Vlad20 Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Pentru furnir eu am folosit lipici pentru parchet de la "bizon" este transparent si se usuca ceva mai greu , il aplic cu "tropita" tubului aoi il indint uniform cu un mic spalcu .Pe.tru lipiri foarte puternice folosesc lipici poliuretanic , lipeste extraordinar de bine dar are ceva neajunsuri cum ar fi ca pateaza orice , si se unfla un pic deci piesa lipita ar trebuii fixata daca nu are destula greutate .Iar ca "finnish-uri " folosesc bait normal care se dilueaza in apa , este sub forme de granule si se pot amesteca pentru a obtine noanta dorita , iar ca lac imi place lacul poliuretanic caci este foarte lucios si suprafata dupa uscare este foarte dura . Link spre comentariu
kripton Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Salut,@ Daca este cu putinta as fi interesat (si nu numai eu) cum si unde se poate gasi acest " bait normal " intrucat de o vreme indelungata nu se mai gaseste decat gata preparat , lichid ,care este atat de deschis la culoare incat e mai bine sa renunt decat sa " fac baie " unui furnir aplicat cu efort si migala . Normal ca ( potrivit regulamentului ) nu vreau reclama unei firme sau magazin dar consider ca multi pasionati cauta . Acel tip de bait , nu numai ca se dizolva in apa , trebuie sa se fiarba la foc mic si la concentratie mare cateva minute , apoi se poate dilua la nuanta dorita .Mai adaug ca daca odata preparat, baitul obtinut nu este suficient de inchis la culoare, tot prin fierbere la foc mic , se poate mari concentratia deci prin vaporizarea apei , devine mai inchis . Link spre comentariu
Vlad20 Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Sincer cea mai mare cantitate pe care o am eu mi-a ramas " mosternire " , dar in urma unui proiect am gazin in brico fulgi bait sau stain cum zic americanii la cutie metalica marca zinsser sau sinsser dar a fot destul de scump cca 50 o suta de grame [ la o cutie cum sunt cele de nes ] . Si bait "clasic" granule am vazut in obor la taraba insa nu stiu pretul ...In schimb am mai incercat si bait gel care este ceva mai bun in sensul ca nu " uda " foarte mult lemnul .P.S. acel danish oil este acelasi lucru cu uleiul de in ? Link spre comentariu
kripton Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Multumesc pentru raspuns . Nu pot preciza daca " danish oil " este uleiul de in . Tratarea materialului lemnos cu ulei de in , pe langa avantajele clare acestui proces ( impermeabilizare si consum redus de lac ) are si un neajuns, acela ca materialul tratat cu ulei trebuie sa se usuce complet pana la urmatoarea faza de lucru ceea ce poate dura in mod normal , peste 24 ore . Este totusi binevenit daca timpul nu este o problema si daca nu modifica esential nuanta materialului . Link spre comentariu
Vlad20 Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Eu am folosit o singura data uleiul de in , intr-o vitrina , interiorul era din trandafir "nature" dar avea ceva pete , am sters foarte bine cu acetona lemnul apoi am aplicat trei straturi de ulei adica pana s'a saturat lemnul .Mi imi place mult pentru ca il pot aplica cu o carpa [bucata de prosop] si nu iei trebuie prea multe tehnica , la lacul aplicat cu pensula mai risti sa lasi urme , sa iti mai ramana cate un fir de par din pensula etc . Link spre comentariu
kripton Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Da , este un material foarte valoros ( ca si lemnul de palisandru ) asa ca a meritat efortul . La noi in tara exista o specie de arbori ,< paltin cret> ( Acer pseudoplatanus Sycamore) foarte cautata si chiar echivalenta ca valoare cu specii lemnoase celebre . ( din nefericire este din ce in ce mai greu de gasit ) . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum