Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

miniemitator fm 400m

marian_valcea

Postări Recomandate

Buna seara!Domnule LORIK199 mam apucat si eu sa fac schema postata de dumneavoastra si aproape am terminat,dar nu gasesc condensatorul de 12 p notat in schema cu 12k! Am in schimb de 10 p daca al pun ce se intampla?se schimba frecventa sau nu mai functioneaza montajul?Multumesc si scuze ca mam bagat in seama!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marian_valcea

13

• lorik199

8

• +_Florin_+

8

• gica70

5

Top autori în acest subiect

Buna seara!Domnule LORIK199 mam apucat si eu sa fac schema postata de dumneavoastra si aproape am terminat,dar nu gasesc condensatorul de 12 p notat in schema cu 12k! Am in schimb de 10 p daca al pun ce se intampla?se schimba frecventa sau nu mai functioneaza montajul?Multumesc si scuze ca mam bagat in seama!

E bun ala.
Link spre comentariu

Buna seara!

Domnule LORIK199 mam apucat si eu sa fac schema postata de dumneavoastra si aproape am terminat,dar nu gasesc condensatorul de 12 p notat in schema cu 12k! Am in schimb de 10 p daca al pun ce se intampla?se schimba frecventa sau nu mai functioneaza montajul?Multumesc si scuze ca mam bagat in seama!

va rog sa lasati acest apelativ, ma face sa ma simt batran :rade:

merge si de 10pF, frecventa o reglati din bobina, adica departati sau apropiati spirele

Link spre comentariu

S-a discutat mai sus problema:Pentru ca o antena sa scoata "putere maxima" trebuie sa fie in primul rand ADAPTATA adica impedanta de iesire a emitatorului sa fie egala cu impedanta liniei (cablului coaxial) si egala cu impedanta antenei. Mai greu de realizat asta la un montaj atat de simplu cu 15...20mW :rade: putere de iesire, fara experienta si fara aparatura.Daca va ganditi la vreo mini-antenuta lipita direct pe cablaj nu are rost sa discutam de "putere maxima". Ca fapt divers (si in conditii de adaptare), inafara dipolului prezentat mai sus se mai poate folosi o teava verticala de cupru montata pe acoperisul metalic al casei si izolata de acesta. Ecranajul cablului se leaga la tabla acoperisului iar firul central la baza tevii. Lungimea tevii va fi egala cu un sfert din lungimea de unda corespunzatoare frecventei de emisie.Lungimea de unda este, repet: L[m] = 300000/f[kHz]Pentru amatorii de puteri mai mari, nu uitati ce a spus YO9HRB : se numeste piraterie radio si se pedepseste penal. Daca acum cativa ani era plina banda vest de posturi pirat de zeci de W iar autoritatile erau indulgente, in prezent legea se aplica destul de dur.Deci nu va jucati cu puteri mai mari ca va aude BAU-BAU si e de rau!

Link spre comentariu

Bine fara apelative!Am terminat montajul si functioneaza :aplauze ,este primul meu montaj de acest gen.Ce antena sa ii pun sa scoata putere maxima ?multumesc!

poti folosi o sarma de cupru de 2-3 mm de vre-un metrul, pt putere asa mica merge ok
Link spre comentariu

Nu vreau putere mare ca nu imi trebuie probleme!Cel mai mult timp surubaiesc pe afara si dau drumu la muzica mai tare sa aud si afara si de asta vreau sa fac emitatorul asta ca sa nu mai deranjez pe toata lumea.Ma plimb cu radio mic dupa mine prin curte pe unde umblu si gata problema.momentan are o sarma de 15 cm si merge doar 4 -5 metri.Am sa pun o sarma mai lunga si fac teste.Multumesc

Link spre comentariu

Iam bagat 9v!Cred ca trebuie sa trag antena afara!Daca duc un fir afara si pun bucata aia de sarma de cupru de 1m se pune ca este antena si firul sau numai sarma de cupru?Ma scuzati ca va bat la cap cu prostiile mele!

Link spre comentariu

Evident ca toata lungimea firului de la emitator pana afara va lucra ca antena.De aceea se foloseste cablu coaxial pana la antena propriu-zisa, ca sa nu radieze decat antena.Nu bati la cap pe nimeni, d-aia e forum ca sa se discute, sa se clarifice probleme, indiferent ca e vorba de un miniemitator de jucarie sau de vreo statie de 100W. :da

Link spre comentariu
Vizitator dukuletz

Pentru moltajul din primul post e bine daca folosesc un microfon condensator?

Asa arata datele lui:

Detalii tehnice:

• Directie: omnidirectional

• Impedanta de iesire: = 2kW

• Tensiune de operare nominala: 4.5V

• Domeniu tensiune de operare: 1.5...10V

• Curent consumat, Max.: < 0.4mA

• Zgomote echivalente (curba A): < 34dB

• Raspuns redus in tensiune (1.5V): 3dB

• Dimensiuni: 9.7 x 6.5mm

• Greutate: < 1g

• Temperatura de depozitare: -20...+60°C

• Conditii de lipire: 260 ±5°C / 5 ±1s

• Sensibilitate: 58±2dB

Link spre comentariu

Pentru moltajul din primul post e bine daca folosesc un microfon condensator?

Asa arata datele lui:

Detalii tehnice:

• Directie: omnidirectional

• Impedanta de iesire: = 2kW

• Tensiune de operare nominala: 4.5V

• Domeniu tensiune de operare: 1.5...10V

• Curent consumat, Max.: < 0.4mA

• Zgomote echivalente (curba A): < 34dB

• Raspuns redus in tensiune (1.5V): 3dB

• Dimensiuni: 9.7 x 6.5mm

• Greutate: < 1g

• Temperatura de depozitare: -20...+60°C

• Conditii de lipire: 260 ±5°C / 5 ±1s

• Sensibilitate: 58±2dB

Da; pune capatul liber al rezistorului de 1K la (+) si unde se uneste cu C se cupleaza borna calda a microfonului iar masa lui (atentie!) sa fie la masa micro-Tx. Succes.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări