Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 HDD = o partitie!!

OvidiuDorin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• OvidiuDorin

4

• adicontakt

2

• Dr4g0n

1

Top autori în acest subiect

Pe XP, converteşti discurile în dynamic disk-uri şi creezi "stripped volume". Sper să nu te încurce terminologia, că "stripped volume" este unul din tipurile de RAID. Software, de data asta, deci n-ai nevoie de hardware special.

Link spre comentariu

Pe XP, converteşti discurile în dynamic disk-uri şi creezi "stripped volume". Sper să nu te încurce terminologia, că "stripped volume" este unul din tipurile de RAID. Software, de data asta, deci n-ai nevoie de hardware special.

:rade: AHA , si pe romaneste ?? {mai exact cum fac asta , e program cv? }
Link spre comentariu

Disk Manager. Dacă mai aştepţi cîteva minute, pot să-ţi fac cîteva capturi de ecran dintr-o maşină virtuală unde pot să simulez asta... (chiar vroiam şi eu să încerc procedura).

Link spre comentariu

Mda, merge. N-am mai făcut capturi de ecran că n-are rost, m-am prins de ce se întîmplă.Din Disk Manager, pe care îl găseşti în Control Panel, Administrative Tools, Computer Management, dai click dreapta pe locul unde scrie denumirea discului (la stînga zonei unde sînt reprezentate grafic partiţiile existente pe el) şi în meniu vei găsi Convert to Dynamic disk. După ce faci conversia cu ambele harduri (de preferat să fie hardurile 2 şi 3, adică să mai existe un hard, nr. 1, pe care să ai sistemul de operare şi care să fie separat), după un reboot, poţi da Extend din meniul de click-dreapta pe reprezentarea partiţiilor, de data asta. N-am mai reuşit să duc la capăt operaţiunea pentru că nu mă lăsa s-o fac în maşina virtuală cu hardul sistem, dar bănuiesc că ar trebui ca hardul 2 să aibă o partiţie NTFS iar hardul 3 să fie nepartiţionat (sau cu orice partiţie existentă iniţial ştearsă). În rest, trebuie un pic de bun simţ şi răbdare.Atenţie, dacă ai două harduri cu performanţe diferite, va merge treaba la viteza celui mai lent.Iaca totuşi şi o captură în ataşament. Sper să meargă...

Link spre comentariu

Nu iti recomand sa pui in RAID 2 HDD de firme/capacitati diferite !!! Ele trebuie sa lucreze ca unul singur si daca sunt diferente de viteza / timpi de acces si alte alea o sa mearga raid-ul la fel de repede ca cel mai slab dintre Hdd-uri

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări