Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator = adaptor ?

Vizitator andrei_miria

Postări Recomandate

Vizitator andrei_miria

salutare. am un aparat de radio care poate functiona si cu adaptor, de 6 V. intrebarea mea este: pot alimenta aparatul si cu un incarcator care provine de la un telefon (output tot 6 V)? care este diferenta dintre adaptor si incarcator? multumesc...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Incarcatorul , normal , INCARCA acumulatori : curent constant sau asa ar trebui, tensiune fixa, sau asa ar trebui.Cutiile negre din piata care se numesc adaptoare, au pe langa transformaturl mult subdimensionat fata de ce scrie pe ele, o punte redresoare si un condensator de filtraj amarat. Pune o poza cu aparatul de radio. Vezi ce scrie pe el. Cat consuma la 6V?Un incarcator de telefon model mai vechi cred ca ar merge.Erau unele cu traf serios de ericsson , care dadeau vreo 8v@1A.

Link spre comentariu
Vizitator andrei_miria

inscriptia de langa mufa pentru conectare este DC 6V, pe incarcator (de la un telefon zapp) 5V, 700 mA, si am masurat cu multimetrul (10A, legat in serie) sa vad cati amperi consuma. mi-a indicat 0.07 cu volumul cam la 75% din capacitate. nu baraie...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări