Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adaptor pentru lcd 4x20

shebu_18

Postări Recomandate

Salutare tuturor. Sa incep cu problema. Mi-am cumparat un lcd 4x20. Asteptand sa ajunga mi-am dat seama ca placa de bza fiind una de generatie noua nu are port paralel, asa ca am comandat o placa pe PCI ce emuleaza un port paralel. Au ajuns intr-un final ambele la mine. Folosind o schema am legat lcd-ul de o mufa paralel. Am testat lcd-ul cu o placa mai veche care avea port paralel. A mers fara probleme. DUpa o saptaman mi-am cumparat un cablu cu 12 fire si am relegat lcd-ul de mufa si le-am conectat la placa pci. Dar acum surpriza nu merge. Conectez LCD-ul si imi apar numai primul si al treilea rand (se ilumineaza campul unde ar trebui sa apara cifrele/literele). Eu folosesc Win 7 x64 am cautat pe internet si este o problema cu accesarea portului de catre programul pe care il folosesc eu, LCD Smartie.V-as intreba daca aveti o schema cu un adaptor de la serial sau usb la paralel. Asa as putea controla LCD-ul prin serial sau usb si nu as mai avea nevoie de placa PCI.Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• shebu_18

2

• danzup

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Am postat la atmel din 2 motive. 1. Am vazut acel link pe care mi lai dat.2. Am mai gasit pe internet adaptoare dar erau gata facute si cam scumpe.Revenind la link. Am inteles schema si o mai pot modifica pentru ce am eu nevoie ( pot sa sterg suportul pentru restul de lcd-uri, numai cei 16 pini in linie vor ramane), dar acel PCB este double side sau single side? Se poate face acasa cu cablaj fotorezistiv? La mai facut cineva? I-am trimis mail la cel care a scris LCD2USB si astept acum raspuns de la el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări