Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator menvox pa-800

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Am construit cateva mii de bucati pentru Menadi Genghis...... mai precis ce simptome prezinta ? Descrie cum se manifesta defectul cu cuvintele tale , eventual atasaza si o foto cu cablajul cu pricina , deoarece au existat mai multe generatii de acest gen de amplificatoare , asamblate in cam aceeasi carcasa....in vremuri mai bune !

Link spre comentariu

amplifu e un pa 800 scrie pe el nici nu stiu cati watti are ... are 6 tranzistori pe canal(mj15024 mj15025) si pe radiator sunt 6 plus ca mai are locpentru inca 4 ... simtome a avut un releu, de la protectie topit , si 4 finali arsi . i-am schimbat pe toti am alimentato si au inceput sa se incalzeasca dupa care sa ars sigurantele de 10 a de pe cablaj ...o alta intrebare se mai pot monta finali inpus daca are loc pe cablaj? trafu e de 1100 va la 55v

Link spre comentariu
Vizitator sound solutions

verifica toti tranzistorii ,si prefinalii,eventul schimba si op de pe intrare, vezi ca se ard si rezistentele de 0.22 din emitor la finalul ars ,si cea de 22ohmi /3 W ,si cea de 330 ohmi /3 W. ar fii bine sa pui un osciloscop pe el,(oscileaza rau cu trecerea timpului)daca ai oscilatii umbla la conzii pusi pe prefinali ( 1.5 nf....2.2 nf de obicei erau pusi ,daca ai si prefinal ars sa schimbi si condensatorul pus E-C).tranzistori nu are rost sa mai pui in plus,cablajul a fost folosit la mai multe modele ,pt puteri diferite

Link spre comentariu

prefinali sunt buni ... azi sa uitat fratimiu la el si l-a bagat la 40 v+- si mergea sa il aduca acasa sa vedem daca la tensiune mai mare o ia razna sau poate o fi de la protectie ... in fine pa 800 modelu asta cati w scoate? si ma gandeam ca poate scoate mai mult daca ii mai pun 4 finali pe canal ca loc mai are din constructie ... sau nustu va intreb tine trafu ?

Link spre comentariu

si am uitat ce era cel mai important ,regleaza curentul de mers in gol din nou ,daca ai schimbat finali, si vezi ce finali pui ca ce e la noi pe piata sant numai facaturi

Link spre comentariu

finalul asta scoate 400W/ 4 ohmi dupa denumire ,dupa nr de tranzistori pusi ar fii modelul de 300W/4 R care se alimenta la +- 65 V,la tensiunea ta 200W/4 Rdegeaba pui tranzistori in plus,te tine pe loc tensiunea de alimentare +- 55Vdaca zici ca la tensiune mica merge ,si la tensiune mare o ia razna ,finalii sant garantat fake( un mj15024 original costa in jur de 8-10 $)

Link spre comentariu

poi am zis cae probat la +- 44 v dar trafu e de 65 v alternativ 1100 va treaba e ca nici eu nu stiu nimik de statie si vreau sa ma lamuresc cumva de ea ca nu gasesc pe net nimikniste poze ... sunt facute cu web camu sper sa intelegeti ceva ... sunt facute de fratimiu deci nu e a mea statia dar asa sa va faceti o idee

Link spre comentariu

da , cam trebuie sa schimbi tot pe acolo , trafo are 2x55V in alternativ , si amplificatorul scoate cam 350W/4 ohmi dar doar cu un singur canal in sarcina .... verifica de la Zennerele de 15 V si MJE 340/350 inclusiv valorile rezistentelor in comparatie cu canalul care functioneaza ....

baietzi ! HPA VICTOR este proiectantul amp. asa ca tineti cont ce va spune !
Link spre comentariu

mdea ... chiar pe bune? e proiectantu? nu are nici un MJE diodele sunt bune ,,, maine il aduce fratmiu acasa sa i bag in carcasa la 80 v merge trebuie pus in tensiunea nominala a statiei sa vedem cum se comporta ... deci mai merg bagate 2 finali la tensiunea asta ? o schema aveti ca m-ar ajuta ceva ....... multam

Link spre comentariu

ok pana la urma fratimiu nu s-a uitat bine pe cablaj , nu am amplifu la mine e la fratimiu deci va relatez ce imi spune el ... are mje 340/350 a luat alti noi la fel si cu prefinali ... acuma daca se mai arde e naspa diodele zener suint bune ... azi iar l-a bagat in +- 55 v si s-au ars 2 finali ... daca proiectantu amplifului m-ar putea ajuta cu o schema ... ca daca tot nu ii dau e cap ii schimb toate piesele de pe cablaj si tot o sa mearga ...multumesc mult

Link spre comentariu

schema nu cred ca ai sa gasesti ,daca iti trebuie scoate schema singur dupa etajul care functioneaza,si daca tot schimbi ,schimba si integratul de pe intrare (merge tl 071).Indicat ar fii sa apelezi la cineva cu experienta si osciloscop.etajele astea finale oscileaza puternic cu trecerea timpului peste ele (am depanat zeci de astfel module).cum ti-am zis si in alt post anterior ai grija ce finali cumperi ,daca sant fake pe etajul asta nu merge ,se ard instantaneu.spor la munca....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări