marian_valcea Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 Am si eu cate intrebari despre urmatorul emitator:1.Se pot inlocui tranzistori cu bc107?2.In locul microfonului se poate pune mufa pt ca sa il pot baga in calculator?3.Merita realizat montajul sau nu? Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 Am si eu cate intrebari despre urmatorul emitator:1.Se pot inlocui tranzistori cu bc107?2.In locul microfonului se poate pune mufa pt ca sa il pot baga in calculator?3.Merita realizat montajul sau nu?din ce stiu eu emisia pe distanta asa mare e ilegala1.2n3904 stiu ca este mai bun ca liniaritatea frecventei, dar merge si bc1072.da, scoti rezistenta de 10 k care alimenteaza microfonul(R4), si poti baga semnal din pc3.depinde de scopul montajului, in pincipiu se merita facut Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 Am facut si eu montajul ala si nu bate la 400 de metri nici daca-l ****. poate 100 de metri, dar greu si aia... Este interesant de construit, dar mai mult in scop didactic pentru ca nu prea are stabilitate buna in frecventa - e bun mai mult sa bruiezi radiourile altora Link spre comentariu
marian_valcea Postat Februarie 4, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2010 Vreau sa il folosesc pt mn si vecini in satul meu unde stau k nu cred ca se supare nimeni ca distanta dintre sate este mult mai mare can 1,5Km.Am mai facut unul cu un tranzistor si as vrea sa stiu daca se poate modifica ceva atsfel incat sa tranzmita cel putin 100m. Link spre comentariu
marian_valcea Postat Februarie 4, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2010 Imi puteti spune cei care ati facut prima schema ce grosime are L1 sau ce modificari ati mai facut pentru primul montaj. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 http://www.deeknow.com/notes/tech/radio ... League.htm dar esti raspunzator pt ce faci cu ea, vezi ca sunt 2 variante:1W si 5W, cea de 5 W bate minim 20-30 km pe teren fara munti, dealuri inalte este o pagina foarte detaliata, iti spune exact fiecare pas pe care trebuie sa-l faci Link spre comentariu
marian_valcea Postat Februarie 4, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2010 Am facut montajul primului emitator dar nu merge cred ca este gresita schema deoarece spune ca C4 este reglabil iar pe schema el nu pare reglabil sau cel reglabil este C1 cum este si in schema desenat Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 acolo in descriere la schema cred ca era vorba de C1 nu de C4dar va dau o schema functionala 100% doar ca: sunt 7 spire nu 16 cum este scris acolo si condesatorul notat cu 12K are valoarea de 12pF. Link spre comentariu
marian_valcea Postat Februarie 4, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2010 Am reusit sa fac tranzmitatorul dar ca sa imi mearga trebuie sa dau volumul de la winamp la 3% si se aude cam nasol de tot mai reu de 10 ori ca castile fara fir de pe bobtech.ro.Ce pot sa fac sa se auda mai bn macat ca emitatorul de pe bobtech.ro care se aude destul de bn.Sau macar sa pot modifica tranzmitatoru ca sa pot sa tranzmit mai departe de 50m? Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 pai nu uitati ca la intrare avea un microfon electret, care debiteaza un semnal slab, de aceea este foarte densibil montajul Link spre comentariu
marian_valcea Postat Februarie 5, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2010 Ce sa modific ca sa imi mearga la calculator?Si sa se auda mai clar daca se poate. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Parerea mea e sa lasati jucarelele alea si sa abordati o schema mai serioasa. Un singur oscilator LC, neecranat, alimentat la tensiune nestabilizata si fara separator sau amplificator dupa el nu va fi NICIODATA stabil si nici putere suficienta nu va elibera. Link spre comentariu
marian_valcea Postat Februarie 5, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2010 Daca stie cineva vreo schema care duce de la 200m pana pe la 500m sa o puna aici ca sa o fac si eu.Cat mai simpla daca se poate. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 http://www.deeknow.com/notes/tech/radio ... League.htm schema de 1 W, eventula putin subalimentata Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Parerea mea e sa lasati jucarelele alea si sa abordati o schema mai serioasa. Un singur oscilator LC, neecranat, alimentat la tensiune nestabilizata si fara separator sau amplificator dupa el nu va fi NICIODATA stabil si nici putere suficienta nu va elibera.Da, ai dreptate Florine; aceste scheme au fost discutate, rasdicutate, modificate, construite iar concluzia e una singura-nu pot fi folosite mai mult de cca 50m. Daca se adauga un amplificator atunci lucrurile se complica. Vad ca mai toti incepatorii cer scheme probate, care functioneaza sigur dar majoritatea nu intreaba despre reglajele efectuate, aparatele si dispozitivele folosite, conditiile ce trebuiesc indeplinite de materiale si componente. In electronica (mai ales in domeniul radio) reglajele sunt hotaratoare. Imi amintesc ca am castigat un pariu cu un radio reflex cu numai 2 tranzistoare cu auditie satisfacatoare in difuzor (pentru cei care nu cred am sa le dezvalui un "secret"-am folosit 2 tranzistoare cu Si, pnp tip BC 152C capsula plastic care funct. in unde medii excelent; si BC 177 fct. f. bine). Cati dintre cei care vor sa construiasca au un masurator de camp, un volt-m electronic cu o sonda rf s.a.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum