Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orga de Lumini cu LM224 [LM324]

GeoMar

Postări Recomandate

Am realizat aceasta orga de lumini avand la baza schema postata de @csongore pe acest forum. Schema initiala a suferit diferite modificari, i-am adaugat un canal de pauza, LED-uri montate ca "martori" pe cele 4 canale si partea de comanda a triacelor este facuta cu optotriace. :da

Am sa postez si schema modificata de mine dupa ce o desenez intr-un program.

Momentan atasez ceva poze realizate pe parcursul avansarii proiectului. Urmeaza cea mai dificila parte dintr-un proiect, realizarea unei carcase [cutie] pe masura :aplauze

Link spre comentariu

Despre orga, pot spune ca merge super. In faza de teste, am testat-o cu becuri de 24v/100w si de aceea a fost nevoie sa atasez radiator triacelor.

24v/100w inseamna totusi un curent de 4A, se incalzeste usor radiatorul.

Am postat aici la "Proiectul meu", poate mai sunt si altii care doresc sa realizeze aceasta schema de Orga de Lumini.

Numai bine si ...spor la mesterit :da :aplauze

Link spre comentariu

Pana aici ai nota 10! La carcasa ai 4 :rade:

Mersi pentru 10 acordat. :aplauze

Sper ca si la carcasa sa am tot 10. :rade:

Am sa ma apuc sa o confectionez :freaza: si dupa terminare am sa postez si poze, pentru calificative. :nebun:

Link spre comentariu

Destul de bine, bravo.

Posteaza schema corecta pe care ai folosit-o si cablajul, sa fie totul in regula.

Cablajul este postat [fotoprint din Sprint Layout], am sa-l postez si format PDF, odata cu schema redesenata. :da

Schema, mai am putin ca sa o termin de desenat in Express Sch, dat nu gasesc MOC-ul in lista componentelor. :nas:

Am sa pun in loc un 4N25 in schema. Se pare ca nici triac nu gasesc in libraria Expres, :jytuiyu

Link spre comentariu

Postez schema elecrica modificata [asa cum am realizat-o eu], cablajul si silkscreenul, toate in format PDF [dar arhivat, pentru o marime mai mica a fisierului].

Spor la mesterit. :da

[attachment=1]Cablaj orga cu LM 324 + 1 canal de pauza.jpg[/attachment]

[attachment=0]Schema Electrica + Cablaj + Silkscreen Orga cu LM324.rar[/attachment]

Link spre comentariu

Salutare si felicitari pentru executia cablajului. :aplauze Arata bine... eu a trebiuit sa refac cablajul la sursa ca a iesit mic... :jytuiyu era setata imprimanta pe 95%Am la munca una color si sper sa fac inscriptionarea pieselor pe alta culoare decat negru... :da Numai bine si spor la mesterit.... astept carapacea sa vedem cum ieseCe soft folosesti pentru desenarea cablajelor?

Link spre comentariu

Ce soft folosesti pentru desenarea cablajelor?

Folosesc Sprint Layout 5 :da .

M-am "obisnuit" cu el.

La "carapace" am ceva de munca, vreau sa iasa cat mai mica si ... estetica.

Deocamdata sa-mi strang ce trebuie, tabla AL, mufe pentru conectarea lampilor, suporti sigurante, etc .... si multa pofta de munca [si timp liber].

:rade:

L.E.

Am o carcasa confectionata de mine de Lung=26cm, lat=15cm, inalt=10cm, dar e prea mare pentru orga si ... vreau sa fac o sursa serioasa in ea, cu mai multe tens de iesire, fixe, reglabile. :da

Atasez poze cu ea [arata urat, nu este vopsita]:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cam asa incepe sa arate "carapacea" pentru orga de lumini, inca este in lucru :da

Corpul carcasei este din ebonita [ca la pistolul de lipit romanesc], iar capacele fata/spate facute din tabla de aluminiu de 1,5 mm.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări