Vizitator andrei_miria Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 salutare. am un aparat de radio care poate functiona si cu adaptor, de 6 V. intrebarea mea este: pot alimenta aparatul si cu un incarcator care provine de la un telefon (output tot 6 V)? care este diferenta dintre adaptor si incarcator? multumesc... Link spre comentariu
Relav Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 In principiu nu este diferenta, doar ca la unele incarcatoare de telefon nu exista condensator de filtraj (exemplu-Nokia-cel cu transformator). Alimenteaza aparatul si vezi cum functioneaza. Daca baraie inseamna ca nu are condensator de filtraj. Succes Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Incarcatorul , normal , INCARCA acumulatori : curent constant sau asa ar trebui, tensiune fixa, sau asa ar trebui.Cutiile negre din piata care se numesc adaptoare, au pe langa transformaturl mult subdimensionat fata de ce scrie pe ele, o punte redresoare si un condensator de filtraj amarat. Pune o poza cu aparatul de radio. Vezi ce scrie pe el. Cat consuma la 6V?Un incarcator de telefon model mai vechi cred ca ar merge.Erau unele cu traf serios de ericsson , care dadeau vreo 8v@1A. Link spre comentariu
Vizitator andrei_miria Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 inscriptia de langa mufa pentru conectare este DC 6V, pe incarcator (de la un telefon zapp) 5V, 700 mA, si am masurat cu multimetrul (10A, legat in serie) sa vad cati amperi consuma. mi-a indicat 0.07 cu volumul cam la 75% din capacitate. nu baraie... Link spre comentariu
bogdan_bogdan889 Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 sal cum au mai spus si ceilanti poti folosi orice incarcator dar fii atent sa aiba filtru pe punte si sa nu depasasca 7v si 1a Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Ba, mai bine ar fi să aibe peste 1A. Ar merge mai rece transormatorul. Oricum, cred că a rezolvat de atunci. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum