Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema mica cu statie - boxe... sau problema de ohmi! :)

Vizitator demo

Postări Recomandate

Vizitator demo

Am cumparat pana la urma o boxa de la Kon care de fapt e o combinatie de doua... suficient pt camera si vecini si buget...

Boxa e cea din poza:

Posted Image

sunt de 100W reali si 4 ohmi. Nu se aude rau deloc! fata de plasticul pe care il nu am cuvinte sa vb de diferenta..

acum am facut rost de o statie Electronica Industrial care scoate 60 W. Problema e ca pe difuzorul stang se aude cu un harsait groaznic din cauza statiei! Am fost s-o repar si cand am scos monstrul din geanta s-au crucit aia si-au zis nu merci! Nu mai zic ca am facut juma de bucuresti cu 50 de kile in spate sau cat o cantari! Eu mai am un sistem 4.1 conectat la computer asa ca ma gandeam sa fac o mica combinatie... Din ce-am citit eu pe aici si pe net as putea sa pun boxele in serie doar pe canalul care merge! Dar.. ce nu zice nicaieri pe net! Tinand cont ca eu le conectez practic prin filtre are ceva?! Sa trag plusul din statie la una, apoi din minusul ei la plusul celeilalte iar apoi de acolo din nou la statie..

Posted Image

Asta inseamna ca boxele vor avea o impedanta de 8 ohmi?! Imi strica sau nu statia?! Dar boxele?! Si.. chestia cu filtrele.. In poza arata doar difuzoarele legate in serie.. eu nu leg practic difuzoarele ci fac asta la iesirea din filtre. Mi le arde sau nu?!

Nu stiu daca m-a inteles cineva pt ca nici eu nu inteleg prea clar cum vine treaba... mai mult o intuiesc! :d

Ideea e sa pun ambele boxe pe canalul care merge bine de la statie fara sa ard statia sau boxele!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• titro

1

Top autori în acest subiect

Vizitator hazard

statia ce model e?e pe 4 e pe 8?60W cum, 2 x 30 sau 2 x 60???Am si eu una Elctronica din asta, model A-350, 2 x 35W pe 4 ohmi.Acum si eu am pb cu un canal, de genul ca pe unul din ele mi se aude mult mai incet (probabil 10-15W max pe ala bulit).Nush d c am impresia, dar la jafurile astea,dc ii dai mai mult timp o alta impedanta decat cea pe care o cer se intampla ceva:))))))))).Uite data trecuta cand s-a ars ceva la a mea ii daudusem 6 ohmi pe ambele canale.Chestia e ca aici in Cta s-a gasit cine s-o repare.

Link spre comentariu

Conexiunea serie nu se poate realiza in acest caz si nu este nici in cazul in care ai avea doar doua difuzoare de 8 Ohm deoarece impedanta echivalenta a sistemului ar fi de 16 Ohm si amplificatorul ar debita foarte putin pe o impedanta de 16 Ohm (daca are 35 W RMS/4 ohm atunci ar avea in jur de 10 W RMS/ 16 Ohm).Conexiunea potrivita in cazul tau este cea paralel, adica firele venite de la cele doua boxe le legi impreuna, plus la plus si minus la minus si dupa aceea le legi la statie pe canalul bun.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări