibiu Postat Februarie 6, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2010 Nu stiu ce e acela "for" si cum se pune? Link spre comentariu
JQ Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 nu-mi dau seama cum se face in bascom, insa poate e bine cu "while"ul urmator:Dim A As ByteA = 1While A =1 Set Portb.0Set Portb.1Set Portb.2Set Portc.0Wait 100Reset Portb.0Reset Portb.1Reset Portb.2Reset Portc.0Set Portb.3Set Portb.6Set Portb.5Set Portc.1Wait 100Reset Portb.3Reset Portb.5Reset Portb.6Reset Portc.1Wend Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum