Vizitator smotocel Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Salut,am auzit ca ar exista niste bratari stainless steel cu cauciuc care daca pui mana pe care ai bratara pe un fir dezizolat etc curentul sar descarca in ea iar u nu ai mai pati nimic, am si eu o astfel de bratara costa destul de mult avand in vedere ca relativ este din inox specific ca nu se magnetizeaza dar inainte sa ma apuc sa lucrez cu ea sunt curios daca chiar functioneaza :DMultumesc anticipat:D Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 cred ca bratara aia ar trebui legata la o impamantare buna, astfel incat, daca atingi un fir 'live' cu mana pe care ai bratara, curentul se scurge prin degete, si prin bratara, direct catre pamant, si nu mai include si inima in circuit, ca in cazul electrocutarii 'clasice'. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Preferabil ar fi să nu atingi nimic sub tensiune. :)Eu ştiam că acele brăţări se numesc "antistatice" şi au ca singur scop punerea la acelaşi potenţial atît a omului care manevrează, cît şi a pieselor electronice manevrate, cu intenţia de a evita străpungerile accidentale la anumite piese sensibile. De regulă, brăţara conectează omul la masă, dar în nici un caz nu e un dispozitiv de securitate umană. Dacă vrei să lucrezi sub tensiune, utilizează mănuşi de electrician. Link spre comentariu
one Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Scuze dar dupa cum este exprimat pare numai bun de pus la bodega. am auzit ca ar exista niste bratari stainless steel cu cauciuc care daca pui mana pe care ai bratara pe un fir dezizolat etc curentul sar descarca in ea iar u nu ai mai pati nimic, am si eu o astfel de bratara costa destul de mult avand in vedere ca relativ este din inox specific ca nu se magnetizeaza dar inainte sa ma apuc sa lucrez cu ea sunt curios daca chiar functioneaza Asta "inainte sa ma apuc sa lucrez cu ea sunt curios daca chiar functioneaza " chiar mi-a placut. Pai fa-i proba. 1. Ai auzit ca ar exista ceea ce ai si tu. 2. Stainless steel cu cauciuc trebuie sa fie o combinatie cu totul speciala. 3. Ca sa te protejezi de electrocutare o posibilitate sr fi sa folosesti niste banale manusi, nu crezi? 4. Costa destul de mult... Hm... cat? Te-a pacalit cumva cineva? 5. Daca e din inox trebuie sa coste mult? Si o furculita este tot din inox. Ai idee cat costa? 6. Inoxul nu se magnetizeaza. Ai vazut magneti din inox? 7. Este o bratara antistatica, cum a spus BogdanA74. Protejeaza circuitele la care lucrezi de eventuale descarcari electrostatice. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Ai primit raspunsul corect de la BogdanA74. Nu incerca sa experimentezi altceva, ca iti pui viata in pericol ! Link spre comentariu
ROBEERT Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Salut, aceste bratari au rolul de a proteja circuitele cmos de o eventuala strapungere datorita energiei electrostatice din corpul uman, nicidecum de a proteja omul sa nu se electrocuteze. Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 pune asta pe mana -----> o legi la pamant si cealalta mana o pui linistit pe bara de 380V simti doar o piscatura oare nu e bine sa dau astfel de sfaturi ? Link spre comentariu
sorinpavel Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 pune asta pe mana -----> o legi la pamant si cealalta mana o pui linistit pe bara de 380V simti doar o piscatura oare nu e bine sa dau astfel de sfaturi ? Citim maine la anunturi mortuare. DOAMNE FERESTE Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 pai nici eu nu ma bag la instalatii de gaza daca sunt pe langa meserie (chiar daca am facut cu un mester o instalatie de gaz, de inebunisem la dat filete) Link spre comentariu
sorinpavel Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 pai nici eu nu ma bag la instalatii de gaza daca sunt pe langa meserie (chiar daca am facut cu un mester o instalatie de gaz, de inebunisem la dat filete) Off topic. Dar acum esti meserias in dat filete Link spre comentariu
AlinEX Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 Salut,am auzit ca ar exista niste bratari stainless steel cu cauciuc care daca pui mana pe care ai bratara pe un fir dezizolat etc curentul sar descarca in ea iar u nu ai mai pati nimic, am si eu o astfel de bratara costa destul de mult avand in vedere ca relativ este din inox specific ca nu se magnetizeaza dar inainte sa ma apuc sa lucrez cu ea sunt curios daca chiar functioneaza :DMultumesc anticipat:DVai mama mea...... da de unde le cumperi???? da si tu un link ceva sau macar o poza poate iau si eu una... nu de alta da sunt extrem de curios.... bineinteles NU sa testez asa ceva ca sigur ma electroscutura de nu ma vad.... doar asa sa vad ce mint aia care o fabrica! Link spre comentariu
ROBEERT Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 Oameni buni, eu unul am auzit de asemenea bratari, dar credeti-ma ca nu am folosit niciodata asa ceva. Poate sa fie componenta cat de cmos. Procedura mea de lipire a acesteia este lipirea cu pistolul de lipit obisnuit, dar o chestie foarte importanta: " ANSA PISTOLULUI O LEG LA MASA MONTAJULUI CU AJUTORUL UNUI CROCODIL ". Deci, curentii pe ansa vor fi 0. Am lipit eu cu pistolul de lipit si acel integrat jungle TDA9361 care " iti crapa si cand stranuti " si nu am avut probleme. ( Depanatorii TV stiu ca acest TDA9361 crapa foarte repede, mai ales la descarcari de FIT ). Link spre comentariu
AlinEX Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 Ai dreptate ROBEERT nu contest... dar alea sunt antistatice nu antielectrocutare. Nu cred ca exista asa bratari! Si daca ar exista as ezita sa le folosesc... mai bine folosesc un pres de cauciuc sub picioare decat o bratara descrisa de smotocel. Daca smotocel vrea poate sa foloseasca, insa garantez ca se va curenta serios!! Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 Robert sunt componente mult mai sensibile la ESD ca procesorul tau, ala are si protectie ESD (la descarcari FIT e logic ca nu are cum sa reziste)e mai sigur sa lipesti cu un pistol de lipit (daca nu se rupe ansa exact in momentul lipirii) in comparatie cu un letcon chinezesc fara impamantare.bratarile antistatice sunt utilizate frecvente in depanarea PC. vezi si pungile antistatice sau conductoare,bureti conductori,spray antistatic,cutii cu protectie ESD si o multime de echipamente,scule si accesorii, deci nu e chiar asa. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 Robert sunt componente mult mai sensibile la ESD ca procesorul tau, ala are si protectie ESD (la descarcari FIT e logic ca nu are cum sa reziste)e mai sigur sa lipesti cu un pistol de lipit (daca nu se rupe ansa exact in momentul lipirii) in comparatie cu un letcon chinezesc fara impamantare.bratarile antistatice sunt utilizate frecvente in depanarea PC. vezi si pungile antistatice sau conductoare,bureti conductori,spray antistatic,cutii cu protectie ESD si o multime de echipamente,scule si accesorii, deci nu e chiar asa. Revin cu o precizare: m-am referit ca acest TDA9361 in cele mai multe cazuri cand sunt descarcari de FIT in trafo linii crapa, spre deosebire de alte procesoare care nu mereu crapa in aceste cazuri. Ex: am avut vreo cateva TV-uri echipate cu procesorul PCA84C640-030 la care trafo linii facea descarcari de FIT si acestea au scapat, dar sa fi fost TDA9361, oare scapa??? :cry: Ma indoiesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum