Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

esr meter pr-3 si esr pr-4

daisarqx

Postări Recomandate

Daca tot veni vorba, am un ESR-PR4 (nou) care nu arata de doua ori aceeasi valoare la o masuratoare repetata.

Faci zero si la scurt timp nu mai este zero, am incercat si cu cabluri de masura de calitate, arata aiureli, nu te poti baza pe el nici macar sa compari doi condensatori.

O scula inutila, sunt bani aruncati...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 121
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nume_inexistent

21

• Stefan

11

• sorinpavel

11

• digix

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aceste aparate (mobil si fix) indica capacitatea si citeste si vloss-ul? Sau arata numai esr-ul?

Editat de mac01
Link spre comentariu

Daca tot veni vorba, am un ESR-PR4 (nou) care nu arata de doua ori aceeasi valoare la o masuratoare repetata.

Faci zero si la scurt timp nu mai este zero, am incercat si cu cabluri de masura de calitate, arata aiureli, nu te poti baza pe el nici macar sa compari doi condensatori.

Posibil ca MCU Atmega8 sa fi suferit vreo descarcare electrostatica, drumul de pe linia de productie pana la cei care l-au programat si asamblat in ESR-PR4 este lung.

Un soc de tensiune de la un condesator incarcat ce a fost testat fara a fi descarcat poate cauza o manifestare ca cea prezentata de dumneavoastra.

Puteti incerca doar sa scrieti dinou softul din Atmega8  sau sa inlocuiti Atmega8 si scris softul dinou, trebuie sa aveti/cautati softul de la aceasta versiune si un programator de memorii.

Editat de orgasmo
Link spre comentariu

Puteti incerca doar sa scrieti dinou softul din Atmega8  sau sa inlocuiti Atmega8 si scris softul dinou, trebuie sa aveti/cautati softul de la aceasta versiune si un programator de memorii.

Oare s-o găsi aşa ceva ...”la liber”?

Link spre comentariu

L-am folosit numai la condensatori scosi din montaj sau noi, exclud scenariul unei supratensiuni aplicate de mine.

Sunt sigur ca mai sunt clienti pacaliti ca mine si scula nu e chiar ieftina pentru ce stie sa faca...

Am cumparat un multitester cu ATmega328, e mai ieftin, mai util, un "must have" pentru electronisti. 

Link spre comentariu

Oare s-o găsi aşa ceva ...”la liber”?

Cei care sunt sau au fost dealeri, importatori sau au asigurat service ar putea raspunde, sau oferi Atmega8 programat.

LCR-T3, LCR-T4, LCR-T5 au avut si ele probleme de soft.

Editat de orgasmo
Link spre comentariu

Numai ESR !

Imi placeau ca aveau o carcasa faina. Dar in cazul asta renunt si ma orientez sa cumpar unul de la colegul @taxdoru. Nu-mi place ca trebuie sa-i fac o sursa, sa-i cumpar carcasa si sa lucrez la ea...dar asta e.

Link spre comentariu

Posibil ca MCU Atmega8 sa fi suferit vreo descarcare electrostatica, drumul de pe linia de productie pana la cei care l-au programat si asamblat in ESR-PR4 este lung.

Un soc de tensiune de la un condesator incarcat ce a fost testat fara a fi descarcat poate cauza o manifestare ca cea prezentata de dumneavoastra.

Drumul de la "linia de productie" pana la programare nu e chiar asa de lung, ESR-PR4 este realizat in regim de amator. Daca era vorba de o productie la standarde industriale atunci descarcarile electrostatice nu au ce cauta in conversatie

Digix trimite un mail [email protected] pentru repararea produsului.

ESR PR4 nu masoara valori diferite pentru acelasi condensator, al meu primit 320V pe intrarea dar dupa schimbarea unei diode, din cele doua de la intrare, si-a revenit.

Link spre comentariu

Da, una din cele doua diode se strapunsese si masura tot timpul 0 ohmi. Il folosesc foarte rar, mai ales cand masor in circuit si din acest motiv a primit cei ~320Vcc.

Adevarul este ca nu prea si-a scos banii, mult mai rentabil (disponibil firmware-ul) este L-C-ESR-metrul unguresc http://www.electronicstefan.ro/2012/01/l-c-esr-metru-cu-pic16f690/ . Acum, dupa 4 ani de la constructie, necesita o "revizie" deoarece uneori nu masoara corect dar nu imi fac probleme ca poate schema e gresita sau nu am firmware-ul.

Si super-multi-testerul e destul de bun dar in atatia ani nu am reusit sa-i fac o carcasa asa ca am ramas la LCESRmetru.

Link spre comentariu

Am masurat ce am gasit la o cautare rapida in primele pungute din sertar. http://electronicstefan.ro/elforum_upload/ESR-PR4_Condensatori/

Oscilogramele sunt doar pentru tensiune aplicata pe condensator/i, din pacate nu am sonda pentru masurarea curentului prin condensator/i (cred ca era important). Probabail un tester profi masoara ESR-ul la valori mai mari de tensiune / curent pe / prin condensator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări