Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

energie din vapori ?


valer650

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • valer650

    3

  • EmyRulz

    2

  • AlinEX

    2

  • vfp_marius

    1

Top autori în acest subiect

la ce vapori de apa te referi la cei de deasupra hotei sau cum ?

ma refer la umiditatea din apartament care este mai mare decit afara.Prin condensare vaporii isi cedeaza energia condensatorului (dezumidificatorului).Aceasta energie plus cea generata de aparat, ramin in apartament.Este un fel de pompa de caldura.
Link spre comentariu

Caldura latenta de condensare a apei depinde de temperatura, pentru o temperatura de 22 grade celsius este in jur de 1600 kj/kg, asta inseamna aproape 0.45 kWh. Totusi, aparatul acela trebuie sa raceasca aerul pentru a condensa vaporii si pentru asta consuma energie. Mai mult decat atat, intr-adevar la condensare se elibereaza caldura, dar asta nu face decat sa ingreuneze procesul de de-umidificare. Asta se intampla si la aerul conditionat, cand raceste aerul si incepe condesnul aerul care iese nu este atat de rece pe cat ar trebui sa fie, considerand energia consumata de aparat.

Link spre comentariu
Totusi, aparatul acela trebuie sa raceasca aerul pentru a condensa vaporii si pentru asta consuma energie.

 

Energia electrica consumata de aparat se transforma 100% in caldura si ramine in apartament.deci aparatul incalzeste aerul.

Link spre comentariu

aaa... nu. Cum spuneam pentru a extrage apa din aer(i.e. a-l dezumidifica) trebuie sa aduci o cantitate de aer la punctul de condens. Daca umiditatea este mai mica de 100%(si este ca altfel te-ai simiti ca in iad) atunci punctul de condens este la o temperatura mai joasa decat cea a aerului(ca presiunea nu prea se schimba) deci aerul trebuie racit. Daca racesti aerul, atunci consumi enegie evident nu? Mai mult decat atat, cum spuneam, atunci cand se realizeaza condensul propriu-zis in aparat, caldura latenta a apei nu face altceva decat sa incalzeasca aparatul ceea ce ii reduce eficienta si mai mult si deci va consuma mai multa energie pt a raci aerul in continuare. Plus de asta, dupa acest proces, el reincalzeste aerul pe care il trimite inapoi in camera deci din nou consum(ma rog, partea asta ar putea fi optimizata folosind energia data de condensarea apei).

Citeste si aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/Dehumidifier

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

la geografie parca am invatzat ca picaturile de apa din atmosfera prin cadere ajung in straturi de aer rece si cedeaza caldura apa ulterior se transforma in zapada ,dar aerul se incalzeste , poate sa observat vreodata ca atunci cand ninge este mai cald , adata cu condensarea vaporilor din casa si transformarea lor in apa se cedeaza caldura evident dar aceasta caldura cred eu ca ar trebui eliminata in exteriorul camerei , dupa cum zicea si cineva mai sus crecsta consumul de energie , sau poate vrei sati pui niste motoare stirling in tavan si sa functzioneza pe baza diferentzai de caldura din camera si poate se scoate si apa din aer si mai da si ceva lucru mecanic , poate faci si ceva curent electric , o fi viabila ideea spunetzi voi ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări