buzea Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 poate am postat gresit dar as dori sa imi dati idei de lucruri interesante din domeniul electronici pe care sa le facadica as dori scheme sau idei de lucruri pe care le poate face un copil de 16 ani care are ceva cunostinte in domeniude exemplu: mam gandit la regulator de viteza (am mai vazut pe forum) ceva in genu ceva care sa fie distractiv si captivant P.S multumesc anticipat Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 ... as dori scheme sau idei de lucruri pe care le poate face un copil de 16 ani care are ceva cunostinte in domeniu ...Un punct de inspiratie viewtopic.php?f=205&t=53962Sau asta http://www.electronics-lab.com/projects/power/032/Poate te intereseaza. Link spre comentariu
buzea Postat Ianuarie 31, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 am sa incerc sursa sa vad daca au componente la magazinu de electronice continuati..............sa adaugati link sheme schite idei ms Link spre comentariu
buzea Postat Februarie 2, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2010 nu mai aveti idei? :cry: Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 si mai detaliat aici http://www.makezine.com Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 am sa incerc sursa sa vad daca au componente la magazinu de electroniceAi incercat sursa?Oricum pentru inceput iti trebuie o sursa reglabila [necesara in laborator] ca sa ai cu ce alimenta "experimentele de vacanta" pe care vrei sa le realizezi. Dupa aceea te vom indruma si spre alte "experimente". Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 am sa incerc sursaLa ce stie sursa aceea, mai bine reliazati una cu LM317, este mai simpla(1 rezistenta si un potentiometru) si daca nu este suficient 1A, puteti sa-i adaugati un tranzistor(2N3055). Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 La ce stie sursa aceea, mai bine reliazati una cu LM317, este mai simpla(1 rezistenta si un potentiometru) si daca nu este suficient 1A, puteti sa-i adaugati un tranzistor(2N3055).Pentru "experimente de vacanta" eu zic ca este buna sursa, daca nu sa o incerce pe asta: http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html Oricum cred ca are nevoie de o sursa reglabila pentru "experimentele" lui. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Pentru "experimente de vacanta" eu zic ca este buna sursaNu prea, contine mai multe componente decat solutia cu LM 317 si acea protectie este cam iluzorie, pentru a intra in limitare de curent este nevoie de cca. 0,65V pe R5(0,15 ohmi), deci peste 4A, LM317 are protectie interna la supra curent."In addition to higher performance than fixed regulators, the LM117 series offers full overload protection available only in IC's. Included on the chip are current limit, thermal overload protection and safe area protection. All overload protection circuitry remains fully functional even if the adjustment terminal is disconnected." Link spre comentariu
buzea Postat Februarie 2, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2010 am inceput sa caut componente(transformator ,cutie) pentru sursa regrabila iar in ceaa ce priveste youtube-Make Mousey The Junkbot as vrea o schema si as mai doiri si schema de la roboti solarims anticipat continuati sa adaugati Link spre comentariu
buzea Postat Februarie 5, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2010 nu mai aveti nici o idee? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Cautati cartile din seria 300 de circuite electronice. Sun acolo idei de vacanta cat cuprinde. Sunt aparute la editura Teora si contin circuite publicate in Elecktor. Link spre comentariu
Vizitator basil45 Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 am inceput sa caut componente(transformator ,cutie) pentru sursa regrabila iar in ceaa ce priveste youtube-Make Mousey The Junkbot as vrea o schema si as mai doiri si schema de la roboti solarims anticipat continuati sa adaugatitre sa incepi cu montaje simple,pana la roboti solari,mai ai.asa am inceput toti du-te intr-un talcioc,acolo gasesti piese garla,pe mai nimic Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 [...] du-te intr-un talcioc,acolo gasesti piese garla,pe mai nimicasa credeam si eu pana cand am ajus la concluzia ca in magazinele online sunt piese mai bune si mai ieftine ca cele din talciocam ramas dezamagit de talciocul zilelor noastre, a ajus o specula. Link spre comentariu
Vizitator basil45 Postat Aprilie 17, 2010 Partajează Postat Aprilie 17, 2010 [...] du-te intr-un talcioc,acolo gasesti piese garla,pe mai nimicasa credeam si eu pana cand am ajus la concluzia ca in magazinele online sunt piese mai bune si mai ieftine ca cele din talciocam ramas dezamagit de talciocul zilelor noastre, a ajus o specula.pt el e bun talciocul.e sursa ieftina pt montaje simple Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum