shebu_18 Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Salutare tuturor. Sa incep cu problema. Mi-am cumparat un lcd 4x20. Asteptand sa ajunga mi-am dat seama ca placa de bza fiind una de generatie noua nu are port paralel, asa ca am comandat o placa pe PCI ce emuleaza un port paralel. Au ajuns intr-un final ambele la mine. Folosind o schema am legat lcd-ul de o mufa paralel. Am testat lcd-ul cu o placa mai veche care avea port paralel. A mers fara probleme. DUpa o saptaman mi-am cumparat un cablu cu 12 fire si am relegat lcd-ul de mufa si le-am conectat la placa pci. Dar acum surpriza nu merge. Conectez LCD-ul si imi apar numai primul si al treilea rand (se ilumineaza campul unde ar trebui sa apara cifrele/literele). Eu folosesc Win 7 x64 am cautat pe internet si este o problema cu accesarea portului de catre programul pe care il folosesc eu, LCD Smartie.V-as intreba daca aveti o schema cu un adaptor de la serial sau usb la paralel. Asa as putea controla LCD-ul prin serial sau usb si nu as mai avea nevoie de placa PCI.Va multumesc. Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Si de ce ai postat la atmel ? poate pentru ca ai vazut chestia asta : http://www.harbaum.org/till/lcd2usb/index.shtml Link spre comentariu
shebu_18 Postat Februarie 1, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2010 Am postat la atmel din 2 motive. 1. Am vazut acel link pe care mi lai dat.2. Am mai gasit pe internet adaptoare dar erau gata facute si cam scumpe.Revenind la link. Am inteles schema si o mai pot modifica pentru ce am eu nevoie ( pot sa sterg suportul pentru restul de lcd-uri, numai cei 16 pini in linie vor ramane), dar acel PCB este double side sau single side? Se poate face acasa cu cablaj fotorezistiv? La mai facut cineva? I-am trimis mail la cel care a scris LCD2USB si astept acum raspuns de la el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum