Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Materiale folosite in restaurari


Vizitator josepw

Postări Recomandate

Vizitator josepw

Ce materiale folositi cu rezultate bune in restaurarea aparatelor? Pentru ca nu toti suntem specialisti in restaurari de mobilier, piese din materiale plastice, in curatat si slefuit componente metalice si altele, cred ca ar fi interesanta o discutie pe tema materialelor folosite in aceste operatiuni. Ce produse noi ati descoperit pe piata si nu in ultimul rand de ce va face placere sa folositi produsul? Chiar si comparatiile ar fi interesante.Si poate ca ar fi util sa stim si de unde procuram produsul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • iulidan2

    4

  • nichishoru

    3

  • radianr

    3

  • Vlad20

    3

Top autori în acest subiect

Nu-mi lipseste un polish auto pentru vopsea si plasticAm incercat cam toate marcile si incerc in continuare - importatorii nu aduc un produs pe durata lungaDiluanti din clasa Tiner, ..acetona, .. alcool izopropilic, tehnic,.. pentru degresari si indepartari de pete

Link spre comentariu

Pentru carcasele din lemn, am fost sfatuit de un meserias care lucreaza mobilier de export, sa am smirghel de 180 si 240 pe panza.Un spray pentru contacte e musai.Daca pe lemn e numai murdarie, exista produse pentru mobilier , care curata bine.

Link spre comentariu

Oase am vazut,si multe,da clei chiar ca nu mai este,de fapt era si greoi de folosit din cate imi aduc aminte(trebuia incalzit)unde mai pui ca avea si niste miresme...sunt ani buni de cand nu am mai vazut sau auzit pe cineva sa foloseasca,poate si pt ca unde se folosea se poate inlocui lesne cu aracet,care de ce sa nu recunoastem,are calitati adezive destul de bune la lemn.

Link spre comentariu

In Bucuresti, pana nu de mult, se mai gasesea pe la micile magazine de chimicale. Cu toate lipsurile lui, cleiul de oase avea o mare calitate: un furnir dezlipit se putea re-lipi la cald cu acea scula de tamplarie (nu-mi mai aduc aminte cum se cheama) - un fier masiv, profilat - in fapt aceeasi scula cu care se si aplica. In plus, pe suprafete curbe, furnirul se poate aplica sau repozitiona mai usor cu clei de oase decat cu aracet. Intr-adevar, prepararea cleiului tinea in mare masura de experienta.

 

Am folosit clei de oase la repararea unei carcase de radio unde am complectat cu furnir portiunile din care fusese rupt. M-am cam chinuit :da

 

Si, ca o copletare la ceeace a spus doru3160 "...are calitati adezive destul de bune la lemn" : rezistenta lipiturii cu aracet este mai mare decat rezistenta lemnului .

 

Destul de bine se poate aplica furnirul si cu prenadez, numai ca trebuie o atentie deosebita la aplicare intrucat, odata aplicat, nu mai poate fi repozitionat.

 

Pentru lacuire eu folosesc si shelac-ul . Este mai "vintage":

http://www.radioverzameling.nl/politoeren.htm (a se citi cu translatorul lui gogu, dar se va tine seama ca de fapt "polonez" nu este un cetatean al Poloniei ci polish!)

Link spre comentariu

As incerca macar sa vad cum e,nu am lucrat niciodata cu asa ceva,eram copil cand am vazut la meseriasi cum lucrau,si de atunci mi s-a intiparit in memorie mirosul,da nu am vazut in "comertul socialist" niciodata,poate acu daca tot mi s-a pus pata,o sa intreb pe la batrani daca nu mai au clei de oase...cred ca merita incercat macar ca experienta.

Link spre comentariu

Cleiul de oase se gasea la chimicale si se folosea la zugravit, dupa ce se fierbea in apa. Se gasea in pungulite iar aspectul era de miez de paine uscat. Poate se mai gaseste si azi pe undeva.Unde (si daca) se mai gaseste shelac?

Link spre comentariu

In Bucuresti am cumparat shelac de la Obor (targul cu de toate). S-ar mai putea gasi pe la tamplarii mai in varsta. A nu se cumpara shelac gata pregatit (dizolvat in alcool) caci termenul de punere in opera este de max 6 luni de la preparare. Pe site-ul pe care l-am dat mai sus sunt date adrese de unde se poate cumpara ( si nu este mult mai scump ca in Obor).Pentruca suntem la rubrica materiale de restaurari, vreau sa ridic si subiectul adezivilor (lipiciurilor) de tot felul. Ce astfel de adezivi folositi? Momentan ma intereseaza cu ce se lipeste o membrana de difuzor.

Link spre comentariu

In Bucuresti am cumparat shelac de la Obor (targul cu de toate). S-ar mai putea gasi pe la tamplarii mai in varsta. Pentruca suntem la rubrica materiale de restaurari, vreau sa ridic si subiectul adezivilor (lipiciurilor) de tot felul. Ce astfel de adezivi folositi? Momentan ma intereseaza cu ce se lipeste o membrana de difuzor.

Selac se gaseste la magazinele cu articole pentru pictura (pasajul "Hanul cu Tei", Gara de Nord, linga Min. Transporturilor) sau la Obor in piata de fiare si materiale (dar cu origine negarantata).Membranele eu le lipesc cu prenadez (neopren).
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Bun subiect!Pe mine m-ar interesa si ce folositi pentru curatarea cablajelor si a componentelor.Atat partea cu lipituri cind e plina de flux sau alti decapanti cit si partea cu componentele cind e imbacsita /innegrita sau are urme de lipici.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am gasit foarte multe produse pentru protectia si refacerea carcaselor din lemn.Ma refer atat un lac-bait, cu diverse nuante de culori, cat si la grunduri specifice lemnului, inclusiv diverse lacuri, acrilice, poliuretanic sau lac de exterior pe baza de ulei vegetal, care se aseamana cu vechile metode folosite.Sunt in curs de experimentare, pe o carcasa de Darclee.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări