Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orga de Lumini cu LM224 [LM324]

GeoMar

Postări Recomandate

Vizitator mateiuli

Aproape am facut lista de piese. - Rezistorii de 470Ohm si 680Ohm de cati watt sunt?- Condensatorul ala mare e de 1000uF/250v? La ce e folosit?- Apropo, @geomar, tu cu ce burghiu ai dat gaurile? 0.8mm respectiv 1mm?- Siguranta fuzibila 'principala' (cea de la alimentarea cu 220) este de 15A? Dar cele pentru becuri de cati amperi sunt?Cele doua sageti rosii din poza de mai jos arata spre niste 'sarme'. Alea trebuie puse pe partea superioara, nu? Nu s-a putut face legatura pe partea inferioara si le-ai trecut pe partea superioara, nu? La fel si la cele notate cu "J".

Link spre comentariu

Aproape am facut lista de piese. - Rezistorii de 470Ohm si 680Ohm de cati watt sunt?- Condensatorul ala mare e de 1000uF/250v? La ce e folosit?- Apropo, @geomar, tu cu ce burghiu ai dat gaurile? 0.8mm respectiv 1mm?- Siguranta fuzibila 'principala' (cea de la alimentarea cu 220) este de 15A? Dar cele pentru becuri de cati amperi sunt?Cele doua sageti rosii din poza de mai jos arata spre niste 'sarme'. Alea trebuie puse pe partea superioara, nu? Nu s-a putut face legatura pe partea inferioara si le-ai trecut pe partea superioara, nu? La fel si la cele notate cu "J".

- Toate rezistentele sunt de 0,25W- Condensatorul de 1000uF/25v filtreaza tensiunea dupa stabilizatorul 7812, poti pune si 470uF/25v.- Gaurile cu 0,8-1mm, la intrare alimentare cu 1,5mm.- Siguranta trebuie sa fie in functie de ce becuri folosesti [cate becuri folosesti pe canal si de cati wati, oricum sa nu depaseasca putere triacelor].- Recomandat o siguranta separata pentru traf [o alegi in functie de traf].- Unde sunt sagetile puse de tine [si cele cu J], sunt simple strapuri din sarma [preferabil izolate]. Nu s-a putut face legatura pe partea cu trasee.Spor la mesterit si ... asteptam sa vedem rezultatele :da .
Link spre comentariu
Vizitator mateiuli

Am sa va tin la curent cu ce se mai intampla. :)Momentan ma chinui cu imprimarea cablajului. Mi se imprastie. Cred ca e si din cauza ca i-am dat imprimantei sa lase mai mult toner.Piesele le-am gasit pe toate, mai putin optocuplorii, dar cel de la magazin a zis ca o sa aduca.

Link spre comentariu

Momentan ma chinui cu imprimarea cablajului. Mi se imprastie. Cred ca e si din cauza ca i-am dat imprimantei sa lase mai mult toner.

Sau din cauză că insiști prea mult cu fierul de călcat? Și eu pățeam așa; e bină să lași fieru' să se încingă la maxim, apoi începi și calci uniform foaia - mai mult de 2-3 minute nu ar trebui să dureze la un cablaj de dimensiunea asta.Sau poate fi și de la hărtie, dar mă gândesc că folosesști ceva testa anterior - de exemplu, eu n-am reușit niciodată să fac cablaje cu hârtie foto pt. că tot timpu nimeresc d-aia cu gelatină pe ea (sau ce o fi stratul ăla lucios) și iasă o... mare țigănie. :ras:
Link spre comentariu
Vizitator mateiuli

Folosesc o hartie de autocolant cu care am mai facut si ieseau super. E prima oara cand mi se intampla. Eu tin fieru de calcat cam 6 minute. Cred ca si asta e cauza. :) Multam pentru pont.

Link spre comentariu
Vizitator mateiuli

Chiar as vrea sa pun poze, dar aparatul foto nu mai merge deloc. :(Pe ecran se vede ok, dar cand fac poza, poza iese alb-roz cu dungi multe. Am sa mai incerc.

Link spre comentariu
Vizitator mateiuli

Gata, am terminat-o. Mai trebuie montata in carcasa (una de sursa de calculator). Acum e cu toate firele intinse pe masa.

Am mai vorbit si ieri seara cu GeoMar pe privat, pentru ca orga imi facea niste figuri (fiecare potentiometru controla toate becurile). Mi-a spus sa mai verific pe acolo, la diode etc. Asta am facut. Probabil se atingeau ceva lipituri.

Cred ca mi s-a prajit un triac(de pe pauza), de ce nu stiu. Consider ca e ars pentru ca nu se aprinde becu de pauza, iar ledu da si nu reactioneaza la verificare ca celelalte.

Acum, cand scriu aceste randuri, lumina becurilor imi bate in ochi.

Voi reveni cu niste poze si cu un filmulet( filmulet cand o sa fie gata ).

GeoMar, ai facut o treaba foarte buna. :) Bravo!

Later edit:

Firele de la becuri sunt fixate deocamdata in mufe cu bete de chibrit. :ras:

Poze:

Poza 1

Poza 2

Poza 3

Poza 4

Poza 5

Poza 6

Poza 7

Poza 8

Poza 9

Poza 10

Poza 11

Link spre comentariu
Vizitator mateiuli

Urmeaza sa o bag in carcasa. Sper sa aibe loc cu toate firele alea. Mufele alea din spate de la becuri le-am desfacut de pe la surse stricate. Cum se numesc? :jytuiyu Ca sa stiu ce intreb la magazin. :rade:

Link spre comentariu
Vizitator mateiuli

Am montat-o in carcasa. Am sa revin cu poze si un filmulet cand se face seara. :da @GeoMar, ai aflat cum s-au calculat valorile de taiere a frecventei la aceasta orga? As vrea ca filtru trece-jos sa taie mai jos. Am senzatia ca baga si putine medii. Bafta :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări