Vizitator jbix77 Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 SalutareNu demult am realizat programtorul ICSP a lui Bobtech. Am pus pe o placa de test niste fire am conectat pic16f84, toate operatiile au reusit.Dupa cateva zile am facut o placa de evaluare pentru pic16f84 cu conector pentru ICSP pentru programarea pic-lui.Partea de "evaluare" functioneaza perfect, dar nu functioneaza programarea. Trebuie sa mentionez ca am verificat montajul piesa cu piesa,conexiune cu conexiune dar tot nu vrea sa mearga.Ar putea fi problema ca conectorul pentru ICSP sa fie departe de pic. (1cm). Eu teoretic nu cred asta. Dar dupa cum se vede practica conteaza. :)Astept raspunsuri si sugesti. Link spre comentariu
nooob64 Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Pentru ca ICSP sa functioneze corect trebuie ca picul de pe placa de teste sa fie "deconectat" de la restul circuitului , mai ales pinii de programare si de alimentare , altfel VCC poate scadea , la fel si cei 12-13V pe MCLR necesari pentru intrarea in modul de programare , pt pinii de date este musai o "deconectare" de la circuit (adica sa nu aibe terminale la ceva leduri , etc in timpul programarii) altfel se pot introduce erori sau caderi de tensiune. Link spre comentariu
Vizitator jbix77 Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Erau deconectate toti pinii.Pana intr-un final am demontat toate componentele de pe placa(am lasat numai pic-ul) si nici asa nu a vrut sa mearga Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum