Cristiano Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 "semnam un contract ? " "Contract"? Pentru ce? Link spre comentariu
Vizitator Vladutz_by Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 ---------------------------------------------- Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 sa vedem daca avem vreun programator printre noi :)este cineva in masura sa scrie softul care trebuie inscriptionat in microcontrolerul testerului ?*Pai parca matale erai tartoru' care le stia pe toate... 8) Link spre comentariu
Vizitator Vladutz_by Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 ---------------------------------------------- Link spre comentariu
Cristiano Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 sa scrie cineva softul pentru asa cevaHmm ... softul pot sa-l fac singur, hardware-ul la fel, carcasa si accesorii gasesc usor ... ti-as putea vinde dispozitivul complet, 95$ bucata. Ok asa? Link spre comentariu
Vizitator alex Postat Iulie 24, 2005 Partajează Postat Iulie 24, 2005 Iti scriu eu softul pentru asa ceva. De fapt, il am deja scris. Te costa 15.000 euro. Intre timp, daca nu ai banii, iti dau un ELM323 la 100 RON ( http://www.elmelectronics.com/thehome.html#ELM323 ) Link spre comentariu
MirceaM Postat August 24, 2005 Partajează Postat August 24, 2005 Am citit cu interes acest topic. Sunt interesat de chestiune si ma vad in postura de cumparator. Stiu si eu cate ceva, sunt alte lucruri (mai multe ) pe care nu le stiu. Dar sunt constient de asta. :wink: Inainte de a cumpara vreau sa vad o descriere, niste poze, ceva ecrane ale softului. Exista un soft specializat? Vad acolo comenzi AT. Se foloseste doar un program de terminal, este vorba de comenzi AT ca la modemuri (Hayes)? Acest ELM323 este doar un integrat (pretul de 100 lei noi este doar pentru el?), vreau sa vad cum arata aparatul sau interfata ce este. Vreau neaparat sa mearga pe masina mea (nu e normal?) care este un Peugeot 405 din 1992. Am toate datele posibile, de la tip ECU (Magneti Marelli G6.10), poze ale lui ECU, serial number, checksum... pana la detalii despre conectorul de diagnoza care este original si are doar 2 fire: K si L. Nu stiu daca este obd2, nu cred. De fapt ce inseamna obd2? On Board Diagnostic, asta stiu - ma refer la diferentierea pe care "2"-ul de la sfarsit o face fata de altceva. Cum conectez deci testorul la acest conector? Stiut fiind ca pe conectorul de OBD2 (de 16 pini) exista pinii K (7) si L (15) este posibil ca un testor pentru OBD2 sa mearga si pe masini mai vechi, care au liniile K si L (specifice lui ISO 9141)? O conectare pe 4 fire: astea 2, masa, plus. Poate sa mearga? Ar mai fi dar ma opresc. Ideea este ca vreau mai multe detalii inainte de a cumpara. Link spre comentariu
Vizitator balogm Postat Octombrie 11, 2005 Partajează Postat Octombrie 11, 2005 Raspuns lui MirceaMPentru automobilul tau diagnosticarea se poate face citind flashurile indicatorului Check Engine Soon cu ajutorul unei sirme introduse intre doi pini ai mufei de diagnosticare. In cazul tau intre pinii A si B.Raspuns Vladutz byProblema nu este de softu de inscriptionare care se gaseste usor ci de informatia inscriptionata (fisierul BIN) adica fisierul cu care se programeaza microcontrolerul, care este in posesia vinzatorului microcontrolerului gata inscriptionat. Ideea este daca se pot gasi alte astfel de scheme la care se si dau pe gratis acest fisier, sau alte scheme. Astept idei in continuare.____________________balog :smt020 Link spre comentariu
bogdanm Postat Octombrie 11, 2005 Partajează Postat Octombrie 11, 2005 Give me time & I'll code anything. Link spre comentariu
Vizitator balogm Postat Octombrie 11, 2005 Partajează Postat Octombrie 11, 2005 Degeaba codezi daca nu ai ce, ar fi bine dace te-ai pricepe la decodat, desi cam greu mai ales ca microcontrolerele au protectie in acest sens.________________balog :smt020 Link spre comentariu
MirceaM Postat Octombrie 11, 2005 Partajează Postat Octombrie 11, 2005 Raspuns lui MirceaMPentru automobilul tau diagnosticarea se poate face citind flashurile indicatorului Check Engine Soon cu ajutorul unei sirme introduse intre doi pini ai mufei de diagnosticare. In cazul tau intre pinii A si B....Da, multumesc, stiu cum se face self testul, punand la masa pinul L din conectorul de diagnoza. Am facut de multe ori asemenea test: citire fault codes, stergere coduri, test actuatoare (nu este vorba de actuatoarele din usi). Un test de diagnoza adevarat este insa altceva, este mai mult, despre asta este vorba. De exemplu sa se vada valori reale, numerice, ale multor marimi, nu doar OK/Eroare ceea ce vad pe (deduc privind) becul de Check Engine la self test. Am in vedere si cumpararea unei "solutii" complete de testare/diagnostic. Link spre comentariu
cirip Postat Octombrie 11, 2005 Partajează Postat Octombrie 11, 2005 Pentru cei interesati, detalii suplimentare despre ELM323 se pot gasi aici: http://www.elmelectronics.com Baietii vand pe net si cica trimit oriunde in lume. Cunosc cel putin doua persoane care au cumparat kituri de la ei si au fost multumite. Bafta! Cirip Link spre comentariu
Vizitator balogm Postat Octombrie 11, 2005 Partajează Postat Octombrie 11, 2005 CiripMultumim lui Cirip pentru informatii cu privire la functionarea ok. As vrea sa ne spuna daca tot cunoaste persoane care au cumparat cit costa cu tot cu expedierea in rominia.Era bine daca ne informa imediat dupa ce am deschis topicul acesta si dupa ce am adaugat adresele care includ si pe cea cu circuite ELM, ca sa nu ne mai batem capu anapoda, oricum e bine si asa tirziu, dar as vrea sa aflu si costurile cu tot cu expediere.Sunt constient ca circuitele ELM si cu soft gratuit sunt la nivel de amator, si ca urmare pretul dorit trebuie sa fie si pe masura, ca altfel ma bag la testere ful option care sunt deja in rominia dar la care si pretul e pe masura 2000-3000euroEX: Vectronix Tech2.Doar ce naiba sa putem face diagnosticare completa automobil, nu numai motor.MirceaMNu este vorba de pinul L la masa, e o gresala totala sa pui o linie de semnal la masa. Se pune linia speciala de la pinul B la masa. Acea linie se numeste Diagnostic Enable.La masina ta din 92 ai port OBD simplu. Pentru diagnosticarea numai a masini tale lita e suficienta. Majoritatea masinilor de pin acel an nu prea au mare lucru de diagnosticat pe ele, asa ca pot fi diagnosticate fiecare senzor in parte si manual fara sa necesite prea mult timp.______________balog :smt020 Link spre comentariu
Vizitator balogm Postat Octombrie 11, 2005 Partajează Postat Octombrie 11, 2005 Din pacate am accesul blocat la contul 'balog'. Asa ca voi contiuna in acest post orice adresa de la scanere auto. http://www.vetronix.com/diagnostics/tech2/ - Scaner Vetronix Tech2 - pur informativ unul dintre cele mai performante scanere, nu exista manual pentru download (user obisnuit). http://www.powerobd.ro/index.html - Scaner pentru diagnosticarea motoarelor DACIA (eu cred ca merge la multe altele chiar si versiunea ieftina)- Se poate Downloada gratuit softul. http://www.troublecodes.net/technical/ -un site cu modul de citire a codurilor OBD I si codurile pentru citeva marci de masina. ___________________ balog :smt020 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum