Vizitator xti000 Postat Iulie 14, 2005 Partajează Postat Iulie 14, 2005 Salut ! Pentru usurinta intelegerii am facut si un desen al unei incinte de-a mele. Sunt boxe home made si m-am impotmolit la faza captusirii pe interior. Din cate am citit pe forum cel mai indicat ar fi sa folosesc lana, daca nu, vata din sticla. Intrebarle mele sunt: Avand in vedere ca boxele sunt cu incinta deschisa, trebuie captusiti toti peretii interiori? sau numai anumiti pereti? Ce grosime sa aibe materialul si totusi de care sa folosesc? Multumesc ! Link spre comentariu
cristimm Postat Iulie 14, 2005 Partajează Postat Iulie 14, 2005 De obicei la bas reflex se captusesc toti peretii in afara de cel frontal (cu difuzoarele). Poti sa il captusesti si pe asta dar e mai mult de munca (decupat).Materiale: lana, vatelina sau burete.EXCLUS vata de sticla (vezi ca s-a mai discutat) Link spre comentariu
Vizitator artboyalex Postat Iulie 14, 2005 Partajează Postat Iulie 14, 2005 "EXCLUS vata de sticla (vezi ca s-a mai discutat)" , doar dak nu vrei sa inhalezi particulele de sticla si sa devi transparent !!! :lol: Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 14, 2005 Partajează Postat Iulie 14, 2005 grosimea capitonajului se determina prin incercari - depinde cum iti place tie sunetul. asa se facea pe vremuri, asa se face si acum :wink: l-am intrebat si eu pe Vasile si exact asa mi-a spus.acuma poate depinde si de ce putere va avea incinta ta. la vatelina se recomanda o panza rara. Link spre comentariu
Vizitator xti000 Postat Iulie 15, 2005 Partajează Postat Iulie 15, 2005 grosimea capitonajului se determina prin incercari - depinde cum iti place tie sunetul. asa se facea pe vremuri, asa se face si acum :wink: l-am intrebat si eu pe Vasile si exact asa mi-a spus.acuma poate depinde si de ce putere va avea incinta ta. la vatelina se recomanda o panza rara.50W (nu bag in ea mai mult de 25W oricum)Da' cum influentzeaza grosimea materialului fonoabsorbant sunetul?Cum s-ar auzi de exemplu cu un strat de 1 cm grosime shi cum se aude cu unul de 3 cm?10x Link spre comentariu
cristimm Postat Iulie 15, 2005 Partajează Postat Iulie 15, 2005 Poti face ceva incercari cu programul unibox dar acesta iti va spune doar niste cifre care conteaza mai putin. Ca idee variaza putin (cu 1 - 1.5 dB) dar poate se vor auzi mai placut. Mai bine le asculti si vezi cum iti place. Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 15, 2005 Partajează Postat Iulie 15, 2005 acel "mai placut " poate insemna cateodata destul de mult :wink: .grosimea depinde evident si de felul materialului fonoabsorbant folosit.cristimm are dreptate - incerca si ai sa vezi/auzi . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum