srdjan Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 am 2 x TDA7375A recuperate dintr-un grundig si m-am gandit sa inlocuiesc amplificatorul 3xTDA2030 (sistem 2.1) a caruia subwoofer e 22W 8R si 2 sateliti de 10W 8R.ma gendeam sa alimentez cele 2 TDA7375A din traful center-tap recuperat din sistem redresat are 2x18V (nu stiu cati VAR are dar cred ca va fi suficient pentru aceasi aplicatie dar cu alte CI)eu ma gandeam sa pun un TDA7375A in conexiune dual pentru sateliti iar celalat TDA in "dublu dual" adica semnalul pt woofer sa-l pun la toate cele 4 intrari.ce parere aveti?LE: cum sa separ semnalul de subwoofer ca sa pun in comun masa acestuia cu cea de alimentare a celui de-al doilea CI. in cazul acesta? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Pastrind aceeasi sursa de alimentare, vei obtine exact aceeasi putere audio ! Pierdere de timp si bani ! Link spre comentariu
papyreloaded Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Pai nu ar fi legate in punte iesirile? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 TDA7375 are alimentare asimetrica si montajul vechi cu TDA2030, a fost alimentat simetric. Oricum ai lua-o, transformatorul de alimentare are o anumita putere. Chiar daca ai face redresare bialternanta pentru alimentare asimetrica (caz in care curentul de iesire din redresor este dublu), tensiunea va fi jumate din cea initiala (simetrica) si puterea eliberata de etajul de alimentare este aceeasi ! Link spre comentariu
srdjan Postat Februarie 2, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2010 ok...perfect de acord, de aia am si indraznit sa folosesc traful fara sa stau prea mult pe ganduri... totusi cum separ masele pentru cele 2 circuite? o pot face cu diode? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Nu inteleg ce mase trebuie separate. Un desen ar fi binevenit. Link spre comentariu
srdjan Postat Februarie 2, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2010 aproximativ la asta m-am gandit... cutia aia neagra e sumatorul semnalelor si ftj pt bass... Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Alimentarea ar fi asta. Simplu ! Filtrul de subbass se va alimenta tot in varianta asimetrica. Masa e una singura si se vor conecta toate firele de masa cit mai aproape de minusul electroliticului. Link spre comentariu
paul14 Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Merge sa puna iesirile celui de-al doilea integrat in paralele? Nu se arde nimic ? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Astea ar fi conexiunile de alimentare, a structurii de amplificator. Merge sa puna iesirile celui de-al doilea integrat in paralele?Nu am verificat in datasheet daca e posibil. Link spre comentariu
srdjan Postat Februarie 2, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2010 aha...asa m-am gandit si eu la separare cu diode (care in cazul asta fac si redresarea) ca sa nu puna in scurt marginile secundarului. de fapt eu m-am gandit sa fac separarea asta la semnal dar asta ar fi insemnat sa introduc gratuit distorsiuni prin insensibilitate pe +- 0.7Vmerci de indicatie... n-am mai fost in situatia asta si n-am vazut asemenea legare a trafului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum