Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orga de Lumini cu LM224 [LM324]

GeoMar

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...

buna ziua. imi cer scuze daca deranjez dar as vrea sa mai punetzi o data schema si cablajul acestei orgi de lumini daca se poate pentru ca toate atasamentele s-au sters si nu mai am acces la nimic :jytuiyu cu stima gabi..va multumesc

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Felicitari pt. realizare, dar cum sunt un carcotas notoriu , nu pot sa nu fac si unele observatii.Asta pt ca de vreo 30 de ani tot construiesc din astea pt cunoscuti si prieteni.Din cate am vazut eu in filmuletul postat, filtrele active nu prea isi fac treaba cum trebuie.Despre culorile becurilor in functie de frcvente, cred ca toata lumea cunoaste ca pt. joase se foloseste rosu, medii-verde si inalte-albastru.Daca construiti o cutie si in spatele unui geam mat puneti mai multe becuri de wataj mic pt fiecare culoare,asezate intercalat, veti avea o feerie de culori, asta depinzand bineinteles de melodie.Este principiul pixelilor de la televizor care prin combinatie si intensitate acopera toata gama de culori.Eu personal, din toate schemele incercate ( si sunt f.f multe) mi-a ramas la inima cea facuta de I.P.R.S care desi e simpla, satisface pe deplin orice dorinta.Un articol aprofundat despre aceasta gasiti pe saitul d-lui Nicu Florica .Acolo e prezentata in detaliu si cu imbunatatiri. Incercati-o si va asigur ca nu veti regreta.

Parerea mea !

Pentru rezultate f.bune, folositi becuri de puteri mai mici (15-25 W) puse in paralel.Veti fi surprinsi de rezultat.

P.S. GeoMar, sper sa nu te superi pe mine.Apreciez in cel mai inalt grad aportul tau exceptional la dezvoltarea acestui forum.Este doar o parere personala la acest proiect.

http://www.niqro.3x.ro/miniorga_lumini_ ... a_IPRS.htm

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am inceput si eu lucrul la aceasta orga de lumini:

post-176768-0-57967900-1399178842_thumb.jpg post-176768-0-52316800-1399178854_thumb.jpg post-176768-0-83073300-1399178885_thumb.jpg

Intre timp am facut probele si functioneaza perfect.

Montajul va fi pus intr-o carcasa de receiver satelit cumparata din targul de vechituri.

As putea pune la intrare un microfon de casetofon cu preamplificator in el?As scapa de un cablu in plus :scarpin

Cu stima,

Florin.

Link spre comentariu
  • 8 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări