Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mod de captusire incinta cu material fonoabsorbant

Vizitator xti000

Postări Recomandate

Vizitator xti000

Salut !

Pentru usurinta intelegerii am facut si un desen al unei incinte de-a mele.

Sunt boxe home made si m-am impotmolit la faza captusirii pe interior. Din cate am citit pe forum cel mai indicat ar fi sa folosesc lana, daca nu, vata din sticla.

Intrebarle mele sunt:

Avand in vedere ca boxele sunt cu incinta deschisa, trebuie captusiti toti peretii interiori? sau numai anumiti pereti?

Ce grosime sa aibe materialul si totusi de care sa folosesc?

Multumesc !

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

2

• cristimm

2

Top autori în acest subiect

De obicei la bas reflex se captusesc toti peretii in afara de cel frontal (cu difuzoarele). Poti sa il captusesti si pe asta dar e mai mult de munca (decupat).Materiale: lana, vatelina sau burete.EXCLUS vata de sticla (vezi ca s-a mai discutat)

Link spre comentariu
Vizitator artboyalex

"EXCLUS vata de sticla (vezi ca s-a mai discutat)" , doar dak nu vrei sa inhalezi particulele de sticla si sa devi transparent !!! :lol:

Link spre comentariu

grosimea capitonajului se determina prin incercari - depinde cum iti place tie sunetul. asa se facea pe vremuri, asa se face si acum :wink: l-am intrebat si eu pe Vasile si exact asa mi-a spus.acuma poate depinde si de ce putere va avea incinta ta. la vatelina se recomanda o panza rara.

Link spre comentariu
Vizitator xti000

grosimea capitonajului se determina prin incercari - depinde cum iti place tie sunetul. asa se facea pe vremuri, asa se face si acum :wink: l-am intrebat si eu pe Vasile si exact asa mi-a spus.acuma poate depinde si de ce putere va avea incinta ta. la vatelina se recomanda o panza rara.

50W (nu bag in ea mai mult de 25W oricum)Da' cum influentzeaza grosimea materialului fonoabsorbant sunetul?Cum s-ar auzi de exemplu cu un strat de 1 cm grosime shi cum se aude cu unul de 3 cm?10x
Link spre comentariu

Poti face ceva incercari cu programul unibox dar acesta iti va spune doar niste cifre care conteaza mai putin. Ca idee variaza putin (cu 1 - 1.5 dB) dar poate se vor auzi mai placut. Mai bine le asculti si vezi cum iti place.

Link spre comentariu

acel "mai placut " poate insemna cateodata destul de mult :wink: .grosimea depinde evident si de felul materialului fonoabsorbant folosit.cristimm are dreptate - incerca si ai sa vezi/auzi :) .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări