expert Postat Iulie 15, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2005 in primul rand nu vad de ce te enervezi ? chiar daca as fi spus o prostie - ceea ce nu este cazul, tot exagerata e reactia ta. daca citeai atent ceea ce am scris ai fi observat ca nu este nici o contradictie intre afirmatiile noastre. cuvantul "acesta" se referea exact la volumul materialului (imaginat presat, fara aer in el) si nu al aerului. imi pare rau daca nu a fost o exprimare clara. ma rog, la inceput am glumit putin, dar tocmai de aceea am folosit zimbetul, pt. a preciza acest lucru. cantitatea sau grosimea materialui absorbant depind si de marimea incintei, si de tipul acesteia, si de puterea difuzoarelor de bass si de felul materialului insusi si, asa cum am mai spus, de coloratura sonora pe care vrei sa o obtii. acum putem discuta "serios": e vorba de o incinta de 200W RMS, are cam 130 litri, as vrea sa ajung cu bass-ul pana pe la 30hz, winisd zice ca se poate, cam ce "fill" ar trebui sa pun? Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 15, 2005 Partajează Postat Iulie 15, 2005 pai de care poti face rost ? in principiu 3-4 cm ar trebui sa fie de ajuns. incinta este bass-reflex ? Link spre comentariu
expert Postat Iulie 16, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2005 incinta este bass-reflex; am burete gros de 4-5 cm!daca fac incinta inchisa chiar trebuie sa umplu cutia cu burete? Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 16, 2005 Partajează Postat Iulie 16, 2005 nu stiu daca e o idee buna sa umpli uc burete, acesta fiind cam rigid.Rolul lui e de a absorbi undele si d a le trasfrma in energie calorica.Buretele va reflecta o parte din ele. Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iulie 16, 2005 Partajează Postat Iulie 16, 2005 Buretele este unul dintre materialele folosite pentru fonoabsorbtie-este bun.Nu stiu cit de bun este in comparatie cu celelalte intrucit mai nou se folosesc alte materiale gen izopren(care este asemanator cu buretele numai ca bulele de aer sunt inchise)-ceea ce cred ca mareste absorbtia fonica. Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 16, 2005 Partajează Postat Iulie 16, 2005 chiar daca faci cutia inchisa nu este nevoie sa o umpli cu burete. nici nu cred ca este bine, la un volum asa de mare.dar pt. bass-reflex grosimea buretelui pe care il ai e mai mult decat suficient. Link spre comentariu
expert Postat Iulie 16, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2005 ok, am priceput! am sa trec la experimente si am sa va comunic ce rezultate am obtinut! tin sa multumesc tuturor celor care au avut bunavointa si rabdarea sa citeasca posturile si sa-si dea cu parerea! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum