Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Display DVD-payer (pot face ceva cu el?)!!

Cilibiu

Postări Recomandate

Am un dvd-player ca sa ars CI-ul driver pentru motor-cd, acum vreau sa folosesc display-ul la altceva, de exemplu cand apas pe un buton sa scrie LOAD sau cand apas pe altul sa arete altceva, sau cand apas pe un buton sa inceapa sa 00:00:00-00:00:01-00:00:02........23:40:12..... etc!Stiu ca trebuie sa folosesc microcontroler, nu stiu cum se programeaza si daca este posibil ce vreau, vreau un tutorial cum se programeaza, iar daca pot face asta cam ce mocrocontroler sa folosesc si ce schema, vreau sa folosesc in jur de 12 butoane push! si pentru fiecare cate un afisaj!Poze mai jos cu displayul care il am!P.S sper ca am postat unde trebuie!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

8

• nickrvl

6

• bogdan_

1

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

Am un dvd-player ca sa ars CI-ul driver pentru motor-cd, acum vreau sa folosesc display-ul la altceva, de exemplu cand apas pe un buton sa scrie LOAD sau cand apas pe altul sa arete altceva, sau cand apas pe un buton sa inceapa sa 00:00:00-00:00:01-00:00:02........23:40:12..... etc!Stiu ca trebuie sa folosesc microcontroler, nu stiu cum se programeaza si daca este posibil ce vreau, vreau un tutorial cum se programeaza, iar daca pot face asta cam ce mocrocontroler sa folosesc si ce schema, vreau sa folosesc in jur de 12 butoane push! si pentru fiecare cate un afisaj!Poze mai jos cu displayul care il am!P.S sper ca am postat unde trebuie!

Nu prea poti sa folosesti respectivul montaj separat pentru ca tot ansamblul(DVD-ul) lucreaza ca un intreg asa ca poti folosi doar afisajul, vad ca ai si un senzor IR eventual il poti folosi si pe acela si sa-l adaptezi la un alt microcontroler. Mai ai si sursa de alimentare care e in comutatie si destul de mica, adica e numai buna de folosit la un proiect... La capitolul microcontrolere vezi ca pe acest site sint discutii pe aceasta tema unde poti invata despre ele, cu ce le programezi, cum le programezi etc...
Link spre comentariu

Stiu ca este sectiune de microcontrolere, am intrat aseara si mam documentat putin, dar nu as vrea sa invat si dupaia sa nu pot adapta un atmel la CI din spatele displayului, asta e problema, pot lega acel display la un atemel sal fac sa afiseze ce vreau? acea chesti cu 00:00:00 a fost doar un exemplu, eu doar vreau sa imi afiseze, "VOL" "BASS" "BAL" "LOAD" si mai sint cateva care se pot afisa pe acest ecran, vreau sa stiu daca pot adapta acest display la un atemel!Oricum pana acum am inteles ca nu se prea poate sau am inteles gresit?, despre sursa stiu iar acel IR nu am ce face cu el deoarece am alt montaj care cere un altfel de IR!

Link spre comentariu

Stiu ca este sectiune de microcontrolere, am intrat aseara si mam documentat putin, dar nu as vrea sa invat si dupaia sa nu pot adapta un atmel la CI din spatele displayului, asta e problema, pot lega acel display la un atemel sal fac sa afiseze ce vreau? acea chesti cu 00:00:00 a fost doar un exemplu, eu doar vreau sa imi afiseze, "VOL" "BASS" "BAL" "LOAD" si mai sint cateva care se pot afisa pe acest ecran, vreau sa stiu daca pot adapta acest display la un atemel!Oricum pana acum am inteles ca nu se prea poate sau am inteles gresit?, despre sursa stiu iar acel IR nu am ce face cu el deoarece am alt montaj care cere un altfel de IR!

Afisajul mai mult ca sigur il poti folosi, dar numai afisajul, fara acel CI de pe spate, in locul la acel CI tu trebuie sa pui Atmel-ul sau Pic-ul depinde cu ce vrei sa lucrezi, eu lucrez cu Atmel. Probabil sau mai mult ca sigur o sa faci alt cablaj pe care o sa pui MC-ul si afisajul, asta in care nu mai vrei si altceva. Acel afisaj este unul cu leduri, nu? Cel putin asa se vede de aici, asta inseamna ca in primul rind trebuie sa aflii pinii, banuiesc ca stii ce e un afisaj cu leduri si cum functioneaza, altfel mai discutam.Am si eu un DVD decedat si la care urmeaza sa-i folosesc carcasa pentru un amplificator audio, cind i-o veni rindul, deocamdata sta de vre-un an.
Link spre comentariu

Pe mine ce ma intereseaza este afisorul-LED, nu are pini la fel ca cele alfanumerice, au prin combinatie de pini, deci sunt multe de afisat dar nu are mai mult de 8-10 pini afisorul, daca se poate asa ceva este foarte bine, nu ma intereseaza CI-ul de langa display! Doar daca pot folosi displayul nu cuntoaza daca cu sau fara acel CI!Ce zici ma poti ajuta?Daca vrei sa ma ajuti si mai mult te rog baga id meu de mes geo_luci08 daca nu vb pe acest topic!Daca vrei dau mai detaliat cati pini are displayul!

Link spre comentariu

Pe mine ce ma intereseaza este afisorul-LED, nu are pini la fel ca cele alfanumerice, au prin combinatie de pini, deci sunt multe de afisat dar nu are mai mult de 8-10 pini afisorul, daca se poate asa ceva este foarte bine, nu ma intereseaza CI-ul de langa display! Doar daca pot folosi displayul nu cuntoaza daca cu sau fara acel CI!Ce zici ma poti ajuta?Daca vrei sa ma ajuti si mai mult te rog baga id meu de mes geo_luci08 daca nu vb pe acest topic!Daca vrei dau mai detaliat cati pini are displayul!

Nu stiu precis dispunerea pinilor, probabil ca e unul facut pe comanda pentru cea ce facea el. Nu mi-ai zis daca sti ce e un afisaj cu leduri, unde un pin e comun iar ceilalti duc la cite un segment. Una peste alta cu un aparat de masura dat pe dioda cauta pinii, trebuie sa conduca ca o dioda intr-un sens si cu un pic de noroc o sa lumineze slab un segment. Urgenta asta ar fi, indentificarea pinilor, incearca cum ti-am zis. Ma astept sa fie un pin comun.
Link spre comentariu

Eu vad 15 pini la afisajul ala. Ceea ce ar putea inseamna ca ai 7segmenti + doua puncte = 8 segmenti, deci 8 pini, pentru de exemplu anod, iar apoi ai cate un catod pentru fiecare digit, deci 5, plus inca 14 symboluri care ar putea fi impartite pe 2 digiti. Deci iti ies 8 anozi si 7 catozi, sau viceversa(depinde cum e afisajul). Ca sa afli cum sunt conexiunile e treaba de 10 minute cu un multimetru. Sa te joci cu el e apoi destul de simplu.Apoi ca sa il controlezi alegi microcontrollerul care il vrei, faci o mica placa de dezvoltare si pleci de la circuite/soft pentru comandat displayuri pe 7 segmente. E netul plin, dar sigur faci tu efortul de a gasi.LE: poate ar fi bine sa continuam discutia total aici nu pe privat, asa vor mai invata si altii cate ceva si nu este nimeni nevoit sa explice acelas lucru de mai multe ori, de asta e forum, nu?

Link spre comentariu

Da sunt de acord sa vb pe acest forum, acum problema mea este ca nu am programat niciodata un ATMEL care din scheme si soft mi sa parut simplu, cea ce nu stiu eu este comenzile, dar sa fac montajul sal bag la calculator nu poate fi asa greu, am mai intrat cu programe prin paralel si serial in switch-urri si modemuri, chiar cu un display de nokia 3310 lam conectat la paralel si am folosit programul LCD hype, am mai folosit si hyper terminal pentru switch, acum daca comenzile sunt pe aproape cea ce nu cred!O sa ma apuc sa vad ce rezolv cu displayul , dar sigur nu este ca unul normal !

Link spre comentariu

Lam probat, si sunt asa, primele 7 picioruse sunt "-" iar urmatoarele 8 picioruse sunt "+", deci primul piciorus de - cu 8,9,10,11,12,13,14,15 reprezinta cate un led-liniuta din fiecare segment, si asa mai departe, iar celelalte semne de pe dysplay sunt de ex din stanga sunt primele picioruse "+" adik 8,9, iar la celalalt capat dreapta sunt ultimele 13,14,15, deci ceva de genu!Acum ce facem mai departe?

Link spre comentariu

Lam probat, si sunt asa, primele 7 picioruse sunt "-" iar urmatoarele 8 picioruse sunt "+", deci primul piciorus de - cu 8,9,10,11,12,13,14,15 reprezinta cate un led-liniuta din fiecare segment, si asa mai departe, iar celelalte semne de pe dysplay sunt de ex din stanga sunt primele picioruse "+" adik 8,9, iar la celalalt capat dreapta sunt ultimele 13,14,15, deci ceva de genu!Acum ce facem mai departe?

Uite aici, http://avrprojects.info/avr-projects/digital-voltmeter/ , sa-ti faci o idee de cum se leaga un afisaj led la un Mc, cam asa trebuie sa legi si tu afisajul tau.Daca ajungi la programat Mc o sa primesti ajutor, de la mine sau altcineva, insa fiecare e la un anume nivel cea ce inseamna programatoare diferite, limbaje de programare diferite, in functie de fiecare, eu te pot ajuta cu BascomAvr si programator la nivel de incepator.Daca ai Proteu se poate simula in el montajul de mai sus, daca vrei i-ti trimit fisierul in Proteus.
Link spre comentariu

Pai nu este deloc greu, doar ca eu am mai multe "-"-uri sa le zic asa!Dar acum problema sta in felul urmator>>>>> nu stiu comenzile ce trebuie sa le bag in ATEMEL, ca no>>. nam programat niciodata!Deci prima oara ce fac? fac PCB-ul cu montajul? si dupaia programez CI-ul?Dar cum ramane cu butoanele ce afiseaza aceasta comanda afisoare? adik apas un buton si pe ecran sa imi apara LOAD? :nas: Displayul am inteles cum se leaga! dar butoanele? sau eventuala tastatua? in loc de butoane ca sa fie cu combinati?

Link spre comentariu

Pai nu este deloc greu, doar ca eu am mai multe "-"-uri sa le zic asa!Dar acum problema sta in felul urmator>>>>> nu stiu comenzile ce trebuie sa le bag in ATEMEL, ca no>>. nam programat niciodata!Deci prima oara ce fac? fac PCB-ul cu montajul? si dupaia programez CI-ul?Dar cum ramane cu butoanele ce afiseaza aceasta comanda afisoare? adik apas un buton si pe ecran sa imi apara LOAD? :nas: Displayul am inteles cum se leaga! dar butoanele? sau eventuala tastatua? in loc de butoane ca sa fie cu combinati?

Deci, cind apesi un buton vrei sa-ti apara pe ecran LOAD? doar atit?PCB-ul il faci in functie de ce vrei sa faca montajul, daca vrei doar LOAD si un buton atunci montajul va cuprinde: buton, Mc (Attiny 2313, Atmeg8,etc, ce vrei tu) 7 rezistente, o mufa/conector cu 5 pini pentru programare Mc.Daca aveai Proteus puteai sa faci simulari fara sa faci PCB, insa banuiesc ca nu ai pentru ca nu mi-ai raspuns la intrebare...O sa ai nevoie de programator, daca ai port paralel la calculator atunci pentru inceput i-ti recomand urmatoarele programatoare deosebit de simple:[attachment=1]Clipboard01micsorat.jpg[/attachment]Acest programator merge satisfacator. In exemplu programatorul e format din acele rezistente si arata cum e legat la un Mc. L-am avut facut si a mers pina mi-a facut o figura urita, atunci l-am schimbat.[attachment=0]Programator2.jpg[/attachment]Acest programator il am acum si merge bine.In afara de acestea o sa ai nevoie de un limbaj de programare, eu folosesc BascomAvr.Fa-ti toate astea si mai vorbim.
Link spre comentariu

Nu este vorba numa de un singur buton push, am asa, VOL, VOL-,BASS,BASS-,TREE,TREE-,LOAD,ON,OFF, cred ca atatea, cam 9-10 , Nu am nici un program pentru simulari, aici ce miati recomanda, adik programul exact pentru cea ce imi trebuie si ce program de programare este bun, dar as vrea sa fie free nu sa ii trebuiasca licenta!Ce ATEMEL sa iau? adik seria lui exacta ca sa stiu sa dau comanda!Am inteles ca a doua poza este mai buna ca prima, daca e asa trebuie sa mai cumpar si acel CI!Cum am zis sunt incepator!Deci de unde plec prima oara?

Link spre comentariu

Nu este vorba numa de un singur buton push, am asa, VOL, VOL-,BASS,BASS-,TREE,TREE-,LOAD,ON,OFF, cred ca atatea, cam 9-10 , Nu am nici un program pentru simulari, aici ce miati recomanda, adik programul exact pentru cea ce imi trebuie si ce program de programare este bun, dar as vrea sa fie free nu sa ii trebuiasca licenta!Ce ATEMEL sa iau? adik seria lui exacta ca sa stiu sa dau comanda!Am inteles ca a doua poza este mai buna ca prima, daca e asa trebuie sa mai cumpar si acel CI!Cum am zis sunt incepator!Deci de unde plec prima oara?

Treaba e mult mai complicata, respectivele comenzi BASS, VOLUM etc trebuie sa le si execute nu numai sa le afiseze pe ecran asa ca incepe de la "0" pentru ca tot montajul/programul nu o sa ti-l faca nimeni moca. Mai intii familiarizeaza-te cu Mc-urile asta inseamna programe scurte/mici cu montaje simple (un led clipocind) pina prinzi idea, dupa acea vine de la sine. Nu te apuca sa faci cablajul pentru proiectul tau, incepe pe bucati. Haide ca vorbim multe si nu facem nimic, comanda Attiny2313(in capsula normala, nu SMD) 2 buc, unul de teste si altul de bun, doua socluri DIL20, integratul acela 74LS244, mufaLPT sau poate ai tu una recuperata si-ti mai recomand si conectori de tipul NS25-G5(de la TME) Tata/Mama si pini de contact, sint separate. Eu mufa LPT folosesc una pentru PCB adica fara cablu dupa ea la care am adaptat un cablaj cu montajul programatorului de la care am plecat cu fire catre mufa de programare. In afara de astea ce-ti mai trebuie tie, butoane etc, i-ti faci o lista. banuiesc ca rezistente condensatori mai ai si tu. Uitasem, sa ti cont ca la programator si la montajul de proba i-ti trebuie si o sursa de 5V. Bascomul il descarci de aici: http://www.mcselec.com/index.php?option ... &Itemid=54, e limitat la 4Kb dar e mai mult decit i-ti trebuie tie, descarci BASCOM-AVR Demo.Da-mi o adresa de email pentru restul.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări