Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ati folosit sau stiti ceva despre luneta folosita ca antena?

Vizitator Maris Silviu

Postări Recomandate

a incercat cineva schemele de mai sus?din cate am citit pe jpgul cu schema respectiva numai daca este alimentata rezistenta de dezaburiretrebuie sa folosesti bobinele si condensatorul din schema... acelea fiind folosite pentru a separa fregventa radio receptionata de tensiunea de alimentare...am inteles bine? eu nu folosesc acel dezaburitor(este deconectat)...pot sa nu mai pun piesele alea?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• glide

3

• Abram Burel

2

• niku_dj

2

• miron1947

2

Top autori în acest subiect

pt a fi sigur ca nu o folosesti din greseala cel mai sigur scoti siguranta care se ocupa de rezistenta....de gasit se gaseste usor ca de obicei e cea mai mare ca amperaj si uneori e si topit un pic :d ....inca nu am incercat scheama dar pare o alternativa destul de bunacine a pus-o in practica sa ne spuna si noua cum merge? semnalul e la fel ca in cazul antenei sau mai slab? etc :d

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

1 socul Rf nu trebuie sa fie mare ca dimensiune si nici cu sarma groasa pentru ca se leaga dupa separarea cu condensator .Acel soc RF trebuie sa taie de fapt parazitii ce ar patrunde in antena radio din sistemul de incarcare al masinii. el se calculeaza in asa fel incît sa realizeze si adaptarea de impedan?a.(La un sistem bine calculat si acordat e chiar mai eficient decît o antena baston.Cu dezavantajul ca nu are castig omnidirectional)Multe masini de clasa vin acum cu antenele imprimate pe luneta si geamuri.Întradevar sunt cuplate cu transmatchuri multe din ele care fac functia si de antena de emisie cazul masinilor cu telefon incorporat . Trebuie sa stiti ca O antena prost adaptata la impedanta va da rezultate proaste indiferent de marimea ei .Daca antena respectiva e utilizata si in emisie finalul de emisie isi da duhul rapid din cauza undelor stationare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări