misuraelectronic Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 nu mai vorbiti daca nu stiti...!eu il cunosc cel mai bine pe dl menadi genghis ... inca din 1991 sintem prieteni...!proiectantul schemei este chiar dinsul , nicidecum dl victor , se lauda degeaba...! Link spre comentariu
Vizitator sound solutions Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 nu va certati ...adevarul este la jumatate...si schema este copiata si adaptata ,dupa un amplif rusesc ...o schema buna ,clasica si robusta in timp,amplificatoarele produse in anii 92-94 mai merg si in ziua de astazi...dar timpul isi spune cuvantul....si sa revenim la subiect Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Amplificatorul cu pricina , si aici ma refer la seria PA fabricata pana in 1997 , a avut ca model de inspiratie pentru schema de baza un articol dintr-un Elrad septembrie 1990 al cunoscutului autor Anton Riedl , care a publicat un amplificator mono de 600W / 4 ohmi dupa moda acelor ani , de inspiratie CREST , BGW , PEAVEY si nu cred ca cineva poate sustine ca este tatal amplificatoarelor fabricate sub una din denumirile Menadi Electronic , Menvox , Menadi Professional ! A inceput totul odata cu necesitatea de a inlocui finalul de Quad 405 , care era limitat in putere , si odata cu mutarea sectiei de asamblare de la magazinul Muzica la Electronica Industriala , a aparut o preserie zero numita intern Model Decembrie , ce avea chiar cablajul din Elrad , cu finalii amplasati pe un radiator profil traditional.....colectivul de atunci , in urma experientei de service la diverse amplificatoare , a propus adaptarea solutiei de racire a unui amplificator a acelor vremuri , MIR RA800 , fabricat in Ucraina , cu acel celebru radiator pieptene , dar cu o schema diferita .... Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Toata lumea care sustine ca acel MIR RA800 a stat la baza amplificatoarelor Menadi se inseala amarnic ! In colectivul care s-a ocupat de evolutia seriei PA Menadi au fost Anghel Iulian , Blansek Daniel , Menadi Genghis ( ce a participat la proiectarea circuitului imprimat si a carcasei , mare maestru ! ) si subsemnatul.... modelul prezentat in fotografii este un FAKE , deoarece in carcasa de 2U nu se racea eficient , iar amplificatorul cel mai mare era 2 x 200W / 4 ohmi ..... calitativ era OK , dar avea dezavantajul ca atunci cand de ardea un final , tot montajul se dezechilibra si genera tensiune continua pe iesire , lucru care suprasolicita releul de pe iesire ( si asa subdimensionat...) , deficienta remediata dupa 1998 ianuarie , cand s-a facut un Up grade , circuit de intrare simetrica , comutare Bridge - Mono -Stereo , softstart , ventilatie variabila in doua trepte , si au fost omologate pentru functionarea in cinematografele Dolby de atunci....Daca gasesc caietele mele de pe atunci , cu siguranta voi prezenta o mica dovada de istorie electronica romaneasca , Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 A existat si un cunoscut al Dnului Menadi , Marius ( coincidenta , tot din Bz , dar acela era un baiat manierat , plin de bun-simt , care era mare fan al autoturismelor Olcit ,student etern la Electronica in Buc , care aducea componente electronice cu sacosa din bazarurile turcesti , la comanda ferma ...) care a facut cateva drumuri cu Menadi in Turcia ( domnia sa fiind etnic turco-tatar din Constanta .... chiar au avut si un accident ( cica acvaplanarea ar fi fost de vina , nu conducerea periculoasa ) dar au fost vremuri deosebite , iar o data cu succesul a aparut si invidia.... Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Amplificatorul prezentat in imagine de autorul subiectului prezinta cateva curiozitati , ceea ce ma face sa cred ca nu este un produs de serie ....carcasa , trafo , ventilatorul alte amanunte constructive prezinta dovada ca NU ESTE un AMPLIFICATOR MENVOX ! Este o problema binecunoscuta in Romania anilor de dupa Revolutie , productia paralela , a unor angajati ce sustrageau componentele de baza ( circuite imprimate , carcase , tranzistori , ventilatoare .... ) si ofereau pietei diverse produse asamblate acasa , pe tocatorul din bucatarie sau sufragerie , etc, erau improvizatii 100% cu o marca care le oferea o piata de defacere.....Ar putea functiona corect doar daca ar avea doar doua perechi de finali , iar in emitoare rezistente de 0.39 ohmi /min 3w , iar rezistentele din circuitul de limitare a curentului la suprasarcina 27Kohmi in serie cu diodele iar rezistentele dintre bazele TZ de limitare si emitoarele finalilor de 1Kohm ( pentru U alim +/- 50V in continuu asa cum rezulta din descrierea posesorului ) , stiu ca este greu de inteles fara schema , voi incerca sa postez si schema in viitor ( asta daca asa-zisul prieten al Dnului Menadi Gengis din Buzau nu o va face mai inaintea mea , dovedind ca are vreo legatura cu subiectul , dar ma tem ca este un laudaros fara motiv , altul decat sa-si faca reclama la telecomenzile sale......scuze in caz de greseala , sub 0.0001% probabilitate de eroare !) Sper ca posesorul sa ne tina la curent cu evolutia reparatiei , prezinta interes pentru multi .....Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Ca exemplu , uite ceva asemanator , aceste modele au fost folosite ca sursa de inspiratie pentru prototipul initial , dupa cum am scris mai sus.... Poate cu rabdare , cineva priceput sa reuseasca sa scoata schema , si eventual sa o posteze caci eu nu gasesc vechile mele notite.......inca ! Mult succes ! Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Imi cer scuze pentru rautatile pe care le-am lansat catre o anumita persoana , de altfel onorabila si dintr-o regretabila eroare am jignit-o dureros . Sper din tot sufletul sa-mi accepte scuzele si ii multumesc ca fiind o persoana cinstita , neavand nimic de ascuns sau alte interese , mi-a reamintit ca odata cu trecerea anilor , e posibil ca eu sa fi tinut minte gresit anumite amanunte despre decurgerea faptelor privind istoria unei firme romanesti de electroacustica , singura de altfel , care a avut rezultate memorabile , si nu a fost cu nimic mai prejos fata de alte firme din bransa , dar situate geografic mai la vest ....cu siguranta tot ce am descris este propria mea viziune , desigur , subiectiva....consider ca nici odata nu m-am ridicat mai sus de conditia de angajat=sluga pe mai nimic , fara carte de munca fara zi/luna fixa de salariu dar oare toate meritele or fi fost numai ale patronului ? De altfel , un om respectabil ! Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Verificati si ventilatorul , dupa atatia ani o fi obosit , si inlocuiti toate suruburile M3 cu care se fixeaza finalii de radiator , este un motiv de defectare lipsa contactului termic ferm , monteaza M4 x 25 si strange sanatos , cu simt de raspundere , fara izolator dar cu pasta siliconica , si verificati cu un ohmetru ca baza si emitorul sa nu atinga de radiator....Va urez succes ! Link spre comentariu
djmaxx Postat Mai 12, 2010 Autor Partajează Postat Mai 12, 2010 amplifu sa reparat , da nu singur , a avut pe langa mj -urile si cateva rezistente care a dereglat etaju final ... am fost cu amplifu la o nunta chiar tine se auzea binisor numai ca din cand in cand mai apare o distiorsiune f scurta ceva de genu cand dai volumu mai tare din potentiometru si e toznit caraie ... da nu mereu din cand in cand pe ambele canale .... o fi si ea batrana si forjata ... multumesc pt raspunsuri de si am cam intarziat Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 Amplificatorul , neavand limiter , reactioneaza cam dur daca este impins intr-un regim mai dur de saturatie ( in rosu ) si acesta este motivul pentru care se comporta asa ( mai ales sub 4 ohmi ) ....sper sa iti produca multe satisfactii si auditii placute...ma bucur ca ai reusit sa aduci la o noua viata batranul amplificator , consider personal ca o fi vechi , dar bun ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum