Vizitator cip_pip1 Postat Iulie 13, 2005 Partajează Postat Iulie 13, 2005 salut,am un difuzor pe care a-si vrea sa-l folosesc la constructia unui subwoofersi mi-ar prinde bine niste sfaturi din partea cunoscatorilor de difuzoare, incinte acustice etc.pot sa va spun de acest difuzor doar ce scrie pe el:WW20250W8" WOOFERPRO WESTMAX MUSIC POWER 200WFREQUENCY RESPONSE 45-4500 Hz8 OHMSSENSITIVITY 92 DB(1W/M)NEAD MAGNETc-am atat scrie pe el......am citit pe site ca pt a construii o incinta trebuie sa se cunoasca neaparat parametri ts ai dif, ceea ce eu nu cunosc la acest dif.sper sa recunoasca cineva acest dif din informatiile pe care le-am dat si sa -mi spuna si mie c-am ce tip de incinta i s-ar potrivi.astept un raspuns ....va multumesc anticipat Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iulie 13, 2005 Partajează Postat Iulie 13, 2005 pune si o poza cu difuzorul - poate il recunoaste cineva si te poate ajuta :wink: Link spre comentariu
Vizitator cip_pip1 Postat Iulie 13, 2005 Partajează Postat Iulie 13, 2005 ok..o sa fac niste poze dif-ului oricum este negru complet cu membrana din cauciuc Link spre comentariu
VTP Postat August 13, 2005 Partajează Postat August 13, 2005 ok..o sa fac niste poze dif-ului oricum este negru complet cu membrana din cauciucchinezism de la Boss Trading, pe Maica Domnului, ca si "fantasticele" Boschmann, JBL albe,etc.vtp Link spre comentariu
kappa_ii Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 cele albe erau clarion ! iar difuzoru ala de 8 este prost ! dar la ce pret este s-ar putea sa merite !are 40 w rms Link spre comentariu
VTP Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 cele albe erau clarion ! iar difuzoru ala de 8 este prost ! dar la ce pret este s-ar putea sa merite !are 40 w rms1.- au avut o serie de "JBL" albe!!!2. - etichetele aveau inscriptionat Clarion!!!3. - daca are 40 W rms sau 4.000 W rms este mai bun in aplicatia in cauza?Din cate am constatat, majoritatea forumistilor are probleme legate de putere din mai multe cauze:- nu stiu sa utilizeze corect parametrii tehnici de care dispun (ai difuzoarelor), deci nu ii utilizeaza corect;- nu utilizeaza corect nici amplificatoarele pe care le au;- fara intelegerea unor fenomene fizice nu pot stapani efectele aparute in timpul utilizarii. Ca exemplu: 2 difuzoare cu acelasi diametru,8", de banda larga, unul cu impedanta de 8 ohmi, puterea de 800 w rms, SPL 82 dB/w/m, Qts = 0,65, Fs = 30 Hz si al II-lea: 8 ohmi, 40Wrms, SPL 104 dB/w/m, Qts = 0,28 si Fs = 55 Hz.Pe care l-ati alege pentru o incinta de casa? Si de care tip? ( inchisa, bass-reflex, TL, band-pass, etc.)? Link spre comentariu
VTP Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 cele albe erau clarion ! iar difuzoru ala de 8 este prost ! dar la ce pret este s-ar putea sa merite !are 40 w rms1.- au avut o serie de "JBL" albe!!!2. - etichetele aveau inscriptionat Clarion!!!3. - daca are 40 W rms sau 4.000 W rms este mai bun in aplicatia in cauza?Din cate am constatat, majoritatea forumistilor are probleme legate de putere din mai multe cauze:- nu stiu sa utilizeze corect parametrii tehnici de care dispun (ai difuzoarelor), deci nu ii utilizeaza corect;- nu utilizeaza corect nici amplificatoarele pe care le au;- fara intelegerea unor fenomene fizice nu pot stapani efectele aparute in timpul utilizarii. Ca exemplu: 2 difuzoare cu acelasi diametru,8", de banda larga, unul cu impedanta de 8 ohmi, puterea de 800 w rms, SPL 82 dB/w/m, Qts = 0,65, Fs = 30 Hz si al II-lea: 8 ohmi, 40Wrms, SPL 104 dB/w/m, Qts = 0,28 si Fs = 55 Hz.Pe care l-ati alege pentru o incinta de casa? Si de care tip? ( inchisa, bass-reflex, TL, band-pass, etc.)?sorry, semnez: vtp Link spre comentariu
Extrem Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 Ca exemplu: 2 difuzoare cu acelasi diametru,8", de banda larga, unul cu impedanta de 8 ohmi, puterea de 800 w rms, SPL 82 dB/w/m, Qts = 0,65, Fs = 30 Hz si al II-lea: 8 ohmi, 40Wrms, SPL 104 dB/w/m, Qts = 0,28 si Fs = 55 Hz. Pe care l-ati alege pentru o incinta de casa? Si de care tip? ( inchisa, bass-reflex, TL, band-pass, etc.)?Eu pt o incinta de casa as alege 40Wrms, SPL 104 dB/w/m, Qts = 0,28 si Fs = 55 Hz; incinta sa fie tip inchis sau bass reflex (recomandat inchis)Parerea mea e ca 40 W rms este mai mult ca suficient Link spre comentariu
kappa_ii Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 cele cu q mai mic de 0.5 sint din ce stiu eu recomandate pentru incinte bass reflex ! si orcum ar fi ce mai conteaza sa se auda bine !! Link spre comentariu
Sharky Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 PT subwoofer?Depinde ce Vas are primul....daca are Vas mic (la spl al banuiesc ca are)ar merge intr-o incinta inchisa cu q de 0.9..volumul e mic, raspunsul e cam modest..dar se compenseaza cu 800W (daca ai bani de amplif si diful e capabil de cursa mare)al doilea poate fi pus intr-o goarna...dar dimensiunile... :roll: ..asa ca probabil s-ar recurge la un BR. oricum la 104dB/1w-1m cei 40W ajung cu vf si indesat.Al doilez nu cred ca ar merge inchis...compresia e mare ca sa ai Q de .5-.7, iar altfel raspunsul tranzitoriu va fi varza.Banuiesc ca si cursa e redusa (dupa SPL mare) deci incinta inchisa o sa il omoare la basi.Nu merge pus intr-o incinta pe care o construiti dvs? Link spre comentariu
VTP Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 cele cu q mai mic de 0.5 sint din ce stiu eu recomandate pentru incinte bass reflex ! si orcum ar fi ce mai conteaza sa se auda bine !!Chiar nu a observat nimeni nimic la parametrii dati?E adevarat ca un Qts> 0,4 - 0,5 nu permite utilizarea traductorului in incinte de tip bass-reflex si nu are mare spor nici in alte tipuri de incinte deschise.Poate un traductor de 8" sa suporte 800W RMS? Fizic nu e putin cam mult?Presupunand ca are un randament exceptional de 5% adica 40W sunet si restul caldura ( 760W ), ce bobina ar avea? Ce diametru? Daca bobina are diametru mare, traductorul poate reproduce frecventele inalte? Doar e de banda larga!Un traductor reproduce bine doar daca e montat in incinta care ii trebuie, altfel nu sunt sanse. Si o alegere corecta presupune ce a zis V.I.Lenin!vtp Link spre comentariu
VTP Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 PT subwoofer?Depinde ce Vas are primul....daca are Vas mic (la spl al banuiesc ca are)ar merge intr-o incinta inchisa cu q de 0.9..volumul e mic, raspunsul e cam modest..dar se compenseaza cu 800W (daca ai bani de amplif si diful e capabil de cursa mare)al doilea poate fi pus intr-o goarna...dar dimensiunile... :roll: ..asa ca probabil s-ar recurge la un BR. oricum la 104dB/1w-1m cei 40W ajung cu vf si indesat.Al doilez nu cred ca ar merge inchis...compresia e mare ca sa ai Q de .5-.7, iar altfel raspunsul tranzitoriu va fi varza.Banuiesc ca si cursa e redusa (dupa SPL mare) deci incinta inchisa o sa il omoare la basi.Care e legatura matematica intre Vas si SPL?Al doilea ar merge in vtp, daca ar exista!Ramanem la ce a spus Lenin!vtpNu merge pus intr-o incinta pe care o construiti dvs?Vorba personajului:"pe ce te bazezi?"Tot ce spui e bulversant, poate ca si ai dreptate daca legile fizicii s-ar modifica pentru a te sustine!! Link spre comentariu
Sharky Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 Totusi datele pe care le dai se presupun a fi corecte...Si nu cumva era vorba de un subwoofer?..am ajuns la banda larga..ma rog...poate am invatat prea mult azi si nu mai inteleg eu .. :shock: Ultima era doar o intrebare. ca nu stiu nimic despre acel tip de incinta. Link spre comentariu
VTP Postat August 17, 2005 Partajează Postat August 17, 2005 Totusi datele pe care le dai se presupun a fi corecte...Si nu cumva era vorba de un subwoofer?..am ajuns la banda larga..ma rog...poate am invatat prea mult azi si nu mai inteleg eu .. :shock: Ultima era doar o intrebare. ca nu stiu nimic despre acel tip de incinta.Crede-ma, daca nu esti sigur! Primo, retrage-te dintr-un spatiu asa de mare intr-o nenorocita biblioteca si incearca sa studiezi fenomenele fizice din acustica si tot ce tine de constructia si utilizarea unui traductor acustic!Spiritualitatea e dublata de inteligenta si cunoastere. Fara, nu se numeste spiritualitate. In plus, cand nu ai baze solide in cunoastere si mai dai si sfaturi, le faci un deserviciu celor care apeleaza la tine, indreptandu-i pe cai complet gresite. Si inca un lucru, calculatorul este o scula la fel de periculoasa ca un ciocan cu care-ti zdrobesti degetele daca il utilizezi prost! Lenin a spus: "Invatati, invatati, invatati!" O fi propaganda comunista!vtp Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum