ctepeo Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Îmi doresc şi eu pentru o cameră de bloc (un dormitor în speţă) o lampă de tavan. Lampa să aibă 2-3 becuri şi să se poată monta becuri de 75-100 W. Problema e: unde pot să găsesc o lampă de calitate şi există vreo cale prin care pot să verific că lampa e de calitate? (în camera unde vreau s-o pun am o altă lampă, la care deşi se pot monta 3 becuri, nu am reuşit să pun decât unul - şi ăsta merge cu probleme - sunt fasungurile extrem de proaste; vechea lampă de pe vremea comunismului era mai bună, dar a vrut familia s-o schimbe...). Link spre comentariu
gogutu Postat Martie 18, 2010 Partajează Postat Martie 18, 2010 schimba fasungurile actuale cu unele ceramice de calitate,dar ai grija ca,conductoarele sa nu fie prea subtiri caci se incing si pot aparea probleme;succes Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 La cabluri mai bine pui cabluri siliconice daca becurile stau in spatiu inchis.La fasungurile ceramice, trebuie sa te orientezi dupa cele care la contactul de centru are arc sub lamela si niturile contactelor sunt relativ mari si bine "capacite".Poti incerca lipitura cu cositor pe nituri daca ai suficient spatiu de manevra cu letconul.In ziua de azi nu mai gasesti lampi/aplice bune... Mai degraba cumperi una care este solida mecanic apoi schimbi electrica din interior cu ceva de calitate. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 Al de crede ca streseaza ,are perfecta dreptate,in toate privintele.Ctepeo,fa cum zice,faci bine si vei avea o lampa,pe urmatorii 30 de ani/pana te plictisesti de ea. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Îmi doresc şi eu pentru o cameră de bloc (un dormitor în speţă) o lampă de tavan. Lampa să aibă 2-3 becuri şi să se poată monta becuri de 75-100 W. Problema e: unde pot să găsesc o lampă de calitate şi există vreo cale prin care pot să verific că lampa e de calitate? (în camera unde vreau s-o pun am o altă lampă, la care deşi se pot monta 3 becuri, nu am reuşit să pun decât unul - şi ăsta merge cu probleme - sunt fasungurile extrem de proaste; vechea lampă de pe vremea comunismului era mai bună, dar a vrut familia s-o schimbe...).De ce zici ca nu poti monta decat un bec?Eu am vazut multe cazuri cand becurile economice nu "ajung" cu "ţâmburuşul" la "firul cald" ( daca pot sa-i zic asa). Este posibil sa trebuiasca sa tragi mai in sus limba pe care vine ţâmburuşul becului.OFFtopic : Scuzati-mi detaliile atat de tehnice...dar habar n-am cum se cheama toate cele. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Problema e: unde pot să găsesc o lampă de calitate şi există vreo cale prin care pot să verific că lampa e de calitate? (în camera unde vreau s-o pun am o altă lampă, la care deşi se pot monta 3 becuri, nu am reuşit să pun decât unul - şi ăsta merge cu probleme - sunt fasungurile extrem de proaste;Nu atat calitatea cat estetica la generatia noua de lustre e problema, sunt pur si simplu kitch-oase!!! Lipsa oricarei "sobrietati", aerul de improvizatie, de un simplism absurd, noile lustre din magazine par a fi confectionate de prescolarii din "ceaina", de parca numai in camera copiilor ar trebui lustra! Iar cele care sunt "serioase" sunt si mai grotesti, ori de un lux tipator, tiganesc, auriu+negru, cristale"svarowsky", si preturi aberante, mergand pana la 48 milioane, tre` sa fi sarit sa dai atat pe un kitsch infect! Cat despre fasungurile din plastic alb(probabil o melamina de doi lei), special au fost facute sa semene cu cele ceramice, sa induca in eroare.O alta "moda" oribila aparuta dupa `90, lustrele cu 1001 beculete de halogen-se stie ca e interzis ca intr-o camera de locuit sa existe mai mult de patru surse distincte de lumina, efectul e ridicol, "pom de iarna", numai in marile saloane si in camere imense de palat se pot pune oricate surse de lumina(cu aranjamentul de rigoare...).Lustrele fabricate in perioada anilor `80 au fost excelente atat estetic, cat si functional, bineinteles si atunci existau destule oribilitati, dar putini le cumparau, cocalarimea statea pe atunci cu un bec spanzurat in tavan. Lustrele cu cristale atarnate, cu ventilator, cu maimutzoi de tot felul, sunt pentru cocalari, imbecilii au o preferinta aparte pentru lumini sclipitoare(cel putin asa sustine Edgar Allan Poe in "Filosofia mobilarii"-si bine scrie...). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum