Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Spuneti mi si mie ce probleme are schema

radu8982

Postări Recomandate

sa fac rost de niste bani, am un transformator 220-24v 1kv vreau sa il rebobinez sal fac de 80-0-80 v si inca o problema cica cred ca bc557 din schema nu ori sa reziste la tensuinea asta daca asa spunetimi ce tranzistori sa folosesc

pai la ce ai nevoie de tensiune de 2x80Vac?(aprox 2x110 redresati)ca schema merge la 2x70Vcc
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu8982

15

• remus68

3

• sk24bpo

3

• zal

2

Top autori în acest subiect

Puteti sa-mi dati si mie niste carti despre amplificatore sau ceva de genu vreau sa inteleg cum functioneaza un amp ,am gasit eu ceva pe google dar sunt porcarii (Audio Power Amplifier Design Handbook/High Performance Audio Power Amplifiers) nu ma descurc :da Va dau un site foarte bun de ebook-uri :cadou http://www.ebdb.net/List.aspx?p=208 gasiti aproape orice(kamasutra de exemplu :hdgfhgdf) imaginatie va trebiue :smt103: (apropo e in rusa :nebunrau: dar oricum nu e greu scrieti in chenar ce vreti sa cautati si dati enter)

Link spre comentariu

,am gasit eu ceva pe google dar sunt porcarii (Audio Power Amplifier Design Handbook/High Performance Audio Power Amplifiers)

eu as zice ca sunt destul de bune cartile alea. cred ca mai intai ar trebui sa intelegi cum functioneaza un tranzistor, un circuit simplu, ca pana la o schema complexa de amplificator e cale lunga.
Link spre comentariu

Daca nu te pricepi binisor eu zic sa faci urmatorul lucru: Lasa-i alimentarea la 40V ca pana acum, nu mai da banii pe alimentare la 70V. Pe langa traf condensatorii sunt extrem de scumpi la aceasta tensiune (80....100V). Deci, schimba-i amplificarea, gainul, in felul urmator : in loc de 47Kohm pune ceva in jurul a 20kohm. Cealalta rezistenta sa fie cam de 1,5 kohm in loc de 560 ohm. Peste rezistenta de 20k pune un condensator de circa 10pF , sau in jurul acestei valori. Asculta si vezi daca s-a imbunatatit situatia. Ce putere are transformatorul si ce capacitate ai pe alimentare ? Decamdata lasa preamplificatorul deoparte si corectiile de ton, pune-i in fata doar un potentiometru de volum ca sa poti da mai tare si mai incet.

Link spre comentariu

S-ar putea sa supramodulezi intrarea amplificatorului, cu un semnal prea puternic aplicat la intrare. Schema are o amplificare mult prea mare pentru un etaj final, de circa 85 de ori. La +/-40V (in sarccina) vei obtine la iesire un semnal curat de maxim 24Vef, adica 140W/4 ohmi sau 75W/8 ohmi. La intrare ar trebui aplicat un semnal de maxim 280mVef. Pentru a putea aplica un semnal mare la intrare, fa urmatoarea modificare : in locul rezistentei de 560 ohmi (din bucla de reactie negativa) monteaza un semireglabil de 5K in serie cu o rezistenta de 680 ohmi si reglezi din el pina nu mai distorsioneaza. Masori ce rezistenta ai reglat si vei monta pe placa o rezistenta care va avea acea valoare. Condensatorul de la intrare poate fi de 0,47...1uF.

Am facut modificarea aceasta si dat rezultate.Cand am sa fac cutia am sa montez si un potentiometru in serie cu r-ul de 560 din bucla de reactie negativa ca reglaj de gain,misto :aplauze MERCI
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări