Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DAC End de Andrea Ciuffoli

vzsolt

Postări Recomandate

15mA mi se pare cam mult pentru un srpp cu 6n23p, distorsiuni mici am obtinut pentru curent mult mai mic. Dar voi incerca si varianta asta.

Incerc sa-mi gasesc timp sa desenez totul pe un singur cablaj "universal", inclusiv stabilizatoarele ca sa pot testa in voie.

Intre timp am testat un etaj i/v cu LME49713HA (varianta in capsula metalica). Suna mult mai bine decat alte operationale dar tot conversia pasiva e mai pe gustul meu. Dar stau cu un ochi si la http://elforum.info/viewtopic.php?f=35&t= ... 11#p799111 poate e ceva ce-am facut gresit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Catalin C.

16

• vzsolt

9

• Liviu Ianush

5

• vlad1980

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu uita de terminatia EV , acest gen de lampi militare , antimicrofonice , long life etc au mai multe straturi termoemisive depuse pe catod , se vorbeste / crede in lumea audiofila ( ??? ) ca de aia suna diferit ( mai bine ) ...........

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Revin cu cateva poze cu versiunea finala a dac-ului. Langa el se poate vedea si sursa digitala, un thin client hp cu o placa de sunet modificata doar pentru digital.

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

In cazul meu configuratia inversoare are principalul avantaj ca ma scapa de condensatorul de cuplaj. Neavand tensiune continua la intrare nu am nici la iesire. Si-as zice si ca suna mai bine, dar poate fi din cauza ca lipseste condensatorul.Dar, asa cum am zis in celalalt topic, am trecut la varianta cu J309 care, alimentat dintr-un Salas Shunt a fost revelatia anului pentru mine.

post-1504-139829335474_thumb.png

Link spre comentariu

Nu stiu daca e prea putin pentru ca nu stiu impedanta de intrare a amplificatorului.

Dar stiu ca standardul DIN stabileste o impedanta de intrare de 100kOhm.

Folosind calculatorul de la http://users.otenet.gr/~ipet96/filter/ pentru o valoare de 10k a impedantei de intrare reiese o frecventa de taiere de 4.8Hz iar pentru 4k7 10.3Hz (6dB pe octava).

Am simulat circuitul considerand impedanta de iesire a operationalului de 100 Ohm si impedanta de intrare a amplificatorului

4.7 kOhm . Decideti voi daca este sau nu prea putin.

Posted Image

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări