Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Portul ps2 defect

lbestboy

Postări Recomandate

Salutare.Un amic a incercat sa puna o mufa de mouse in locul mufei de la tastatura pt ca i s-a rupt un pin si nu mergea,in timp ce lega cablurile s-au atins 2 fire rezultand inrosisea putin a firului si a iesit putin fum din unitate.acum nu mai merge nici mouse-ul si nici tastatura noua pe care a luat-o.Cred ca i s-a ars controlerul de la portul ps2.Intrebarea mea e,mai poate fi reparat acel controler si daca nu,ce alte posibilitati mai ar ca sa poata folosi mouse-ul si tastatura.?multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lbestboy

5

• Jimmy

3

• Myhayxx

2

• ollync

1

Top autori în acest subiect

Daca ar fi arsa siguranta aia nu ar trebui sa nu se alimenteze mouse-ul?La mouse ledul rosu e aprins dar nu executa nici o comanda.Aaa,inainte la mouse se aprindea un bec la rotita de scroll,acum acel bec nu se mai aprinde.

Link spre comentariu
Vizitator Andry

Banuiesc ca ati verificat tastatura/mouseul pe un alt sistem, pentru a le verifica integritatea.Pe departea cea mai simpla si mai rapida metoda este cea a folosirii adaptoarelor ( care se gasesc in o multitudine de forme ). Ai grija ca atunci cand cumperi adaptorul sa fie PS2 -> USB, si nu invers.

Link spre comentariu

Mouse-ul si tastatura le-am probat pe pc meu si functioneaza perfect.Si eu m-am mirat cand s-a inrosit firul,oricum firul e foarte subtire,are in jur de 0,30mm.O sa masor sa vad daca am 5v pe alimentare.Multumesc tuturor care m-au ajutat.

Link spre comentariu

eu am patit aceiasi poveste la un Pentium II am vrut sa pun eu leduri albastre pe tst si am facut legatura gresit si a iesit fum din unitate ... m-am documentat in aceea vreme si nu am gasit apsolut nimic cea ce privea problema mea ... intr-o noapte am scos placa de baza d p pc si m-a muitat atent la mufa ps2 d la tst am urmarit toate " conductele " si am gasit o rezistentza arsa ...o piesa mica cand am atins-o cu surubelnitza era carbonizata si sa spart , apoi ce mi-a trecut mie prin cap sa fac legatura cu o picatura de fludor sa inlocui rezistentza aceea arsa . spre mirarea mea a mers fara probleme inca 3 ani de zile pana cand am cumparat alt pc ! fi atent la acele mici piese minuscule uite-te atent la placa de baza daca ai o veioza pune-o sa bata in placa de baza sigur gasesti piesa arsa !!! daca gasesc placa de baza ii fac o poza sa iti arat ce-am facut eu ... REVIN CU DETALII MAI AMANUNTZITE !!! NUMAI BINE !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări