Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

o problema

bogdan exit

Postări Recomandate

Cum pot sa fac sa mearga doar partea de reglare a volumului de la un tda 1524 fara balans bas si treble atat imi trebuie sau un preamplificator cu reglare a volumului in tensiune pina la 5v treptele de reglare adica chiar 5v miar trebui ma ajuta si pe mine cineva cu o schema?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

3

• bogdan exit

3

• notchman

1

• mapostu

1

Top autori în acest subiect

Simplu , pentru volum folosesti potentiometru pe care'l amplasezi la "vedere" , iar pentru celelalte optiuni (balans/bass/treble) semireglabili pe care ii reglezi in pozitia mediana , si uiti de iei ..... :shock:

Link spre comentariu

Cum pot sa fac sa mearga doar partea de reglare a volumului de la un tda 1524 fara balans bas si treble atat imi trebuie sau un preamplificator cu reglare a volumului in tensiune pina la 5v treptele de reglare adica chiar 5v miar trebui ma ajuta si pe mine cineva cu o schema?

pai te uiti in datasheet-ul integratului, care se gaseste pe net.. link direct http://www.semiconductors.philips.com/p ... 4A_V4.html

apoi faci schema lui si la ton, balans pui semireglabile si gata, dar ca idee sunt integrate specializate care regleaza doar volumul

PS: ti-a explicat mai clar notchman :lol:

Link spre comentariu

"niq_ro" ai spus " dar ca idee sunt integrate specializate care regleaza doar volumul "ai putea sa-mi spui si mie cateva dar care sa fie si pe post de preamplificator in afara de tda 8199

Link spre comentariu

Uite carei treaba .Trebuie sa fac un preamplificator reglat in tensiune dar prin potentiometre fara butoane pentru ca inlocuiesc potentiometru si pun la un procesor care imi da o tensiune crescatoare pana la 5v divizata prin care obtin 64 de trepte de reglaj fara reglaje de bass treble si alte chestii doar o simpla schema de preampl comandat in tensiune stereo[/i]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări