Vizitator sageataverde Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Nu am stiut exact unde sa postez asta, daca se crede ca nu e la locul potrivit, rog un admin sa o mute acolo unde se cuvine.Despre ce e vorba. Am un mic proiect, care presupune miscarea unui spot laser (emis de o dioda laser), in vederea realizarii unei linii. Miscarea urmeaza sa fie facuta de ceva actionare mecanica care e pozitionata pe o oglinda, spotul atingand oglinda care se misca. Miscarea trebuie sa fie facuta foarte rapid astfel incat un observator sa vada doar o linie continua, cand imaginea e proiectata pe un ecran. De asemenea lungimea liniei sa poata sa varieze, in functie de cum doresc eu. Problema nu este partea de comanda (cum si cand sa varieze), acea e simplu de realizat, ci partea mecanica, actionarea in sine. Ce actionare pot folosi sa fie fiabila, usor de implementat si, cel mai important, ieftina!Multumesc de ajutor!Toate cele bune! Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Un motor pas cu pas s-ar putea să meargă. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Ce actionare pot folosi sa fie fiabila, usor de implementat si, cel mai important, ieftina!O idee ar fi sa plasati oglinda pe armatura unui releu de CC, alimentat in AC(25Hz) cu amplitudine variabila pentru a comanda lungimea liniei. Link spre comentariu
ghostbuster Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 in imprimante laser gasetsi un motor cu oglinda pentru asa ceva, sau mai simplu cumperi un laser de nivel de perete, e vreo 3 euro cel mai chinezesc..., si ala are in el o lupa ce face linia, fara motor, eu vreu folosesc asa ceva pentru un scaner 3d Link spre comentariu
89-CEC Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Cumva asa ceva?http://www.shop-electronic.com/product_info.php/info/p173_B224-KEMO-Bausatz--Laser-Show-6V-.html Link spre comentariu
Vizitator sageataverde Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Stiam de varianta cu 2 oglinzi, insa mie nu imi trebuie laser show. Imi trebuie doar o linie a carei lungime sa o pot varia.Laser show e alt proiect...in stadiu de research. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 o varianta Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Nu am stiut exact unde sa postez asta, daca se crede ca nu e la locul potrivit, rog un admin sa o mute acolo unde se cuvine.Despre ce e vorba. Am un mic proiect, care presupune miscarea unui spot laser (emis de o dioda laser), in vederea realizarii unei linii. Miscarea urmeaza sa fie facuta de ceva actionare mecanica care e pozitionata pe o oglinda, spotul atingand oglinda care se misca. Miscarea trebuie sa fie facuta foarte rapid astfel incat un observator sa vada doar o linie continua, cand imaginea e proiectata pe un ecran. De asemenea lungimea liniei sa poata sa varieze, in functie de cum doresc eu. Problema nu este partea de comanda (cum si cand sa varieze), acea e simplu de realizat, ci partea mecanica, actionarea in sine. Ce actionare pot folosi sa fie fiabila, usor de implementat si, cel mai important, ieftina!Multumesc de ajutor!Toate cele bune!Nu-mi amintesc exact unde am vazut un fel de osciloscop mecanic. Ideea era urmatoarea: o mica oglinda prinsa pe o bucla de conductor de sarma de Cu mai groasa (ca o ansa mai mare) asezata in campul magnetic al unui magnet permanent puternic tip potcoava. La capete bucla se alimenteaza cu tensiune alternativa si in functie de amplitudine ai linia mai mare sau mai mica. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Nu-mi amintesc exact unde am vazut un fel de osciloscop mecanicTehnium 11/`71. Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Nu-mi amintesc exact unde am vazut un fel de osciloscop mecanicTehnium 11/`71.miron1947-ma bucur mult ca mai e cineva care arata inca o data, daca mai era nevoie, ca arhiva revistei Tehnium e plina de idei si proiecte "la cheie". Desigur multe dintre ele pot fi realizate cu dispozitive moderne, pot fi inbunatatite dar "izvorul, inca, nu a secat!. Sanatate. Link spre comentariu
Vizitator sageataverde Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Multe variante interesante. Multumesc!Trebuie sa ma gandesc care sa o aplic. Ideea este ca mie imi trebuie 5-7 astfel de actionari cat mai aproape una de alta pentru a proiecta pe perete liniile. Mai exact vreau sa fac un analizator spectral audio, insa in loc de LED-uri sa am dungi facute de laser. Stiu ca nu are nicio aplicatie practica, insa am vrut sa incerc ceva putin mai...diferit.Toate cele bune! Link spre comentariu
Adierea Postat Februarie 21, 2010 Partajează Postat Februarie 21, 2010 Un motor cum iti trebu gasesti la orce hardisc este motoru care misca capetele de inregistrare redare .Am vazut asa ceva facut dar numai retin unde . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum