Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Revin cu soft pentru IBM FRU PN49N1599 .


SHADYYY

Postări Recomandate

Dupa ce am reusit sa rezolv toate problemele , am mai dat de una si tot caut pe net rezolvareadar in zadar . Eu in PC am o memorie de 128 M la 266Mhz , de multe ori i-mi cere mai mult si astfel am ajuns la o dilema ,Care este de fapt memoria de care am nevoie ,avind in vedere ca procesorul este de 2Ghz si FSB 533 Mhz?Am cautat pe net o configuratie sa aflu la ce FRECVENTA este memoria originala , dar nu am gasit.Stiu ca trebuie sa urc memoria macar la 1 Ghz , dar nu stiu la ce frecventa ? Care cunoasteti mai bine poate ma lamuriti si pe mine . Va multumes inca odata pt. ajutorul dat . :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • SHADYYY

    5

  • Jimmy

    4

Frecvenţa la care lucrează memoria RAM şi FSB-ul sînt două lucruri diferite. În cel mai bun caz, poţi să le sincronizezi cumva, asigurîndu-te că frecvenţa FSB-ului e un multiplu "frumos" din frecvenţa RAM-ului.Pentru un calculator care să ruleze sistemele de operare actuale, 128 MB RAM este ridicol de puţin, probabil durează vreo 5 minute doar să porneşti Windows-ul XP (presupunînd că asta rulezi). Şi nu pot decît să-i plîng de milă hard disk-ului tău...Memoria de care ai nevoie este cea mai bună pe care o poate suporta placa de bază. Pentru asta caută pe net după denumirea exactă a plăcii de bază (o poţi afla chiar de pe ea, trebuie să fie inscripţionată pe undeva pe cablaj) şi de acolo vei şti ce anume să cauţi în magazine. Costurile nu sînt prea mari şi după ce vei pune măcar 1 GB de memorie RAM te vei întreba cum de-ai putut supravieţui cu atît de puţin atîta vreme...

Link spre comentariu

Nu te supara . Ideia era sa aflu care este tipul de memorie original folosit pe aceasta configuratie.Problema e ca pe unde am cautat nu se dau relati despre memoria folosita, eu am mizat ca voi gasi pe cinevacare are acasa s-au sa intilnit cu FRU PN49P1599 (compatibil : netvista PN49P8301 la 8315), care sa-mi spuna ce tip de memorie are originalul. Cit despre mine , eu am probat DDR1 PC2100 si PC3200 la 1 Ghz si afost ok. Ca are el acum 128 este ca nu vreau sa investesc decit dupa ce dispun de toate informatiile .Oricum multumesc.

Link spre comentariu

eu am probat DDR1 PC2100 si PC3200 la 1 Ghz si a fost ok.

cred ca faci confuzie intre GHz si GB la capacitatea ramului. ce ai probat tu acolo era o placuta de 1GB.ca idee, PC2100=DDR266 adica 266MHz, iar PC3200=DDR400 adica 400MHz. ca sa nu-ti mai bati capul, poti lasa o placuta de 1GB DDR400 acolo, si o sa mearga la cea mai mare frecventa suportata de placa de baza, fie ea 266, 333 sau 400MHz.
Link spre comentariu

Bun, uite, SHADYYY, fiindcă ai spus că vrei să ai toate informaţiile, dă-mi voie să-ţi spun care este deosebirea între capacitatea memoriei şi viteza ei. Cît mai clar cu putinţă.

 

Capacitatea unei memorii înseamnă cît de multe informaţii poate să stocheze. Informaţiile în calculator sînt binare (adică 0 sau 1) şi sînt organizate cîte 8 celule din astea elementare într-o "muşcătură" (=byte), care se notează cu B. Memoriile, în ziua de azi, se măsoară în multipli de astfel de bytes, multiplii fiind kilo, mega, giga, tera (fiecare însemnînd că se multiplică numărul specificat cu 2 la puterea 10, 20, 30, 40, spre deosebire de multiplii "tradiţionali", care înseamnă 10 la puterea 3, 6, 9, 12; oficial, multiplii de genul ăsta, cu 2 la puterea x, se numesc kibi, mebi, gibi, tebi, tocmai ca să se deosebească de cei tradiţionali). Deci, o memorie de 1 GiB va avea 1x2^30 B.

 

Viteza unei memorii înseamnă de cît de multe ori pe secundă memoria respectivă poate face 1 (una) operaţiune. Pentru că este un eveniment care are loc cu o anumită frecvenţă, unitatea de măsură utilizată este unitatea de măsură standard a frecvenţei, adică Hz (hertz - citit herţ, în cinstea unui fizician celebru care s-a ocupat mai ales cu studiul fenomenelor oscilatorii). Cînd vezi o memorie care funcţionează la 400 MHz, asta înseamnă că în fiecare secundă se petrec 400 înmulţit cu 10 la puterea a 6-a operaţiuni. Cu cît numărul e mai mare, cu atît viteza memoriei e mai bună.

 

O capacitate mai mare a memoriei, ţinînd cont că viteza memoriei RAM este cu mult mai mare decît a altor tipuri de memorie (gen hard disk, CD etc.), înseamnă că o porţiune mai mare din sistemul de operare şi din programele şi datele utilizate va încape în memoria RAM aşa că informaţia va fi imediat accesibilă procesorului, şi nu va trebui să aştepte o mulţime de timp pentru ea.

 

O memorie cu viteză mare va fi mai repede disponibilă pentru utilizare decît una lentă, din punctul de vedere al procesorului, aşa că cu cît mai rapidă va fi memoria, cu atît mai puţin importantă va fi gîtuitura de performanţă datorată diferenţelor de frecvenţe între cea a procesorului şi cea a memoriei. Limitarea cea mai importantă este că o memorie nu poate fi infinit de rapidă, şi există un raport optim între performanţă, preţ şi stabilitate (stabilitate, pentru că la limita superioară a performanţei, se poate întîmpla ca memoriile să nu răspundă identic funcţie de locaţia utilizată şi atunci se pierde mai mult timp rescriindu-se informaţia decît dacă ar funcţiona memoria la o viteză mai mică, dar mai stabilă).

 

Cam asta ar fi... sînt bune informaţiile?

Link spre comentariu

Corect , aveti dreptate . Am scris Ghz si nu Gb ,este vina mea dar nu asta era problema , voi carecunoasteti stiti ca; Ghz este unitate pt frecventa , iar Gb pentru capacitatea de stocare. PE MINE MA INTERESEAZA care este memoria originala ( tipul) ce se foloseste pe placa de baza. Multumesc.

Link spre comentariu

tipul memoriei e dimm cu 184 pini, DDR SDRAM, unbuffered si non-ECC, cu tensiunea de alimentare de 2.5V.

Multumesc Jimmy, se poate mai concret ,de ex. -ce frecventa ( sau viteza)?
Link spre comentariu

cei 128MB sunt memoria originala? daca da, atunci probabil ca asta e frecventa maxima la care pot lucra memoriile pe placa de baza, si anume in raport 2:4 cu FSB-ul procesorului. asta inseamna ca tu poti pune acolo si memorii DDR400, ca tot la 266MHz vor merge.

Link spre comentariu

Asta este : -ca memoria de 128 nu este originala , iar eu am incercat si PC2100 SI PC3200 care au mers, dar pe mine ma roade care ar fi cea originala folosita pentru ca pe site-uri nu spune nimic de lucrul asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări