Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum fac un dinam dintr-un alternator

Vizitator litescu

Postări Recomandate

Vizitator litescu

SALU SUNT NOU PE ACEST SITE SI AS VREA SA MA AJUTATI AM UN ALTERNATOR DE BELAZ CARE SCOTEA 28V SI 50 AMPERI SI AS VREA SA SCOT BOBINAJUL DE PE ROTOR SI SA BAG MAGNETI IN LOCUL BOBINAJULUI CUM MA SFATUITI SA PROCEDEZ PENTRU A SCOATE O TENSIUNE DE 12 V SI 20A SAU CHIAR 30A

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• eugeniusro

4

• Dr.L

3

• gcom61

3

• vfp_mihai

3

Top autori în acest subiect

Vizitator cornel2cornel

Pe rotorul modificat la strung lipesti magnetii. Neodinium recomand. Cauta pe youtube ca sunt la greu modificari facute explicit. Se scot si periile Dupa care trebuie sa redresezi curentul 14-60v. Scema electrica de redresare caut si eu dar pt un motor de curent continuu. Al tau o sa fie trifazic alternativ. Spor la inovat

Link spre comentariu
  • Administratori

sa ma discutat pe forum despre acest subiectscoti bobina dintre piesele polare si bagi aacolo un inel magnetic si ai terminat jobul

Link spre comentariu

Ce nu am inteles eu este faptul ca se comfunda dinamul cu alternatorul si se dau solutii pt alternator cu magneti permanenti(sper ca am citit bine)Dinamul produce tensiune continua ,care este [culeasa] cu ajutorul periilor(carbunilor).Alternatorul produce tensiune alternativa si este redresa ta pt continuu.Raspunsul la [ titlul topicului ] este :nu se poate face in regim homemade;ar necesita colector cu nr. de contacte proportional cu nr. canalelor de bobinaj din stator,s.a.m.d.LE. Cred ca titlul ar fi trebuit sa sune de genul: ''Cum fac alternator dintr-un dinam''

Link spre comentariu

SALU SUNT NOU PE ACEST SITE SI AS VREA SA MA AJUTATI AM UN ALTERNATOR DE BELAZ CARE SCOTEA 28V SI 50 AMPERI SI AS VREA SA SCOT BOBINAJUL DE PE ROTOR SI SA BAG MAGNETI IN LOCUL BOBINAJULUI CUM MA SFATUITI SA PROCEDEZ PENTRU A SCOATE O TENSIUNE DE 12 V SI 20A SAU CHIAR 30A

Ai citeva variante:a). Pentru a obtine 12V din acel "alternator dinam" sau cum vrei sa-i spui se poate redresa tensiunea trifazata cu o punte comandata cu tiristori pe care poti sa-o satbilizezi la orice vaoare a tensiune doresti intre 0 si 28Vcc.b). Sa rebobinezi statorul pt tensiunea de 14V adica jumatate din numarul de spire existent si o sectiune dubla a firului de CuEm astfel obtii maximul posibil. c). Sa folosesti un transformator trifazat 28V/14Vca si apoi o punte redresoare (atentie caci la tensiunea de 12V curentul pe punte se dubleaza si daca vrei sa te ridici cu consumul peste 50% spre 100% trebuie sa schimbi diodele sa reziste la un curent dublu fata de cele existente. Valoarea de 12 Vcc la puterea asta nu cred ca este stricta si merge sigur inte 12 si 15 Vcc toti consumatori auto se bobineaza sa mearga bine la 14Vcc chiar daca pe eticheta scrie 12Vcc in realitate pe autoturism ai 14,2Vcc.Bafta
Link spre comentariu
Vizitator cornel2cornel

Ce nu am inteles eu este faptul ca se comfunda dinamul cu alternatorul si se dau solutii pt alternator cu magneti permanenti(sper ca am citit bine)Dinamul produce tensiune continua ,care este [culeasa] cu ajutorul periilor(carbunilor).Alternatorul produce tensiune alternativa si este redresa ta pt continuu.Raspunsul la [ titlul topicului ] este :nu se poate face in regim homemade;ar necesita colector cu nr. de contacte proportional cu nr. canalelor de bobinaj din stator,s.a.m.d.LE. Cred ca titlul ar fi trebuit sa sune de genul: ''Cum fac alternator dintr-un dinam''

Exact ceeea e nu ai inteles Alternatorul da curent alternativ si dinamul da curent continuu.In alternator, daca-i schimb rotorul bobinat si excitat sa dea curent alternativ de o anumita valoare cu un rotor cu magneti permanenti ce iese? Exact- un dinam sau un motor. De fapt titlul ar suna : "cum as putea face un motor dintr-un alternator".
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări