Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare diode 1N4148

Atikusz

Postări Recomandate

Am nevoie de 8 diode 1N4148 pentru 2 punti ce vin montate in schema la doua vu metre analogice schema : http://www.circuit-projects.com/dimg/DC ... -meter.gif Am vreo 4 placi complete din televizoare prin debara in care sunt cateva bucati de diode mici din sticla in total vreo 20-30 buc.Problema ca toate seamana intre ele cu mici diferente de dimensiune . Pt ca scrisul e foarte mic pe ele sau chiar inexistent nu stiu daca sunt 1N4148 sau le pot folosi ca inlocuitor .Sunt din sticla portocaliu-rosu si au ceva dungi negre sau galbene si verde pe ele.Nu asi pune la intamplare poate nimeresc si vreun Zener..

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• Atikusz

2

• Relav

1

• ROBEERT

1

Top autori în acest subiect

diodele 1n4148 fabricate de philips sint marcate in codul culorilor ...! am o gramada in magazin si m-am uitat cu lupa 10x la citeva... :da galben lat , maron , galben , negru...!asa ca....domnule relav , n-aveti dreptate...!

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări