Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Materiale folosite in restaurari

Vizitator josepw

Postări Recomandate

• Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iulidan2

4

• nichishoru

3

• radianr

3

• Vlad20

3

Top autori în acest subiect

Sper ca nu este impotriva regulamentului, este vorba de produsele Sniezka, cu gama de produse specifice pentru protejarea si decorarea lemnului.

Multumesc, o sa caut prin magazine.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

butoanele albe ,in special de la aparatele romanesti,se curata cu cilitbang ,tinute 15..30 de minute in solutie concentrata(asa cum este in flacon) eu am folosit si masuri extreme am reparat aparate care aveau pe sasiu tot jegul de pe planetaam o cada de plastic in care asez aparatul ,pun apa rece ,orice detergentdupa imuiere spal cu jet puternic de apaurmeaza uscarea la soare ,o saptamina ,doua ....in aceasta perioada am la uscat un Kortingexista riscul sa se deterioreze transformatoarele!! fiecare aplica aceasta metoda pe riscul luipina acum nu am avut surpriza sa am bobine sau trafuri defecte ,dupa baie,poate am avut noroc...pinze pentru difuzoare se pot cumpara diverse tesaturi,cele mai multe se gasesc la IKEA,sunt fete de perna,pretul este de 12lei/buc ,au cam 1,2metri patrati

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Zilele trecute am gasit pe ebay o adresa din USA, respectiv "[email protected]" unde se reconditioneaza aparate de radio si se vinde panza de pe panourile frontale a acestora. Surpriza a fost mare cand am vazut modelul "bob de grau" , ce este folosit la rr fabricate in Romania, respectiv : Philips, Record, Pionier, Bicaz, Bucuresti 543, s. a.Era la vanzare o bucata de panza pentru un radio american, cu dimensiunile 10x12 inci [aproximativ 25 cm x30 cm] la pretul de 7,50 dolari [fara taxele de transport]. Panza de care vorbesc are scris in dreptul ei:"Radio Grill Cloth Pattern # 16 Ex-fine weave Ivory". Cred ca vom rezolva problema panzelor la rr fabricate la noi , ce folosesc acest model.

Link spre comentariu

Am fost azi la Hornbach ( sau cum s-o fi scriind ) si am cumparat un material textil tare frumos! "Beige Earth" se numeste culoarea ( si probabil textura ) Bineinteles mai aveau diverse panzeturi p-acolo inclusiv colorate, da' asta mi sa parut potrivita pentru radiourile vechi. Am de gand sa o folosesc la aparatele mele care n-au panza deloc.

Link spre comentariu

Tuburile care au functionat mult si intr-un mediu cu mult praf ajung de se acopera pe exterior cu un strat mat.Care este procedeul de curatare, in asa fel ancat sa ramana scrisul pe tub dupa spalare?La varianta cu detergent de vase, tubul iese curat perfect, insa pierde si scrisul, identificarea fiind o problema dupa aceea.

Link spre comentariu
Vizitator josepw

Spuneti-mi va rog, furnir de unde se mai poate procura in ziua de azi. Sau daca nu exista ce variante folositi cand aveti nevoie. Se poate cumva recupera de pe obiecte vechi de mobilier? Multumesc.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Referitor la tuburile murdare.Inscriptionarea tuburilor se face in general cu cerneluri pe baza de apa deci curatarea cu apa sau o carpa umezita duce automat la stergerea scrisului, de multe ori tuburile se spala si se reinscriptioneaza in fabrica.Eu le-am curatat cu succes cu o carpa umezita cu diluant pentru vopsele alchidice si apoi cu o carpa uscata.Dar nu trebuie insistat foarte mult. La tuburile care aveau scrisul foarte slab dupa curatare am scris tipul cu un marker permanentIn timpul procesului de curatare si in general la manevrarea tuburilor folosesc o pereche de manusi de bumbac pentru a evita umezirea de la transpiratie si depunerea de grasime de pe mana.Toate cele buneAdrian

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări