Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orga de Lumini cu LM224 [LM324]

GeoMar

Postări Recomandate

Scuzati de dublu post. In Almanah Tehnium 1985 parca, este un articol interesant: "Cum calculam o orga de lumini ?" Cand ajung acasa ma uit sa vad exact in ce almanah este si la ce pagina.

Link spre comentariu

GeoMar, te rog frumos sa anunti cand ai finalizat orga (referitor la calculul filtrelor si daca este necesr sa modifici cablajul ).In viitorul apropiat te solicit sa-mi faci si mie cablajul , desi eu vreau ca si componentele pentru partea de alimentare 12V sa fie pe acelasi cablaj, iar la potentiometri sa fie gauri normale, nu pentru semireglabili. Multumesc si felicitari !

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

E cineva pe aici care stie formula pentru LM324? :d

Nu exista o formula pentru un AO in parte. AICI Niqro a prezentat un articol din Tehnium despre calculul filtrelor cu AO.
Link spre comentariu

GeoMar, te rog frumos sa anunti cand ai finalizat orga (referitor la calculul filtrelor si daca este necesr sa modifici cablajul ).In viitorul apropiat te solicit sa-mi faci si mie cablajul , desi eu vreau ca si componentele pentru partea de alimentare 12V sa fie pe acelasi cablaj, iar la potentiometri sa fie gauri normale, nu pentru semireglabili. Multumesc si felicitari !

Nu am mai "bibilit" la filtre, am montat orga in cutie si functioneaza cu brio. :rade: Nu trebuie modificat cablajul pentru modificarea frecventelor la filtre, trebuie doar schimbate piesele [rez si con] pentru frecventa dorita.Referitor la pret, ai PM. :da
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Salut GeoMarMai poti posta,te rog,pozele cu orga ta si schema ei?Eventual si un filmulet cu ea in actiune,daca aiEu am realizat-o p-asta http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=208&t=57787 ,dar nu sunt in totalitate multumit de eaMultumesc!

Salut.Cand ajung acasa de la servici, am sa caut pozele, schema, pdf-ul cablajului, parca am si un mic clip si incerc sa le re-postez.La schema folosita de mine, mai trebuie putin umblat la frecventa filtrelor, pentru o separatie cat mai buna a canalelor. Asa cum este acum, parca mai amesteca putin mediile cu basul. :nas: Trebuie o frecventa mai mica filtrului de bas, sau mai mare la filtrul de medii.
Link spre comentariu

Multumesc!Desi filtrele sunt mai apropiate de schemele din carti,restul schemei ma depaseste (mai exact cum de nu foloseste masa virtuala sau reglajul care se face pe referinta fiecarui canal) :rade:

Link spre comentariu

Schema e simplă, Doctore. Din potenţiometre nu faci altceva decît să modifici valoarea de trigger pentru fiecare set de frecvenţe. Ultimele AO sînt pe post de comparator.Apropo, nu se ard ledurile de pe ieşiri? Văd două leduri în serie alimentate la 12V.

Link spre comentariu

...Apropo, nu se ard ledurile de pe ieşiri? Văd două leduri în serie alimentate la 12V.

Acum am remarcat, pe schema postata NU este rezistenta de 680 ohmi serie cu ledurile.Pe cablaj este montata/desenata, se vede si in silkscreen.Am sa redesenez schema din nou, probabil schema postata este mai "veche" fara unele modificari survenite ulterior. Scuze. :jytuiyu
Link spre comentariu

Oricum nu se ard ledurile,ca operationalul limiteaza curentul spre masa la <20mA.Ca etaje,stiu cum functioneaza...dar nu inteleg de ce operationalul de pe intare are reactia pe + (e desenat pe dos cumva?) si nu inteleg ce se intampla cand,de ex,un canal are triggerul la minim si altul la maxim,problema fiind ca toate filtrele primesc aceelasi semnal audio,eventual la un nivel prea mare,si lasa sa treaca mai mult si frecvente destul de indepartate.Eu as fi pus potentiometrele pe carea de semnmal...dar in cazul asta la cat sa las referinta fixa?

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări