Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu schema d-lui ZAL

Postări Recomandate

In prezent folosesc ca amplificator un picup vechi :celebrul RFT 2030 dar care a cam obosit si el;asa ca m-am gandit sa fac un amplificator de la zero.
Este primul meu proiect de o asemenea anvergura(nu radeti) asa ca am preferat un amplificator stabil si testat de cineva care stie ce face.
Carcasa este ce de la amplificatorului A350 facut de IEI din care am pastrat decat trafo si radiatorul.
Deci pana aici avem carcasa alimentarea si racirea;tensiunea de la a-350 fiind de aprox +/-30V a trebuit sa folosesc varianta amplificatorului pt tensiune mai mica pe care o gasim pe topicul d-lui ZAL postata de userul mely.

Pe partea de semnal mic avem asa
-o placa de sunet pe usb cu PCM2704
-preamplificator-corector cel de aici
-inca ma mai gandesc daca sa adaug si un selector de intrari,tinand cont ca de obicei va fi folosit numai la pc

Partea de redresare si filtrare va fi ca si in A350 separata pt fiecare canal.
Vor fi in total 40 condensatoare de 2200uF/35V deci 22.000uF/ramura/canal si 8 diode ultrarapide.
Pentru alimentarea preului ma voi folosi de tensiunea de +/-40V pe care o voi reduce cu asta si o voi stabiliza cu niste lm337/317

Dupa cum spune si dl ZAL nu este un amplificator tocmai ieftin datorita simetriei .
Momentan tot proiectul este in stadiul de strangere piese.

cablajele
Posted Image

iesele cumparate pana acum 
http://img32.imageshack.us/img32/416/piese1.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 151
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

Ieri am avut timp si m-am pus sa masor beta la tranzistori;rezultate cam nasoale la unele;cred ca va trebui sa mai cumpar altele;si am cositorit cablajele.

Am corectat si marcat piesele la cablajul preamplificatorului(sper sa nu fi gresit si eu),pentru care atasez versiunea originala si versiunea corectata.

Tranzistorii:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

cablajele cositorite

Posted Image

Cablajele pt preamplificator in 2 variante(se deschid cu sprint layout)

Link spre comentariu

Alea se pot folosi prin stabilizatoare, la comanda unor relee, etc.Poate nu era nevoie să cumperi 2SA970/2SC2240, că par făcături la beta acelea, ptr tensiunea de alimentare pe care o ai, merg perfect BC-uri: 174/256B,C; 546/556B,C... etc, adică trz cu Uce peste 60V. Ptr trz piloţi poţi să foloseşti BD139/140, acelea încercuite cu galben în poze. Ptr trz superdiode, ai doi BD237 cu beta 97. Tot BD139/140 dar diferiţi poţi să foloseşti ptr limitatoarele de curent.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am plantat majoritatea pieselor;mai lipsesc tranzistori si ceva rezistente.

Nu stiu cum am uitat sa pun schemele aici,din pacate sunt lefter deci proiectul stagneaza o perioada.

schemele

partea de atac

Posted Image

partea de putere

Posted Image

cablajele

Posted Image

in atasament poze cu tranzistori

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări