vzsolt Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 Salut! In ultima vreme ma bate gindul sa construiesc un media server dintr-un PC dedicat si as vrea sa incep cu partea de DAC avind intrare SPDIF. In primul rind, nu as vrea sa incepem o discutie despre DAC NOS vs. OS, sint sigur ca sint implementari foarte bune in ambele tabere. Eu m-am gindit sa implementez DAC-ul propus de Andrea Ciuffoli: DAC End. Recent s-a terminat un group buy pe diyaudio pentru: group buy DAC End, cu alimentare diferita si iesire fara traf. Userul care a organizat group buy-ul mi-a spus ca va organiza unul nou in curind, desi 60$ pe 4 cablaje cu dimensiune totala 19 x 25cm nu e tocmai ieftin, dar par de calitate. Eu m-am gindit sa fac iesirea cu traf, sa vad cit iese traful Lundahl folosit in DAC End. Este cineva care a incercat AD1865N? eventual intr-o implementare similara de cea propusa in DAC End? Iesirea pe traf isi merita pretul? Inca nu am primit raspuns de la Lundahl dar din cite am citit nu va fi ieftin. Zsolt Link spre comentariu
Catalin C. Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 Salut, Nu am testat pana acum AD1865, dar in schimb am incercat, inspirat tot de Ciuffoli, varianta cu PCM1798 in configuratie dual mono. Si este peste tot ce am incercat pana acum cu TDA1543 si TDA1541, indiferent de modul de conversie i/v. Si am incercat cateva. Am incercat si WM8740, tot in configuratie dual mono, exact cea care a iesit castigatoare aici http://www.audiodesignguide.com/DAC_final/DacFinal.html Nu mi-a placut, ceea ce m-a facut sa pun la indoiala compatibilitatea mea cu gusturile lui Andrea Ciuffoli. Nu mi-am permis Lundahl si poate ca nici nu ar fi cazul, restul sistemului meu nefiind de calibrul lor. Asa ca am folosit transformatoare de la OEP http://uk.farnell.com/oep-oxford-electr ... dp/1689035 Acum folosesc varianta cu 2xPCM1798 cu conversie pasiva si iesire pe transformatoare. Si-s multumit. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 Nu era mai bine daca postai aici? viewforum.php?f=26 Link spre comentariu
Catalin C. Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 Nu cred, nu are legatura cu pc-ul. Dac-ul accepta spdif, indiferent de transport. Ar fi fost bine daca ar exista o sectiune speciala pentru surse de sunet. Link spre comentariu
danzup Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 Nu era mai bine daca postai aici? viewforum.php?f=26Remus astea sunt DAC-uri pentru transport/CD si nu pentru PC !E o blasfemie sa-l folosesti cu sursa de pe PC !!! Link spre comentariu
Catalin C. Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 Ei, nu chiar blasfemie, ca nu suntem mistici.Dar Danzup are dreptate, poti scoate ce e mai bun dintr-un dac doar cu un transport de calitate. Si de cele mai multe ori pc-ul este mediocru din punctul asta de vedere.Dar nu despre asta e vorba.Danzup, stiu ca si tu cochetezi cu niste dac-uri. Nu ne spui nimic? Link spre comentariu
danzup Postat Martie 21, 2010 Partajează Postat Martie 21, 2010 Ei, nu chiar blasfemie, ca nu suntem mistici.Dar Danzup are dreptate, poti scoate ce e mai bun dintr-un dac doar cu un transport de calitate. Si de cele mai multe ori pc-ul este mediocru din punctul asta de vedere.Dar nu despre asta e vorba.Danzup, stiu ca si tu cochetezi cu niste dac-uri. Nu ne spui nimic?PCM56p si tda 1541 terminate.Alte 3 in lucru , am sa revin cu info dupa terminare . Link spre comentariu
vzsolt Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 Am primit cablajele cumparate prin group buy si acum astept marea parte a pieselor Probabil imi va lua vreo 2 luni pina sa montez si sa incerc totul, dar nu e graba. Recent am terminat controllerul de volum al lui danzup si vreau sa o pun intr-o carcasa cu DAC-ul, avind 2 intrati SPDIF si 2 analogice. Referitor la transport, planuiesc sa folosesc un Squeezebox Touch + HDD USB pe post de media server, fara PC in configuratie. DAC-ul foloseste pentru conversia I/V pasiva un simplu rezistor, urmat de un preamplificator. Original, Andrea Ciuffoli a folosit traf Lundahl si un tub pentru asta, dar pretul de aprox 500 euro numai pentru traf este peste bugetul alocat pentru acest proiect. Din motive de buget, proiectul DAC End2 de pe diyaudio foloseste o iesiere pe tuburi. Avind in vedere ca ma sfiesc de tuburi voi incerca prima data o varianta BOZ pe JFet, ala Nelson Pass http://www.diyaudio.com/forums/pass-lab ... ost1228636 si/sau varianta BOZ http://www.passdiy.com/pdf/brideofzen.pdf In simulator ambele se pot configura pentru THD ~0.06 cu profil de armonici ca la tuburi... voi vedea cum suna live. Link spre comentariu
vlad1980 Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 Salut, Am vazut ca sunt printre putinele topicuri despre DAC-uri si am si eu un proiect de inlocuire a DAC-ului dintrun cd-player Kenwood DP-4020 cu DAC-urile TDA 1540 din Grundig cd 35. Inteabare este cum conectez dac-ul din Grundig in locul celui din Kenwood.....are iesire optica si este pe placa de baza Sony. Multumesc celor care ma pot ajuta. Link spre comentariu
danzup Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 Salut, Am vazut ca sunt printre putinele topicuri despre DAC-uri si am si eu un proiect de inlocuire a DAC-ului dintrun cd-player Kenwood DP-4020 cu DAC-urile TDA 1540 din Grundig cd 35. Inteabare este cum conectez dac-ul din Grundig in locul celui din Kenwood.....are iesire optica si este pe placa de baza Sony. Multumesc celor care ma pot ajuta.In primul rand dataseeht-ul chipurilor , in al doilea rand dataseeht-ul chipurilor iar in al treilea rand tot dataseeht-ul chipurilor !Lasand gluma de o parte trebuie de vazut ce tip de semnale accepta cele 2 DAC-uri pentru ca dupa cum stii sunt multe formate de bus de date pentru DAC-uri .O sa caut amanunte despre ce au inauntru cele 2 CD-playere si revin cu info dupa ce ma documentez. Link spre comentariu
vlad1980 Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 Multumesc pentru raspuns si pentru disponibilitatea de a ma ajuta. Kenwood-ul are niste IC de la Sony care nu le-am gasit nicaieri (revin cu tipul daca este cazul), sa nu mai vorbesc de schema cd-player-ului de care nu dau pe nici un site. DAC-ul din Kenwood este pe o placa verticala vopsita in negru si cu SMD-uri, deci nu pot vedea ce integrate sunt. Pot sa spun ca din CXD1167Q - Signal Proc. pleaca 4 iesiri care intra in placa DAC-ului de care vorbeam mai devreme. Link spre comentariu
Catalin C. Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 Vlad, de ce vrei sa pui TDA1540 pe Kenwood? Link spre comentariu
vlad1980 Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 Pai este un cd-player de duzina care se aude destul de uscat....nu are stralucire etc. In 2 cuvinte: "este SONY". Am avut un Technics mai vechi si am vazut diferenta clara intre ele dar Technics-ul l-am dat ca era cam vechi ......cu toate ca se auzea super. Comparand cele doua cd-playere stiu ca este loc de multe imbunatatiri si am ramas cu ideea asta. Intre timp am citit despre DAC-uri si m-am pricopsit si cu un Grundig CD35 care are TDA1540. Este clara diferenta intre Grundig si Kenwood iar de aici a plecat ideea de a inlocui DAC-ul. Sa vedem si daca reusesc. Link spre comentariu
thefirstdj Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Din cate stiu eu TDA1540 este pe 14 biti. Ai datasheet-ul aici: http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 5579_1.pdf Link spre comentariu
vlad1980 Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Am rezolvt problema cu DAC-ul.....mi-am luat un Sony CDP-750 cu TDA 1541. Avand in vedere ca nu am apucat sa fac nici o modificare in Kenwood si Gundig le voi vinde. Daca este cineva interesat sa imi dea un PM. Merci Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum