Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orga de Lumini cu LM224 [LM324]

GeoMar

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...

Revin si eu cu orga mea de luminicara nu vrea sa mearga.Am facut proba cu un ber la 24v dar nimic, am schimbat si operationalele, am refacut si cablajul( pe primul l-am sticat) si tot nimic. Mapoate ajuta cineva???

Posted Image

Link spre comentariu

Revin cu un update, functioneaza orga, mai putin canalul de medii unde merge doar ledul martor becul nu.

Pai daca merge LED-ul "martor", verifica MOC-ul & Triacul & becul.Sa nu ai ceva trasee intrerupte, piese defecte, scurturi intre traseele de joasa tensiune, daca era pe 220v se lasa cu ceva fum.Atentie la zona de 220v, este foarte periculos.
Link spre comentariu

Sau ca sa nu te mai chinui cu dezlipit-lipit.Intrerupe traseul vine la MOC si il comanda, de la un canal functional, apoi intrerupi acelasi traseu de la canalul nefunctional. Pui apoi un strap de la canalul nefunctional la comanda MOC-ului de la un canal functional si te convingi daca ete MOC-ul + triacul.Asa cum am mai scris, verifica traseele, sa nu fie intrerupte/scurt, tu poti rezolva ca ai montajul in fata, nu noi.Noi doar dam cu presupusul si incercam sa te ajutam.

Link spre comentariu

Functioneaza orga, merg toate canalele, nu-mi mergea canalul de medii , dar s-a rezolvat prin inlocuirea triacului.Acum imi mai trebuie becurile colorate, si proba la 220v :da .

Link spre comentariu

...imi mai trebuie becurile colorate...

Daca nu gasesti de cumparat, poti vopsi becuri normale folosind pasta scoasa dintr-o mina de pix.Pentru becuri de putere mare, nu tine. Peste 100 W, se cam arde pasta.
Link spre comentariu

Putin Off topic: acum 20 de ani cand am facut o orga de lumini, am folosit cutii de ness cu plexiglax colorat in locul capacului de la cutie. Pentru fiecare bec am utilizat 2 cutii prinse "capac in fund" pentru a mari suprafata de racire. Becul (fasungul) a fost fixat prin fundul primei cutii.

Link spre comentariu

...imi mai trebuie becurile colorate...

Daca nu gasesti de cumparat, poti vopsi becuri normale folosind pasta scoasa dintr-o mina de pix.Pentru becuri de putere mare, nu tine. Peste 100 W, se cam arde pasta.
Asta o faceam pe vremea lui Ceasca cand nu gaseai becuri colorate decat daca aveai pe "cineva" la fabrica de la Fieni.Ce naiba, se gasesc acum becuri colorate pe toate drumurile!!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări