shopy Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Salutari la toata lumea! Deschid topicul asta deoarece m-am lovit de multe ori de necesitatea folosirii acumulatorilor AA si AAA si implicit a incarcatoarelor pentru ele, si cred ca acest subiect va interesa pe mai multi useri, nu numai pe mine. Deci, cine poate da sfaturi pertinente cu privire la ce tipuri de acumulatori sa folosim, Ni-Cd, Ni-MT, etc si care sunt mai buni in diverse situatii, precum si sfaturi privind incarcatoarele acestora. Eu de exemplu sunt foarte interesat daca incarcatoarele rapide si super-rapide nu scurteaza viata acumulatorilor! Am cumparat anul trecut un incarcator rapid de pe ebay anglia, care ori l-am nimerit defect, ori nu e bine conceput, din moment ce incarca cat incarca apoi se blocheaza (e model cu display) - iar acumulatorii se incing destul de tare. Cu acest incarcator am reusit sa distrug 8 acumulatori Duracell de 2650 mAh, noi, si cativa Sony Stamina... Efectiv de la incarcare la incarcare acestia tineau din ce in ce mai putin! Acum caut alt incarcator, as vrea tot unul rapid, si care sa-l pot folosi si in masina, pentru ca vara si toamna folosesc la greu acumulatori in iesirile din oras! Gresesc daca cumpar alt incarcator rapid? Link spre comentariu
djlove Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Cu cat vrei sa ii incarci mai rapid, trebuie sa maresti curentul de incarcare si cu cat il maresti scurtezi mai mult viata acumulatorilor.Incarcai la curentul de 0.1*capacitatea lor in amperi.Exemplu daca ai acumulatori de 2A ii incarci cu 200mA, daca vrei sa aiba viata lunga.Bogdan Link spre comentariu
shopy Postat Ianuarie 31, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Cu cat vrei sa ii incarci mai rapid, trebuie sa maresti curentul de incarcare si cu cat il maresti scurtezi mai mult viata acumulatorilor.Incarcai la curentul de 0.1*capacitatea lor in amperi.Exemplu daca ai acumulatori de 2A ii incarci cu 200mA, daca vrei sa aiba viata lunga.Bogdan Deci de exmplu incarcatoarele Sony/Philips etc care cica incarca in 15 minute, iti incing acumulatorii ca-n cuptor in acest timp? E ok din partea unor ditamai firmele sa scoata asa ceva pe piata, daca distrug practic produsul pentru care sunt concepute (acumulatorii)? Link spre comentariu
junior Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Acumulatorii i-ai distrus pentru ca nu i-ai formatat mai intai .Faptul ca incarcatorul se oprea atunci cand acumulatorii deveneau fierbinti e un lucru bun , altfel cine stie , poate explodau .Ca sa sesizeze corect starea de incarcare a acumulatorilor , incarcatoarele rapide se folosesc numai cu acumulatori formatati ( 3-5 cicluri incarcare -descarcare lenta la un curent egal cu C/10 , C=capacitatea acumulatorului ) . Link spre comentariu
lorik199 Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Cu cat vrei sa ii incarci mai rapid, trebuie sa maresti curentul de incarcare si cu cat il maresti scurtezi mai mult viata acumulatorilor.Incarcai la curentul de 0.1*capacitatea lor in amperi.Exemplu daca ai acumulatori de 2A ii incarci cu 200mA, daca vrei sa aiba viata lunga.Bogdan Deci de exmplu incarcatoarele Sony/Philips etc care cica incarca in 15 minute, iti incing acumulatorii ca-n cuptor in acest timp? E ok din partea unor ditamai firmele sa scoata asa ceva pe piata, daca distrug practic produsul pentru care sunt concepute (acumulatorii)?pai daca stai bine si te gandesti e in interesul lor, adica scot un incarcator rapid pe piata, omori in in 2 luni un rand de acumulatori(4 de obicei),iti faci totusi treaba cu ei, cumperi altii................. faci vanzare Link spre comentariu
shopy Postat Ianuarie 31, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Acumulatorii i-ai distrus pentru ca nu i-ai formatat mai intai .Faptul ca incarcatorul se oprea atunci cand acumulatorii deveneau fierbinti e un lucru bun , altfel cine stie , poate explodau .Ca sa sesizeze corect starea de incarcare a acumulatorilor , incarcatoarele rapide se folosesc numai cu acumulatori formatati ( 3-5 cicluri incarcare -descarcare lenta la un curent egal cu C/10 , C=capacitatea acumulatorului ) . Foarte interesant ! As fi recunoscator daca mi-ai putea da cateva sfaturi cum ar fi: am un acumulator nou, nichel-metal (sunt ok acestia, nu?) de 2500 mAh sa zicem. Cum il formatez, pas cu pas? Merci anticipat! Link spre comentariu
shopy Postat Ianuarie 31, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Bogdan Deci de exmplu incarcatoarele Sony/Philips etc care cica incarca in 15 minute, iti incing acumulatorii ca-n cuptor in acest timp? E ok din partea unor ditamai firmele sa scoata asa ceva pe piata, daca distrug practic produsul pentru care sunt concepute (acumulatorii)?pai daca stai bine si te gandesti e in interesul lor, adica scot un incarcator rapid pe piata, omori in in 2 luni un rand de acumulatori(4 de obicei), cumperi altii................. faci vanzare Nu sunt de acord! In acest fel, nu ma pierd de client? Si-mi voi zice-n barba "aaa, acumulatorii X sunt prosti, au murit in doua luni!" Nu cred ca au vreun interes sa-si piarda in acest fel clientela Link spre comentariu
gaby Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Nu toti acumulatorii suporta incarcare rapida. Este scris pe ei curentul de incarcare si timpul. Link spre comentariu
shopy Postat Ianuarie 31, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Nu toti acumulatorii suporta incarcare rapida. Este scris pe ei curentul de incarcare si timpul. Am 4-5 marci de acumulatori dar pe nici unul nu scrie asta. Si nu e nici unul China made Link spre comentariu
gaby Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Pe toti acumulatori mei (china made) scrie curentul de incarcare rapida si durata de incarcare (daca suporta acumulatorul) si curentul de incarcare clasica (a 10 parte din capacitatea acumulatorului) si la fel durata. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Majoritatea celor care cumpara acumulatori (cu tot cu incarcator la pachet) nu prea stiu cu ce se mananca,asa ca firmele isi permit sa bage tot felul de smecherii comercialeIncarcarea in 15 minute e una dintre ele Link spre comentariu
shopy Postat Ianuarie 31, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 ok, deci, cum formatam corect acumulatorii? Link spre comentariu
hugo Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Hm... personal am un incarcator Maha MH-C9000 cu care fac formatarea acumulatorilor.Inainte de el foloseam un incarcator(400mA la incarcare) primit la un aparat foto SONY. Formatarea o faceam descarcand acumulatorul intr-o lanterna apoi incarcandu-l normal. Dezavantajul era ca nu puteam spune ca e formatat ca la carte(schema de incarcare recomadata de IEC adik 16 ore la 0.1C). Incarcatorul Sony se deconecta cand atingea un prag(protectie Delta... ceva cu scaderea tensiunii pe element, cred) iar curentul de incarcare era mult prea mare(400 mA fata de 250 mA cat aveam nevoie la acumulatorii de 2500).Hm... acum cu Maha am posibilitatea sa fac formatarea ca la carte. Mai pot incarca acumulatorii cum vrea muschiul meu(pot alege curentul de incarcare intre 200-2000 mA). Daca am nevoie de acumulatori intr-o ora... pun la 2A, daca nu, las peste noapte la 300 mA. incarcarea e pe fiecare element programabila... adik pot vedea care acumulator e mai beteag. Nu mai am nevoie nici de lanterna, pot descarca acumulatorii inainte de incarcare. Ca acumulatori ... de departe cei mai buni(m-au tinut 2 ani mergand ca-n prima zi) au fost Maha Powerex de 2700. Am mai avut Sanyo, GP, Duracell si Sony. Sanyo si Sony se tin bine dupa Maha. Ce trebuie sa ai grija... sa fie cat mai proaspat fabricati. Cu cat sunt mai vechi, chiar daca au stat intr-un raft, nefolositi, cu atat se descarca mai repede. La acumulatorii Maha, Sanyo si Sony poti vedea relativ usor data fabricatiei, e stantata pe imbinarea foliei de protectie de pe fiecare acumulator.Daca vrei sa te tina mai mult dupa incarcare... sa fie curentul cat mai mic de incarcare si descarcati bine(1V) inainte de incarcare. Maha descarca pana ce atinge 0.9V, intr-o lanterna poti sa-i uiti si sa scazi sub pragul de 1V... adik sa-i deteriorezi.Cand ii incarci rapid(curent mare) capacitatea la care sunt incarcati e undeva 85% din cea normala, cea atinsa la o incarcare 0.1C.Hm... chiar daca e destept incarcatorul Maha pe care-l folosesc, tot protejez acumulatorii la incarcare/descarcare punand un ventilator de PC de 8cm deasupra lor. Il alimentez la 5-12V in functie de temepratura din camera, nu e bine nici sa fie prea reci. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Pentru camera foto digitala, de departe cei mai buni acumulatori pe care i-am avut s-au dovedit hibrizii Sanyo Eneloop, am dat vreo 80 lei pe 4 acumulatori+incarcatorul dedicat, pot sa spun ca au niste performante uimitoare, pot fi lasati si un an neincarcati si sunt "ready", un acumulator "clasic"Ni-Mh ar fi fost complet gol.De tinut tin cam 200 poze din care 40-50 cu blitz, la o incarcare.Practic ii incarci odata la un an.Uniross au scos si ei "hibrizii" lor, posibil sa fie buni si ei, dar Sanyo Eneloop sunt "the one". Link spre comentariu
hugo Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Hm... am crezut si eu ca fac o afacere cand mi-am cumparat Eneloop. Insa in aparatu' meu foto Sony H1... se simtea ca sunt cam mititei(2000 mA). Nu e vorba ca faceam mai putine poze (maxim 150 fara blit fata de 300 cu blit folosind Maha 2700) ci faptul ca asteptam o vesnicie sa se incarce blitul era foarte enervant. Nu ma incanta faptul ca se descarca greu, prefer sa am curent din belsug chiar daca e inmagazinat pentru maxim 2 luni. Asa ca acumulatorii Eneloop au poposit in mouse si lanterna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum