Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kit amplificator "2x500"w de la mivarom

Postări Recomandate

M-am jucat si eu cu simularile si le-am comparat cu masuratorile reale de laborator. Sunt orientative dar cu oarece aproximatie. Multe chestii din simulari sunt total rupte de realitate. Dar uneori aproximeaza surprinzator de exact. Concluzia ar fi ca nu sunt niste rezultate pe care sa te poti baza. Sunt mai mult o joaca de copii sau o jucarie studenteasca cu prea putine legaturi cu realitatea concreta. La unele simulari am avut chiar rezultate catastrofale si ilogice. Exemplu un amplificator cu mos-uri consuma 137 amperi desi scurtcircuitasem superdioda si pe osciloscop nu era nimic, deci nici vorba de vreo oscilatie. Eu de mult am renuntat si ma bazez pe masuratori adevarate de laborator cu instrumente reale.

Link spre comentariu

mosu ½ :ras: Din ce am facut eu pana acum....aproximarea e in marja de 10%...nu e jucarie...stima pentru @indy666Toti ati asteptat simularile lui!pana la urma ce concluzii am tras eu:kit-ul m.i.v.a.r.o.m scoate 100W/1% fara probleme si cu modificari minime fara importanta.Ca e chinazarie nu contesta nimeni, ca e prost cablajul la fel, cat dai atata primesti.

Link spre comentariu

Cred ca nu contesta nimeni faptul ca simulatoarele nu sunt infailibile, insa de asemenea este incontestabil si faptul ca ofera un ajutor important in ameliorarea unor scheme, si este de ce nu si didactic pentru incepatorii din domeniu daca invata sa-l foloseasca, ofera rapid si simplu o alternativa de testare a unor scheme mai simple, deci parerea mea este ca nu sunt deloc o jucarie, ideea e sa nu te bazezi in totalitate pe ce spune el ci sa compari rezultatele de acolo cu rezultatele calculelor proprii, orientativ sunt destul de utile asadar dupa parerea mea.PS: Subcriu la parerea lui @mila, tot respectul pentru indy666 pentru efortul depus in atat de multe simulari, care nu se fac batand din palme, iti iau timp considerabil, stiu deoarece am incercat si eu destule.

Link spre comentariu

Alimentare +-95Vcc, sarcina 8 ohm, finali 3 perechi mj15024/5, prefinali mj15024/5.Modificari:-tranzistori din diferential si vas 2n5551/2n5401 (2sa733/2sc945).-rezistentele din emitoarele tranz din vas 100 ohm (680 ohm)-rezistentele de pe alimentarea parti de atac de 39 ohm (220 ohm)-rezistentele din emitoare 0.22 ohm (0.5 ohm)Valorile intre paranteze sunt ale chinezului, la +-95 nu mergea simularea cu ele.Vout 64.9V, distorsiuni 1.8%.Curent de mers in gol 42 mA.

indy666 poti sa imi spui si mie de unde sa iau programele care le folosesti tu ? sau daca iti dau o schema mi-o simulezi si mie ?

Pioneer-SA408 amp.pdf

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator catalin marinica

mai oameni buni imi cer scuze ca intervin pana la urma din aceste kituri se poate face ceva???eu vreau sa fac 2 basi activi pe fiecare bas sa pun cate un kit din asta in punte,basii vor fi pe 15 tzoli in jur d 400 de w diful in 8 ohm ce parere aveti mi-l duc acest kit in punte fara sa omor nici diful nici kitul ?Ma gandeam sa ii pun un cooler la 220 de v (pentru o racire mai buna) si u filtru activ...stima

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări