Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

geam care isi schimba transparenta

bogdan exit

Postări Recomandate

cum pot sa fac un geam care sa-si schimbe transparenta pareri sugestii stiu ca am citit pe forum dar nu mai stiu unde era ceva din 2 folii care una o suceai la 90 de grade si se intuneca

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan exit

4

• avolocaru

3

• mișa

2

• kappy

1

Top autori în acest subiect

1. Faci rost de un monitor LCD defect si il demontezi.2. Pe una din fetele afisorului LCD propriu zis e lipita cu un fel de adeziv gen autocolant o folie de plastic ce polarizeaza lumina.3. Dezlipesti acea folie sau pentru inceput doar o bucatica pe care o cureti de clei cu diluant si o tai in doua.4. Cele 2 bucati de folie curate le suprapui si te uiti prin transparenta prin amindoua. Daca le rotesti una fata de alta, vei observa ca la un anumit unghi, totul e transparent, iar daca le rotesti cu 90 grade fata de acest unghi nu vezi aproape nimic, deci nu mai trece lumina.Este cel mai simplu experiment prin care pui in evidenta polarizarea luminii.Atentie, cind desfaci monitorul, vei gasi diverse folii cu diverse proprietati dar nelipite. Doar cele lipite de afisor au proprietati ploarizante.Folia se dezlipeste mai usor daca incalzesti totul cu un uscator de par, dar ai grija sa nu o arzi.Succes, merge sigur in aplicatia ta.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Deci sa recapitulam, daca vrei ca lumina sa nu mai treaca printr-o suprafata transparenta la aplicarea unui curent electric pe o asa numita FOLIE eu zic sa-ti iei gandul. sunt chestii scumpe si destul de experimentale. in rest poti sa te joci cu polarizarea luminii, asa cum s-a descris mai sus sau pur si simplu trage jaluzelele.Daca totusi are cineva vreau si eu asa ceva! :))

Link spre comentariu

salut am gasit un furnizor din china iam cerut o monstra 30x30 cm ma costa 250 de dolari plus transport vine insotita si de sursa de alimentare speciala dar problema e ca eu vreu folia nu geamul datorita constructiei nu se poate realiza inca folia din cat mia spus

Link spre comentariu

Pana la urma orice foloseste cristale lichide la afisare are foliile alea nu numai un monitor lcd.Si la un ceas de mana electronic gasesti foliile alea care se numesc polarizori.Daca vrei o varianta mecanica simpla foloseste o folie cu mai multe straturi (pe sectiuni,1 strat,2 straturi,etc - dar fiecare sectiune de dimensiunea geamului) rulate pe un cilindru pe care o derulezi in dreptul geamului.Sau cauta la reciclari electronice dupa monitoare lcd sau tv-uri lcd defecte de la care recuperezi foliile.Depinde de resursele financiare.

PS: cred ca la foliile astea se referea

Link spre comentariu

Subscriu la ce s-a mai spus, nu merita osteneala,sunt scule deja facute profesional la preturi acceptabile. Un sistem mecanic nu este util intrucat ar fi tot una cu o masca manuala. Avand in vedere efectele negative extrem de periculoase, repet,NU MERITA.Raspunsul este pt o discutie similara, am gresit adresa :jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări