Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema programare Pic18f2450

Eugen_B

Postări Recomandate

Salut, Am incercat sa programez un pic18f2450, cu un programator JDM (cel de la adelaida). Prima data am incercat cu Ic-Prog , dar acesta nu "stie" modelul 2450 , si am ales cel mai apropiat model, 18f2320. Eu nu sunt mare expert in pic-uri , sunt la a 3-ia incercare dupa ce ce am programat niste 16f84 si 16f505 cu succes , dar presupun ca nu conteaza prea mult modelul ales la programare , avand in vedere ca are aceiasi memorie (4kflash), presupun ca programarea e la fel. S-a programat el cum s-a programat , nu aveam un program care sa faca ceva doar vroiam sa vad daca merge scris (config-ul pus aiurea..etc). Si acum problema , dupa ce am facut un program , nu mai pot sa-l sterg ca sa-l scriu din nou. Cand ii dau sa-l stearga din Ic-Prog, sta jumatate de secunda , zice Device is erased, dar cand il citesc din nou , e tot scris ca inainte. Am vazut recent aici pe forum un user care zicea ca foloseste PICPgm cu un JDM si merge bine , l-am luat si pe acesta si el stie acest tip de pic, dar tot asa , cand ii dau sa-l stearga , sta tot jumatate de secunda si tot nu se sterge (stiu de la 16f84 ca el statea vreo 3 sec sa se stearga si are si doar 1k flash ,asa ca presupun ca e vreo problema). Mentionez ca am pinul PGM pus la masa si 2 condensatore de 27pf intre PGC/PGD si masa , dupa cum am mai citit pe aici. Are cineva vreo idee care este problema ? Edit(inainte de post ):dupa ce am sters cu PICPgm si citit cu icprog se pare ca partea de program s-a sters dar configul a ramas acelas.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Eugen_B

2

• sofian

1

• puiu

1

Top autori în acest subiect

problema este ca picurile au diversi algoritmi de programarepic16f627,628,648 sunt din aceeasi familie si normal ca sunt la fel difera doar memoriacondensatori nu au ce cauta pe PGC/PGDprogramatoarele JDM nu merg mereu bine pe acelasi PC, asa ca te sfatuiesc sa construiesti un pickit2 sau icd2 pe usb si ai terminat toate problemele

Link spre comentariu

Condensatorii aia nu i-am pus eu de capul meu si acuma nu merge programatorul, nu mergea si citisem pe aici ca la nu stiu ce pic nu mergea programarea si i-a pus condensatori si dupa a mers.Si problema mea e cu configul , aparent , nu pot sa-l modific , si apoi configul e mai la toate picurile la fel , la 300000h sau carei adresa lui.Si despre programatorul meu ,cum de a reusit o data sa-l scrie si acuma nu mai merge ? Si apoi ca sa fac o clona de pickit am vazut ca tot cu 18f2450 e facut , cu ce il programez pe ala atunci ?Oricum , tind mai repede sa cred ca e ceva defect la pic-ul meu..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări