Vizitator dukuletz Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Salutare, vreau sa fac un circuit care sa aprinda un led pt un anumit interval de timp folosind un circuit monostabil vibrator cu 555 impreuna cu un fotorezistor.Din cautari de pe net am combinat o schema dark light detector cu un circuit cu 555.Ideea e asa, cand fotorezistenta simte umbra, da un impuls lui 555 si el aprinde ledul pt o perioada de timp determinata. Circuitul vreau sa-l folosesc ca un senzor de miscare.. ca emitter va fi un LED care va bate lumina direct in fotorezistenta tot timpul, cand trece cineva prin raza, intrerupe fluxul si actioneaza timerul 555. (fotorezistenta va fi pus intr-un tub, pentru ca atunci cand se intrerupe fluxul de lumina sa ramana intuneric de tot)Puteti sa-mi spuneti daca schema e buna? ar functiona? Link spre comentariu
ROBEERT Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Salut, sfatul meu este sa incerci sa faci montajul pe o placuta de incercare si daca functioneaza, pune-te si fa-o pe un cablaj normal. Eu asa testez schemele.Succes. Link spre comentariu
Vizitator dukuletz Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Salut, dar crezi ca schema facut de mine e macar corect din punct de vedere teoretic? Link spre comentariu
niq_ro Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 da, functioneaza, doar ca in varianta asta, daca persoana respectiva sta in dreptul fasciculului, comanda temporizare se prelungeste cat e intrerupt fasciculul, daca timpul e mai lung decat cel al temporizarii lui 555 am facut o simulare a functionarii: Link spre comentariu
Vizitator dukuletz Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Multumesc foarte mult Niq pt simulare!!! :bere: Deci daca timpul in care este intrerupt faciscul este mai mare decat temporizare atunci cand persoana trece prin faciscul se intrerupe si LED-ul imediat. Poti sa incerci in simulare sa pui inca un condensator de 0.1uF ca in schema mai jos?Sau daca stii cum se poate rezolva problema asta, sa trimita tranzistorul doar un impuls si sa intrerupa. Link spre comentariu
niq_ro Postat Februarie 3, 2010 Partajează Postat Februarie 3, 2010 am facut simularea... o sa constati ca la finalul filmuletului, 555-ul se "fenteaza", dar in practica nu am intalnit asta... daca ai timp vezi http://www.niqro.3x.ro/prot_pa/prot_pa.htm unde m-am tot jucat cu 555-ul ca monostabil, doar ca avea alta intrare filmuletu' cu simulare e la Link spre comentariu
Vizitator dukuletz Postat Februarie 3, 2010 Partajează Postat Februarie 3, 2010 Am realizat primul circuit simulat de Nicu si functioneaza foarte bine Multumesc inca o data lui Nicu http://img18.imageshack.us/img18/1309/dsc03330e.jpghttp://img222.imageshack.us/img222/8559/dsc03333q.jpg Link spre comentariu
Vizitator dukuletz Postat Februarie 3, 2010 Partajează Postat Februarie 3, 2010 Am incercat si varianta cu grupul de R/C inainte de Input si am eliminat problema mentionat cu cateva posturi inainte. Link spre comentariu
niq_ro Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 felicitari... sa vedem si partea cu punerea in practica si un filmulet, cand vine dusmanu' prin zona Link spre comentariu
Vizitator dukuletz Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 Si un filmulet cu circuitul in actiune Este destul de sensibil, fotorezistorul are rezistenta intre 10 Ohms-1M Ohms Link spre comentariu
ROBEERT Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 Felicitari. Link spre comentariu
niq_ro Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 si din partea mea :101acum asteptam alte provocari Link spre comentariu
Vizitator dukuletz Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Uite ca vin cu o alta provocare :DMa gandeam sa transform montajul intr-o bariera IR. Fasciculul o sa-l inlocuiesc cu un LED IR si in loc de LDR sa fie un fototranzistor pe IR. (orice fototranzistor detecteaza infrarosu?)Oare va functiona? Link spre comentariu
Vizitator nelutzzzu Postat Aprilie 21, 2014 Partajează Postat Aprilie 21, 2014 Ca un led sa il tin aprins 250 de secunde merge cu un 555?Multumesc Link spre comentariu
Vizitator radu Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Salut, trebuie sa proiectez un circuit de detectie a intensitatii luminioase utilizand un fotorezistor cu rezistanta de intuneric Rint la care sa se poata regla pragul de comutatie si care sa se aprinda si sa tina aprins un bec de P wati pe o durata de t secunde alimentat la 15V. Ma puteti ajuta cu ceva idei ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum