Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

confectionare masca boxe

rares01

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rares01

3

• CBI

2

• paul14

1

• Liviu Ianush

1

Top autori în acest subiect

iti spun cum fac eute duci prin magazine gen pracktiker,bricostore si cauti stinghii cat mai ieftine,eu am gasit unele la 6 ron/m si au 2 m bucsunt rezistente si usoare pt asa ceva,dar trbeuie alese pt ca mai sunt strambe datorita depozitariiau profil dreptunghiular,cam 9mm pe 18mmcumperi niste panza neagra speciala de masti si dibluri pt fixat ramele de fata boxei(strech acustic si dibluri vezi pe audioalchemy de ex,eu am folosit dibluri pfd ca nu se rup si panza neagra TA10)IEi masurile la fata boxei,te gandesti cum vrei sa le faci,apoi tai scandurile la marime,eu le-am taiat la 45 de grade la capete si le-am bagat un surub de 2 mm cu pregaurire si lipit cu aracetDupa ce se usuca pui cadrul asta peste fata boxei,il fixezi cumva si treci cu bormasina prin rama si boxa,ai grija sa reglezi adancimea necesara,o calculezi dupa dibluri.(Am mai vazut la altii ,inclusiv am cumparat si eu,facute din profil de tablou care e mai scump,prinse cu capse si gaurile date individual cu ruleta,dar nu recomand,cel putin la faza cu capsele chiar am niste amintiri proste si acum...)In felul asta rama va intra de fiecare data la fix,alfel intra mai anevoios,nu intra de tot etc etcApoi bagi diblurile in boxa ,poti sa le pui si putin prenendez dc ai dat gaura mai larguta.Tai din panza dupa marimea ramei,dar mai lasi cam 3-4 cm pe margini ca sa ocolesti rama pe toate partile.Faci rost de ceva vopsea/baitz etc sa innbegrsti lemnul ca e alb si se vede prin panza.Lasi sa se usuce bine si vezi sa nu dai f gros ,decat majite putin sa fie negre. Dai cu ceva niste prenandez pe rama,pe partea din spate,unde vin bagate diblurile,lasi sa se zvante sa nu iasa prin panza,pui bucata de panza jos pe ceva drept,o atasezi sus sau jos prin apasare,apoi o intinzi intre laterale(vezi ca tipul ala de panza este elastica doar intr-un sens si ara fata/spate! desi seamana)Apoi tai cu o forfecuta excesul de panza pe interior,in gaurile de la dibluri,infigi diblurile.Eu am mai trecut la sf o data rapid asa cu pistolul de lipit prin zona pe unde am taiat cu foarfeca pe a inchide tesatura sa nu se destrame.Materialul este pe baza de ceva polipropilna si se face f fain la caldInitial nu gasisem nici eu dibluri si foloseam cepuri/dibluri dinalea de lemn de 6mm de se baga pe cantul mobilerului si panza de ciorap de dama,dar iese altfel cu material strech speciala si dibluri.Nu se merita carpeala dc ai ceva boxe finisate decent si vrei sa faci treaba pana la capuite ca sa vezi cum iese,astea le am la indemana,dar am facut destule cat sa recomand procesul,eu zic ca in cateva ore le dupa ce ai materialele la faci de unul singur,in timp si mai rpd.Asta e o etapa nesemnificativa in realizarea unei boxe :limb: Bafta

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

pozele sunt facute de demult,cu telefonul,si sunt cat se poate de dreptedaca puneai atasamente pe forum obs ca accepta rez maxima de 800x600,si s-a nimerit ca pozele sa fie 600x800,asa ca le-am rotit la 90 grade sa nu le mai iau din calitatea si asa prea mare...erau doar asa sa vada omu cum ar arata,nu de pus in ramaoricum nu vad rostul comentariului,daca mai iau dupa tine era mai bine sa nu pun deloc ,ca se intelege din cuvinte...de-aia nu pun nici poze cu alte proiecte ca de la o vreme nu mai am rabdare de discutii fara rost

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări