Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcare acumulatori

Vizitator lpciprian

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabitzu8

2

• tranzistor

1

Am un acumulator cu 5 borne de la un PDA. Cum as putea incarca acumulatorul fara sa il pun in PDA?

Depinde de tipul acumulatorului ... da-ne mai multe detalii (tip, tensiune, capacitate).Gaseste-i bornele + si - si le legi la o sursa de curent constant, incarci acumulatorul cu C/10 timp de 14-15 ore (valabil pentru NiMh). Restul bornelor sunt probabil pentru senzorii de incarcare... de obicei pe baterie ai un plus si un minus desenate, pune un multimetru (voltmetru) pe borne si spune-ne ce valori ai masurat.... dar cum s-ar putea sa fie Li ion , ion - polimer sau mai stiu eu ce - e cam periculos ca poate exploda
Link spre comentariu
Vizitator lpciprian

Mersi, chiar e de ajutor. Este adevarat ca este un acumulator LiIon si i-am gasit si bornele de tensiune. Numai ca nu stiu cum ar trebui sa il incarc. Adica ar trebui ca borna plus sa fie legata la borna plus de la incarcator sau invers?

Link spre comentariu
Vizitator dukuletz

Am si eu un acumulator de la un telefon zapp (model Z-510) scrie pe el: 3.7V/610mAh Lithium Ion Batery. Vreau sa-l incarc la un incarcator care scrie la output asa: 3.7V/355mA/1.3VA (incarcator nokia).Este periculos daca il incarc asa? adica sa conectez direct + la +, - la -

Link spre comentariu

Se conecteaza cum ai zis, + la +, - la -Este periculos doar daca nu ai control asupra curentului... ar fi bine sa pui un ampermetru in serie sa vezi ce curent "trage" bateria la incarcare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări