ctepeo Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Vreau să-mi pun pe unul dintre balcoane un bec. Becul îl voi monta probabil pe o aplică (plafonieră nu vreau să pun - e posibil să am ceva infiltraţii în tavanul de la balcon). Balconul e închis. Ţinând cont de mediul de pe balcon (frig, umezeală de la rufele întinse) merge să pun direct bec de 230 V sau să pun unul de 24 V? Link spre comentariu
palcu ion Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 merg amandoua dar e mai sigur din punct de vedere al izolatiei electrice la 24v Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Monteaza o aplica de baie,aia indeplineste toate conditiile(si in baie e umezeala si mult mai mare decat pe balcon,cu tot cu infiltratii,uneori e si frig),pe 24 sau pe 220.Intrerupatorul in casa,daca-l montezi asa scapi de protectie la umezeala,variatii de temperatura.Asta e o problema de electrician,nu de electronist. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Ideea cu aplica de baie e cea mai buna. Poti eventual sa folosesti si bec de 12V cu halogen cu un transformator electronic plasat in interior. Ai grija totusi la lungimea si grosimea firelor sa nu ai pierdere mare. Un transformator electronic din ala de 70W facut de firme mai no name era pana in 10 lei ultima data cand am cumparat eu. Presupun ca nu vei avea nevoie de o putere prea mare si nici de o durata prea mare de viata a respectivului transformator, din acest motiv am sugerat unul ieftin. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Eu am in balcon un neon amarat de 18W @220V. Merge perfect de multi ani ! Balconul nu este inchis. Bate ploie, zapada etc.... Nu i-am pus intrerupator ; i=am tras un fir cu stecher si il bag in priza din bucatarie. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 De cind m-am mutat acum 38 de ani la apartamentul de la bloc, am in balcon o aplica cu balon din sticla mata (model din acela mai mare) cu bec de 100W/220V si cu toate ca in primii 15 ani balconul nu a fost inchis, nu am avut nici o problema. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 13, 2010 Administratori Partajează Postat Februarie 13, 2010 eu nu am balcon ce fac ? Link spre comentariu
paul14 Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Construiesti unul Link spre comentariu
palcu ion Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 de ce oare uneori oamenilor le place sa sa complice?sau poate le place sa se bage in seama...! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 de ce oare uneori oamenilor le place sa sa complice?sau poate le place sa se bage in seama...!Vasile a sugerat,subtil,ceva...cine vrea sa inteleaga...,reciteste intreg topicul poate ,poate... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum