Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modulometru

dj_radu69

Postări Recomandate

buna dimineata , ma poate ajuta cineva in legatura cu aceasta schema ? http://www.frn.net/tech/xmitters/anarchy/modmeter.html cu aceasta componenta " RFC1 2.5 millihenry choke " unde gasesc asa ceva.... sau daca e cineva din bucuresti care are un modulometru care sa functioneze in gama de frecvente 400-470Mhz, sa imi puna la dispozitie acest device pentru reglarea corecta a unei statii puxing px 777 !

Multumesc Anticipat! Radu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yo4You

3

• dj_radu69

3

• Mosu Tuti

3

Top autori în acest subiect

Buna ziua. Stimate domn, modulometrul se monteaza dupa etajul de detectie. nu are legatura cu frecventa receptionata. Mosu Tuti.

Acel montaj se pune pe antena direct si masoara cica asa zisul grad de modulatie, nu imi explic cum pentru ca in FM si in AM exista purtatoare practic masori nivelul purtatoarei nu nivelul de moculatie cum se vrea la Puxing777.Acel montaj este valabil numai la statiile de SSB unde nu exista purtatoare, la FM reglezi dupa ureche cu ajutorul unui coleg care sa iti confirme lasa asa ca e bine sau cu ajutorul altei statii martor.Bobina se poate construii la nevoie foarte simplu avand in vedere ca un tor FT5043 are cam la 10spire CUEM 0,3mm circa 100-110uH deduci cam cate spire ar trebuii sa bagi pe acel tor.73 si sa auzim de bine!
Link spre comentariu

Buna ziua. Stimate domn, modulometrul se monteaza dupa etajul de detectie. nu are legatura cu frecventa receptionata. Mosu Tuti.

Acel montaj se pune pe antena direct si masoara cica asa zisul grad de modulatie, nu imi explic cum pentru ca in FM si in AM exista purtatoare practic masori nivelul purtatoarei nu nivelul de moculatie cum se vrea la Puxing777.Acel montaj este valabil numai la statiile de SSB unde nu exista purtatoare, la FM reglezi dupa ureche cu ajutorul unui coleg care sa iti confirme lasa asa ca e bine sau cu ajutorul altei statii martor.Bobina se poate construii la nevoie foarte simplu avand in vedere ca un tor FT5043 are cam la 10spire CUEM 0,3mm circa 100-110uH deduci cam cate spire ar trebuii sa bagi pe acel tor.73 si sa auzim de bine!
multumesc pentru ajutor , dar am reusit sa o reglez din auzitele colegilor si auzindu-ma intr-o alta statie 73's!
Link spre comentariu

Buna ziua. Bravo. Ai reglat modulometru. Spune-ne si noua cum si ce masoara. Daca cumva nu este un secret. Cum ai calibrat puterea si gradul de modulatie ? Sa invatam si noi. Spune-ne ce ap. de masura ai folosit si cat de precisa este scula. Mosu Tuti.

Link spre comentariu

Buna ziua. Bravo. Ai reglat modulometru. Spune-ne si noua cum si ce masoara. Daca cumva nu este un secret. Cum ai calibrat puterea si gradul de modulatie ? Sa invatam si noi. Spune-ne ce ap. de masura ai folosit si cat de precisa este scula. Mosu Tuti.

imi pare rau dar ma refeream ca am reglat statia din auzitele colegilor
Link spre comentariu

Buna ziua. DA ! Deci eu nu am inteles ce se intampla. 1.- Am confundat aparatul dumitale cu un SWR-metru care iti indica si gradul de modulatie al corespondentului.2.- Am confundat aparatul dumitale cu un Power-metru care masoara puterea statiei dumitale in antena precum si gradul de modulatie al statiei dumitale, si ma gandeam in care din modurile de emisie indica corect. AM, FM, sau SSB.Eu mai ascult cateodata si CB, si aud soferii "Bai las'o asa ca acum e cel mai bine"Eu am crezut ca ap. propus de dumneavoastra este un aparat de masura sau macar un indicator. Imi explica acum cateva zile colegul Yo4You cum se monteaza si cum functioneaza inventia Americana. Scuza-ma. Mosu Tuti.

Link spre comentariu

Salut acel ap[arat mi se pare mai mult un fel de power metru in AM FM nush ce poate sa masoare dar in SSB sigure se vede ceva pe scala aceea.Oricum reglatul statiei dupa ureche cu un receptor martor este o chestie foarte ok, teoretic un reglaj foarte bun se face cu ajutorul unui osciloscop se vede practic cand incepe sa distorsioneze semnalul generat.

Link spre comentariu

Cica totusi acel montaj ar extrage numai componenta audio din purtatoare, problema ar fi calibratul lui, dar se poate calibra cu ajutorul unui transceiver bine reglat si pus la punct.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări