Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips Goya 26cs5780

Marius84

Postări Recomandate

La K40 potent.focaliz. 68M,nu are control lumina TDA3561A(ci 7150) croma+luminanta,vezi pin11(1v>4v)lumina,pin7(2v>3v)contrast,pin6(2v>4v) si acest intregat contine si matricea RGB

Nu te cred.Cu potentiometru de 68 Mohmi nu-i poti da tubului tensiune de accelerare suficienta din semireglabilii mai sus-amintiti ( lumina insuficienta )
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marius84

22

• radu ionel

8

• Florinel TV

4

• dan cod

3

Da ,dl TV1 are dreptate ,potent.focus=33M si scuzele de rigoare!!!...dar stimati colegi este risul lumii ,va prezint in direct pe ''scormonel'' caruia nu ma pot adresa cu DLE fiindca fiindca nu i se potriveste la apelativ cu numele;putem sai spunem poate ;miti,pisi -simpatic nume- dar nu pe acest forum>poate la anecdote ,bancuri,in speranta ca va veti autosesiza ,va doresc o seara buna cu ''scormonel''-cum se aude la inregistrare?este de risul curcilor,nu? :ras:

Link spre comentariu

Da ,dl TV1 are dreptate ,potent.focus=33M si scuzele de rigoare!!!...dar stimati colegi este risul lumii ,va prezint in direct pe ''scormonel'' caruia nu ma pot adresa cu DLE fiindca fiindca nu i se potriveste la apelativ cu numele;putem sai spunem poate ;miti,pisi -simpatic nume- dar nu pe acest forum>poate la anecdote ,bancuri,in speranta ca va veti autosesiza ,va doresc o seara buna cu ''scormonel''-cum se aude la inregistrare?este de risul curcilor,nu? :ras:

Care este totusi poanta ca nu ma prind ?. Daca are tensiuni mari si dimensiune mica este micsorat condensatorul de intoarcere. Este un defect tipic. Gandeste logic si nu te mai lua de mine depanatoru` lu` peste.
Link spre comentariu

Am masurat tranzistorii 7170(BD234) si 7171(BC 547- in schema este bc 548c) si sunt ok. In schimb, tensiunile indicate pe schema sunt total diferite. In baza lui BD234, respectiv colectorul lui bc 547 am 25v in loc de 15,3, restul sunt 0. Am gasit R3177 din emitorul lui BD 234 intrerupt, insa nu imi face impresia ca s-ar fi distrus termic. Oricum, as vrea sa schimb toti condensatorii din acest etaj, data fiind vechimea tv-ului, singurii pe care nu ii gasesc sunt c2166,2165 330nF/400v si c2190 68pF. Imi cer scuze ca va stresez cu acest tv, ca nu ma ocup temeinic de el, dar serviciul nu ma lasa, timpul imi este destul de limitat.Va multumesc tuturor pentru opiniile exprimate pana in prezent si anticipat pentru cele pe care, sper, le veti scrie in viitor.

Link spre comentariu

Esti pe calea cea buna,numai ca trebuie sa fii putin mai atent,in abordarea depanarii.Faptul ca sint 25v intre bc tr.7170/7171 evidentiaza ca tr.nu lucreaza dat.R3117/12 ohmi arsa.corectia E/W vizualizeaza defecte de forma geometrica;perna,butoi,trapez care altereaza forma paralela a laturilor dimens.B.O.Verifica si bobinele 5170,5165,5164 sa nu aiba spire in scurt,care pot conduce la defectiunile sus mentionate,comunica rezultatele obt.sint cu ochii pe tine :qetrwe hai ca nu mai ai mult.

Link spre comentariu

Sa va spun ce am mai facut: Am inlocuit rezistenta intrerupta de 12ohmi cu una care la masuratoare a dat vreo 14(nu am putut gasii alta), iar problema de geometrie a disparut., imaginea se desfasoara complet pe orizontala, fara a fi umflata.Rezistenta inlocuita nu se incalzeste decloc. In continuare insa nu am luminozitate buna, aceasta variaza singura, cand este foarte intunecat, cand destul de luminos. Mentionez ca manevrand potentiometrul de focalizare atat maxim stanga cat si maxim dreapta, nu apare cursa de intoarcere, iar luminozitatea nici nu creste, nici nu scade. Acest potentiometru a avut de suferit insa cand erau descarcarile de care vorbeam la inceputul topicului si nici nu mai este cel original, fiind schimbat in service, dupa ce originalul a crapat. Va rog sa imi spuneti daca pot lega focalizarea direct la firul care vine de la trafo linii, prin intermediul mai multor rezistente de valori mari(megaohmi), si cam care sa fie aceasta valoare, intrucat nu am de unde sa cumpar acest potentiometru, decat vineri, cand ajung in Rm. Valcea sau Dragasani, sa rog pe cineva intr-un service sa imi vanda asa ceva. Nu se mai aude nici sunetul specific descarcarilor in zona pipei de FIT. Atasez fotografii cu imaginea actuala. Va multumesc!

Link spre comentariu

Inteleg ca UG2 se mareste din potentiometrii de 4M7 de pe placa TK. Din cate pot observa vizual, cursorii acestora sunt apropiati de partea dinspre potentiometrul de focalizare, deci cred ca este aproape de maxim reglajul. Fiindca sunt amator in ale electronicii, o sa inlocuiesc mai intai potentiometrul de focalizare, sa nu dereglez ceva, intrucat asta s-ar putea sa fie intrerupt, avand in vedere socurile suportate. Am masurat cu un multimetru digital UG2si este de 130v, nu este in plaja de 400-600v indicata pe schema,. de unde am tras concluzia ca fie potentiometrul este intrerupt, fie este de alta valoare, intrucat a fost inlocuit intr-un service.

Link spre comentariu

da se mareste din pot de 4M7 care lucreaza in tandem . bineinteles ca daca rez pot de focalizare este de val mai mare decat cea indicata tens UG2 va fi insuficienta.incearca cu unul de val mai mica pt ca sa mai cresti tens pe g2.

Link spre comentariu

da se mareste din pot de 4M7 care lucreaza in tandem . bineinteles ca daca rez pot de focalizare este de val mai mare decat cea indicata tens UG2 va fi insuficienta.incearca cu unul de val mai mica pt ca sa mai cresti tens pe g2.

_____________________________________________________________ Ug2 la acest tip de tub cu git gros se regl separat pe fiecare RGB separat si lucreaza in tandem cu a mentionat colegul mihaita1985,numai ca de multe ori din cauza vechimii reglajele patineaza pe o portiune si nu ajunge la 600/800v dupa rez.3246,3247,3248,este bine sal inlocuiesti dacal gasesti,masoara daca ai 190v.nu umbla cu improvizatii la focus.RGB arata bine pe paper-border.Ptr.lumina schimba potent. si inlocuieste modulul INTERFACE U1028x care face contrast pin14 lum.pin13 rgb-status blaking etc. succes contacteazane(INTERFACE sar putea sa am,sa ma uit prin rafturi K40) :freaza:
Link spre comentariu

Am cautat azi in Dragasani, dar nu am gasit decat un potentiometru de 68 Megaohmi, pe care l-am pus in paralel cu cel existent, iar luminozitatea a cresut bine, dar nu suficient. Mentionez ca luminozitatea si culorile sunt reglabil din teleomanda si panoul frontal. Voi cauta si prin Valcea acest potentiometru,(am vazut ca sunt cativa mesteri mari din VL pe forum) dar din cate am inteles, cam slabe sanse sa il mai gasesc, valoarea asta nemaifiind folosita in prezent.

Link spre comentariu

Cred ca m-am bucurat prea devreme, in sensul ca a facut rost de un potentiometru de focalizare de valoarea indicata de dvs, l-am montat, luminozitatea este buna, dar dupa vreo 5 minute de functionare, din curiozitate, am pus mana pe acest potentiometru si am observat ca este foarte cald. Este normal ca acest potentiometru sa se incalzeasca, sau tubul este defect si exista descarcari in interior, care maresc consumul pe aceasta grila?Va multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări